Spor Adamlığı.

featured

Spor Adamlığı.

Evet çok zor bir zanaattır spor adamlığı. Herkes kolay taşıyamaz bu yükü sırtında. Yükün ağırlığı ne kadar ağır olursa olsun, önemli olan bu yükün altından kalkmaktır spor adamlığı. Hem de bu yükü sırtlarken, pamuk taşıyormuş gibi dik durmaktır.

Bugün baktığımızda gördüğümüz o ki, taşımasını bilmeyenler yük altında ezildiler. Bu beni oldukça üzmektedir. Elbet bu serzenişim koca bir sezonda el ele yürüdüğümüz insanların elinin tersi ile itmesidir veli nimetlerini.

‘Veli nimet’ demişken, yanlış anlaşılmasın bir çıkarım olduğundan değil. Şahsıma yapılmış hiçbir maddi, manevi iyiliği zedelemek, yediğim çanağa tükürmek değil amacım.

Şimdi gelelim ‘spor adamı kimlere denir?’ meselesine. Spor adamlığı öncelikle bir kulübü, kulüp yapabilmekle başlar. Sonra da bu spor adamlığı, Başkanı ve yönetimi ile kenetlenen Kulübü, en iyi şekilde idare etmekle devam eder. Buna, Teknik heyet ile futbolcuların uyumu ve taraftarın desteği eklendiğinde başarı kendi kendine gelir.

Bu arada tribünleri dolduran taraftarlar ve biz medya mensupları da kamuoyunu bilgilendirdiğimiz için spor adamı sayılırız. Ben bu adamlığı gururla taşıyorum.

Dediğim gibi koca bir sezon geçti. Bölgesel Amatör Ligde (BAL), iyi yada kötü Karasuspor’un hep yanında durdum. Bu Lige yükselişinden, buralara gelene kadar her zaman yanındaydım.

Karasuspor’un sahipsizliğinden tutun da, birilerinin sahiplendiği güne kadar, hep destek verdim. Kısacası beraber yürüdük bu yollarda.

Zaman oldu küstüler, zaman oldu sevdiler ama ben hep Karasuspor’un yanındaydım.

Gel gelelim Ligin son üç haftasında olanlar olmuş. Karasuspor ligin bitimine son üç hafta kala Sakarya birinciliğini garantilemiş ve çok önemli bir deplasmana gidiyor. Rakip; Gebzespor. Kulaktan kulağa bir sürü dedikodu dolaşıyor. Buna karşılık hiçbir dedikoduya kulak asmayan bir futbolcu ordusu var. Onurlu, basiretli, adam gibi adamlar ordusu.

Başta Kaleci Serdar Canbaz, orta sahamızda Özgür Çelik, ofansta Tolga, ikinci devre kulübe katılan Ali Kafadar. Yine aynı şekilde takıma katılan stoper Volkan. En önemlisi ne biliyor musunuz? Kendi öz evladımız olan Özkan Sahip.

İşte o maçta adamlıklarını gösterdiler. Umarım Kamuoyuna tüyoyu en iyi şekilde vermişimdir.

Aslında kızmıyorum. Dediğim gibi, futbol ve spor adamlığı zor zanaattır. Kolay değil. Bazı ekonomik yüklerin altından kalkmak niyetindeysen var ol.  Yoksa baktın gördün başkası yok, yeni sezonunda taşın altına elini koyacak biri, o zaman sende sokma.

Vallahi kangren olur elin. “Varım?” diye sorarsan, kısacası bir bakmışsın elini vermişsin kolun gitmiş. Ah vah fayda vermez sana asla.

Şimdi anladın mı sevgili Hasan Özkan kardeşim? Karasuspor’a yaptığın fedakarlıkları, çocukluğundan beri seni tanıyan biri olarak çok iyi bilirim. Gerek futbolcu, gerek yönetici, gerek malzemeci, bazen de şoför olarak Karasuspor’a hizmet ettin. Bunun en iyi şahidi benim. Sen bu mevzuları çok iyi biliyorsun. Öyle plaket töreninde; “Bu fotoğrafları Ahmet Şen’e verme” demekle olmaz spor adamlığı. Spor, kardeşlik ve sevgidir Hasan Özkan.

Neyse bu konuda çok üzgün olduğumu belirtir, canımı yakan bir diğer olaya değinmek isterim. 14 Nisan Cumartesi günü Karasu’muzdan gencecik bir fidanımızı kaybettik. Kuzuluk Mahallesinden, 28 yaşındaki Uzman Çavuş Ahmet Baş, Ağrı’da teröristler ile girdiği silahlı çatışmada şehit düştü.

Burada boğazım düğümlendiği için yorum yapamıyorum. Sadece Ahmet Baş’a Allahtan rahmet, Ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!