Skandal karar

Basketbol federasyonu bölgesel bayanlar Basketbol liginde oynayan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) spor kulübü bayan Basketbol takımı imkansızlıklar nedeni ile ligten çekildi.

             

Yazı gönderildi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ)  spor kulübü yönetimi Basketbol Federasyonu Bölgesel Bayanlar liginde oynayan bayan Basketbol takımının lig’den çekildiği açıkladı, açıklamayı yapan yönetici Nesimi Yalvarıcı “ Federasyona gerekli yazıları yazdık, bu sezon lig’ten çekildik, seneye duruma bakacağız” dedi.

Nasıl oldu

SAÜ bayan Basketbol takımı bölgesel lige ilk katıldığı 3 yıl önce lig te fırtına gibi esti, ikinci yıl yönetimde bazı dengeler bozulunca ve takım için başta SAÜ rektörlüğünden ve sponsorlardan hiçbir destek görülmeyince takım gerilemeye başladı. İlk sezon Kulüp başkanı Çetin Yaman yönetimine büyük destek veren SBŞ basketbol takımı yöneticisi Cavit Akova’da geçen sezon desteğini çekince çöküşün başlangıcı hızlandı.

Akova desteğini neden çekti

Cavit Akova desteğini çekme konusunda fazla bir şey söylemiyor ancak kendisinin takıma ilgi gösterilmemesinden çok rahatsız olduğu ve yeterli desteklerin gelmemesi sonucu çok üzüldüğü yakın çevrelerinden belirtiliyor.

Ve beklenen son

Esra Akbaş,Aleyna Nur Arslan,Ceren Fazlıoğlu, Esra Ekşi, Tuğba Özkan, Nurdan Din, Sıla Keleş, Berfin Nur Koşar, Gaye Bozdemir, Evsen Yanık’tan kurulu bayan Basketbol takımı bu sezona antrenörsüz başladı. İlk maçta Atatürk spor salonunda 42-124 yenilen kızlarımız, ikinci maç için İstanbul, üçüncü maç için Kocaeli’ne gidemedi.

Çekilme daha kolay

Lig te işlerin bu şekilde yürümeyeceğini bilen yönetim çareyi lig’ten çekilmekte buldu. Yönetici Nesimi Yalvarıcı “ Yazıları Federasyona yolladık lig ten çekildik, faaliyetimizi kapamıyoruz seneye daha iyi bir oluşum ile kaldığımız yerden devam edeceğiz” şeklinde konuşarak son noktayı koydu.

SAÜ konunun neresinde

Öte yandan Basketbol kamu oyunda SAÜ rektörlüğünün olaya karşı suskun kalması şaşkınlıkla karşılanıyor, Basketbol adamları SAÜ rektörlüğü veya spor şube müdürlüğünün konuya yaklaşımları konusunda açıklama yapmalarının şart olduğunu belirtiyorlar.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!