Spor Lisesi için ŞOK KARAR!

featured

Spor Lisesi için ŞOK KARAR!

3 branşla sınırlandı önemli eksik!

Sakarya’da açılacak olan spor lisesi için büyük bir eksik gözler önüne serildi

Spor ve Futbol şehri olarak tanınan ve bilinen Sakarya için önemli girişimlerin ardından Sakarya’ya kazandırılan Spor Lisesi için çok önemli teknik hatanın yapıldığı görülüyor. Neredeyse tüm spor branşlarından özellikle futbol gibi popüler branşın Spor Lisesinde yer almayacağı şok etkisi oluşturdu

Sakarya’da lisanslı sporcu sayısı başta Futbol, Basketbol, Voleybol, Judo, Karete, Taekwondo, Güreş gibi branşlarda olmasına rağmen lisanslı ve başarılı branşlar göz önünde bulundurulduğunda Sakarya Spor Lisesi resmi web adresinden  “Okulumuz 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı İtibari İle Tematik Spor Lisesi Olmuştur. Alanımız Su Sporları Başlığı Altında Kano, Yelken ve Kürek Branşlarıdır. 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Alım Kontenjanımız 90 öğrencidir. (30 Kano, 30 Kürek, 30 Yelken) Öğrenci Alımı Bu Branşlara Göre Yapılacaktır” şeklinde yapılan açıklamaya göre bu 3 branşla sınırlı kalması ise büyük bir hata olarak değerlendirildi.

Spor lisesinin Sakarya’ya kazandırılması noktasında Ak parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Sakarya Amatör Futbolcular Dernek Başkanı Ömer Bektaş gibi isimlerin çalışmaları neticesinde Sakarya’ya kazandırılmıştı. Su sporlarının henüz Sakarya’da tam olarak gelişememesi, diğer branşlara göre lisanslı sporcu sayısının az oluşu, yeterli tesislerinin de olmayışı bu seçilen 3 branşla sınırlı kalmasında “etken nedir? Kimler devreye girerek, hangi federasyonlarla çalışmalar yapıldı ve en doğru karar olarak bu şekilde verildi? gibi sorular kafaları karıştırıyor.

BAŞKAN BEKTAŞ HATADAN DÖNÜLMELİ

Bu konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz spor lisesinin Sakarya’ya kazandırılması noktasında emekleri bulunan Sakarya Amatör Futbolcular Dernek Başkanı Ömer Bektaş,  spor ile alakalı dernek ve sivil toplum kuruluşların fikirlerine başvurulması gerektiğinin altını çizerek “ortak bir konsansüs sağlanmalıydı Özellikle Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile, Valilik ilgili birimleri, sivil toplum kuruluşu en önemlisi Spor İl Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte ortak bir çalıştay olmadan su sporları ile ve 3 branşla sınırlandırılmasını doğru bulmuyorum. Daha detaylı çalışma yapılarak, branşların belirlenmesi daha doğru sonuçlar elde edilebililinirdi Velilerimiz ve öğrencilerimiz sınırlanan bu branşlardan ötürü hayal kırıklığına uğradı. Branş dışı kalanlar İzmit spor Lisesine yönlendirilecek. Ekonomik olarak velileri bu da zor duruma sokacaktır. Öğrencilerimizde yollarda yaşayacakları yoğunlukla hayli sıkıntı çekmek durumunda kalacak.  Bu anlamda bu kararın yeniden gözden geçirilmesi elzemdir. Kamuoyunda bu konunun değerlendirilip paylaşılması en büyük eksikti. Biz gereken yerlere başvurumuzu yönetim kurulu olarak yapmayı düşünüyoruz. Bu bizim değil şehrin sorunudur” şeklinde mesaj verdi.

 

SPOR LİSESİNDEN DUYURU

2017 – 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI  SAKARYA SPOR LİSESİ

ÖĞRENCİ ALIMI ÖZEL YETENEK SINAVI ÖN BAŞVURULAR1 HAZİRAN PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLAYIP 23 HAZİRAN CUMA GÜNÜ SONA ERECEKTİR

Tematik Lise Nedir?

Tematik liseler tek alanda eğitim veren, böylece öğrencilerini daha donanımlı ve alanında uzmanlaşan bireyler şeklinde yetiştirmeyi hedefleyen liselerdir.

 

NOT: ÖN KAYIT BAŞVURULARINDA YETERLİ SAYIYA ULAŞILAMAZ İSE DİĞER BRANŞLARDAN DA ÖGRENCİ ALIMI YAPILACAKTIR.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!