SALON TURNUVASI DEDİN DE !

SALON TURNUVASI DEDİN DE !

Sakarya’da önceki haftadan bu yana küçüklü büyüklü herkesi meşgul eden 4 Büyükler salon futbolu turnuvası Sakarya’da büyük ilgi gördü. Salon hıncahınç dolarken bir o kadar seyirci de dışarıda kaldı. Buraya kadar her şey iyi görünüyor. Ama bana göre kazın ayağı başka. Acun Ilıcalı’nın halkı uyutma programlarından biri de bu salon futbol turnuvası. Hani ıssız bir adada kurgulanan “Survivor “ gibi, hani yetenek sizsini, hani benim tarzım gibi vs programlarda olaylar nasıl kurgulanıyorsa bu turnuvada onlardan farksız. Her şey bir oyunun parçası ve o maçları yöneten Sakarya hakemleri, tribünleri dolduran Sakarya’lı futbolseverler ve bir kısım da Sakarya medyası bu oyunun parçası oldular. Organizasyonu yürüten kendini bilmez güvenlik görevlileri, turnuvanın organizasyonunda yer alan yöneticiler gerek Sakarya Gençlik hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü personelini ve gerekse orada cansiperane görev yapmak isteyen Sakarya medyasını küçükseyerek onlara her türlü terbiyesizliği yapmaya çalıştılar.

NEDEN SAKARYA ?

4 Büyükler salon futbol turnuvası bundan üç yıl önce de İstanbul’da Darüşşafaka Spor Salonunda yapıldı. Turnuvaya ilgi o kadar fazlaydı ki hepsini bir araya getirsen 100 Seyirci etmezdi. Bu nedenle o turnuvanın yarı final ve finallerini Acun Sakarya Atatürk Stadına taşıdı. Baktı ki ilgi büyük, bu yılki turnuvayı da Sakarya’da yapayım dedi. Haksız da değil hani. Futbola susamış ve sevdikleri takımın diplerde sürünmesinden büyük üzüntü duyan Sakarya’lılar akın akın salonu aktılar. Daha ilk akşamdan kırılan 300 Civarında koltuk, salona giren biletsiz, giremeyen ise yüzlerce biletli, dolayısıyla kimsenin umurunda olmayan çirkin görüntüler. Bir de maçları anlatan ve yorumlayanlar her yorumda Sakarya seyircisinden övgü ile söz ederken bu eziyete adeta gaz döküyorlar. Sonuçta gerek hakemlerimiz, gerek İl Müdürlüğü personeli ve gerekse Sakarya seyircisi topluca bu oyuna alet edilirken, öte yanda Acun “ cukaları “ indirmeye devam ediyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun da dediği gibi Sakarya futbolunun konusunun geçmediği yerde bizim ne işimiz olacak ? Ben de aynı fikirdeyim ve şimdiye kadar oraya gitmek aklıma bile gelmedi. Ama seyircimiz çok mutlu. Şöhretlerle “ selfy “ çektirmeler filan. Bu da onların zevki ama gerçekler asla göz ardı edilemez. Herkes yine salona gitsin de bu oyunun bir parçası olmaya devam etsin. Ne demişler bizce “ yapacak bir şey yok “

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!