ŞANSIN BU KADARI!!!!

ŞANSIN BU KADARI!!!!

Hayatınızdaki herhangi bir işte tüm olasılıkların %100 gerçekleşmesi ya bir kez olur ya da hiç olmaz. Bunu futbola uyarlarsak Türk milli takımının yaşadığı bu ayak topunun icadından bu yana ender görülen bir olay oldu.

Benim futbolda en sevdiğin söz İnter’i dünya sahnesine atan 50-60’lı yılların ünlü antrenörü Herrera’nın cümlesidir: ‘Benim en iyi oyuncum şanstır.’

Aşağıdaki maddelerden biri bile gerçekleşmese EURO 2016’ya Türkiye gidemeyecekti:

  • En son 1961’de Meksika, Macaristan ve Belçika’ya üst üste kaybeden Hollanda 54 yıl aradan sonra son dört maçından üçünü kaybetti. Bu enteresan durum da Türkiye’nin üçüncülüğüne denk geldi! Bu maçların dördünü alsa normal sonuç kabul edilebilirdi oysa!!!
  • Avrupa Şampiyonası elemelerinde hiçbir galibiyeti olmayan , tarihinde galip gelememiş Kazakistan son maçında galip geldi. Hem de deplasmanda…. Bu grupta maç başına iki gol yiyen Kazakistan son maçında gol yemedi ve bu galibiyet de Türkiye’nin üçüncülüğüne denk geldi!
  • Öyle bir fikstür şansı yaşandı ki ay yıldızlı takım son iki maçını finallere gitmeyi garantilemiş takımlarla oynadı. Bunlardan Çek Cumhuriyeti , doğal olarak Hollanda maçını vitrin kabul edip Türkiye maçına geniş çaplı bir rotasyonla çıktı.
  • İzlanda’yı o dakikalarda duran topla yendi milli takım. Faul bile olmayan pozisyonda çalınan düdükle… Üstelik vuruşu kullanan oyuncunun atacağı köşenin çoğu kişi tarafından tahmin edilmesine  karşın…  Türkiye’nin son iki maçta oynadığı futbol, iddiası olan Çekler ve İzlandalılar önünde bir puan için bile yeterli değildi.
  • Hadi bu bizim gruptaki işlerdi , tamamen bizim dışımızdaki işlerde de inanılmaz işler oldu. Ukrayna beş net pozisyonu harcadığı maçta evinde maç kaybetti. Hele 7-8 metreden atılan şutta , önü kapalı İspanyol kaleci De Gea’nın kurtarışı fizik kurallarını bile zorlayan bir hareketti. Ukrayna rakibine beş kez santra yaptırabileceği pozisyonları harcadı ve en iyi üçüncü olamadı.
  • Diğer en iyi üçüncü adayı Macaristan , galibiyeti olmayan Yunanistan önünde son on dakikaya 3-2 önde girdi ama 7 dakikada iki gol yedi! Maçı ve en iyi üçüncülüğü kaybetti.
  • Şampiyonalarda uygulanan genel averaj kuralı bu elemelerde uygulansa Türkiye , en iyi üçüncüler sıralamasında ancak beşinci olabilecekti! Baraj maçına kalacak olan Türkiye seri  başı da olamayacaktı!

Evet tüm bunlar da şans faktörü belirleyici değil midir? Dikkat edin bu maddeler içinde senin hiç müdahale edemeyeceğin durumlar var. Ve bu tablo futbolda kaç kez tekrarlanabilir!

Her şeye rağmen grubu İzlanda’nın gerisinde bitiren ay yıldızlı takımın hocası 7 yıllık mukavele sonucu 95 milyon lira civarında para alacak. İzlanda hocasının mukavelesini aynı yıla uyarlarsak alacağı para 4 milyon lira!!!!

Anadolu’dan sadece bir oyuncuyu oynatan, taktisyen olarak eskidiği zaten sahadaki oyundan belli olan Fatih Terim yine efsane oldu. Hayat İşte!!!!!!!!!!!!

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!