Salın Sofrası Deneme ( Dört)

Salın Sofrası   Deneme ( Dört)

Sakaryaspor dördüncü hazırlık maçını Filistinli bir takımla oynadı. Savunmada ,orta alanda ,forvette farklı oyun anlayışının egemen olduğu günde futbol ışığı ,takımdaşlık adına ortaya zaman zaman güzel futbol resminin çıktığına tanık olduk. Sonucu konuşmayacağım, kaçan ve de atılan golleri konuşmayacağım . Gayrı resmi hakemler eşliğinde oynanan maçın içinde Sakaryaspor adına verilmeyen penaltı, Sakaryaspor lehine kalkan ofsayt bayrakları içinden çıkan garı resmi galibiyet beni hiç ama hiç ilgilendirmiyor.

İlk on bir de kalede Hüseyin güven verdi. Sağbek Hasan Fikret’in, sol bek Canberk Ahmetin yerine, Zaferde sakat olduğu için riske edilmeyen Aytacın yerine forma giyerken, orta sahada değişimler yaşandı. Talha ile hacı Muratın  orta sahaya dönük hücuma yön veren ayakları, ilk yarıda sol taraftan, yeni transfer Enesin de katkılarıyla umut veren oyun anlayışının parcaları olarak karşımıza dikildi. Enes demişken ,Bursadan alınan bu gencin ayakları ,futbol aklı ile iyi bütünleşiyor. Çok erken olmamakla beraber ilk yarıdaki oyun kurgusu içinde onun bu takıma faydalı olacağı kanısına vardım.

İsmail Can baz ikinci yarıda ilk yarıdan farklı oyun anlayışına döndü. Değişimlerin çok olduğu deneme gününden elde kalan bilgilerde futbol ışığı var. Yeni teknik sorumlu görülen oki ,kafasında dolaşan futbol anlayışını değişik varyosyonlar eşliğinde mevcut kadroya aşılamak adına bayağı yol almış. Bu takıma daha birde Trabzon 1461 den alınan Ferhat gelecek ve forma savaşı daha renkli bir hale , oyun anlayışındaki durgularda zaman zaman farklı futbol kostümü giyecek. Pazar günü ilk yarıdaki formatın bayağı iyi olduğunu gözledik. Bu oyun anlayışında Talhanın, Hacı Muratın ,A. kadirin futbol veriminin arttığını gördüğümü söyleyebilirim.

GARI RESMİ HAKEM

Rüstemlerde Diriliş yılı için her yerin bunu ifade eden sözlerle donatılmasını beğendim. Rüstemlere adım attığınız an bu hedefin sözcüklerle ifade edilişi hemen farkediliyor. Hedefi büyük takım için özel günleri gayrı resmi hakemle oynamalarını yadırgadım. Sakaryaspor şartlar ne olursa olsun oynadığı deneyim maçlarından soyunma odasına doğru bilgiler taşımak istiyorsa, mutlaka ama mutlaka maçlarını resmi hakemlerle oynamalı.

RÜSTEMLERDE ÖZEL MAÇ OLMAZ

Pazar gün ki özel maçta sahanın içi ana baba günü. Rüstemlerde tribün yok sa, buraya tribün koyamıyorsanız özel maç trafiğini buraya taşımayın. Sporcu rahat olacak  ,teknik adam rahat olacak .Basın rahat görev yapacak, yönetim takımını rahat seyredecek.

Özel günlerin kendine ait mahrem anları vardır, bu şartlarda o mahremiyet sağlanamaz. Rüstemlerin oyun alanının etrafı tentelerle sık boğaz edilmiş, biz havasızlıktan ,oksijensizlikten buram buram terledik, oynayanlar ne yapsın. Rüstemlerde oyuncuların kafası, gözü başka yerde olmayacak. Sahanın içi tıka basa Sakarya sevdalıları ile dolu olurken futbocudan bu şekilde sağlıklı verim alamazsınız.

ATILGAN ERSİN

Atılganspor U 11 lerde şampiyon olmuş. Uzaktan bakıldığında bu şampiyonluk sürpriz gibi bir futbol duruşu sergiler ilk bakışta .Bu şampiyonluğun içinde Cengiz  Cengiz ( Atılkanspor) Nejat Ersin ( Futbol Okulu) birlikte dans eder. Nejat Ersin Futbol okulu gelecek va ad eden gençleri  bu yolda Spor kamuoyuna sürüş hikayesi daha öncede yaşandı. Bu nedenle de bu gün Atılgan forması altında yaşanan şampiyonluk daha ziyade Nejat Ersin futbol okulunun attığı futbol adımlarının doğruluğunu  anlatır bu işi bilip te takip edenler için.

SADEC FENERMİ ?

Fetullahcı Darbe girişimi sonrası bu örgütün Türkiyenin her köşesini nasıl istila ettiği gün ışığına çıkıyor. Han ki taşın altını kaldırsanız onların ayak izlerini görürünüzde, bu iş geç fark edildi. Fenerbahce Başkanı Azizi Yıldırım ile Emekli genel Kurmay başkanı Kumpas mağduru İlker başbuğun cemaat eliyle şike yakıştırması altında Fenerbahceyi nasıl ele geçirmek istediklerini birer birer anlatmaya başladılar. Bu süreçte Fenerbahçe’nin onurlu duruşunun Fetullahcı Terör örgütüne geçit vermediğine bizde tanık olduk.

O günlerde hiç unutmam, Fenerbahçeli değilim  diyerek şike davasında fenerbahceye yapılan saldırı karşısında, fener taraftarının bir bütün olarak direnişini alkışlamıştım. Sadece fener mi? O günlerde Çarşı duruşunu bu işin bir başka rengi olduğunu unutmadan bir kenara not etmek gerek. Yani o günlerde Beşiktaş, Galatasaray değil ama Çarşı grubu renk ayırt etmeksizin Fenerbahbenin haklı direnişine çok önemli katkı vermişti.

KAPAR TESİS

Karasu Yalısporda yeni Başkan, yeni yönetim el ele vererek bize göre mazisi çok yeni bir takımın futbol kapısına bu gün değil ama gelecekte çok ses getirebilecek bir tesis hamlesine başvurdular. İlçenin marka değeri  60 yıllık Karasusporun  bugün fark ettiği, Belediye eliyle sarı kırmızılı renkleri tesisle buluşturma projesinin ardından,  Yalıspor altı yıllık futbol geçmişinin içine şampiyonluklardan daha önemli olan Tesis hamlesinin projesini   Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlunun önüne koydular.

Yeni başkan Abdullah Kapar ve beraber olduğu genç yönetimin bu attığı adım bu gün belki çok alkış almayabilir. Skorlara bağlı tutkunun olduğu yerlerde tesis farkı geç farkedilsede,  yıllar geçtikçe, bu  Yalı düşüncesinin, Karasu futboluna, dolayısı ile gençliğine vereceği hizmet Şampiyonluktan daha fazla alkış alacağına inananlardan biriyim. Bu düşünce rüzgarı eşliğinde  Karasudaki tesisleşme adımlarına testsek verdiğimi ,bana ait sofradan futbol çığlığı eşliğinde deklare ediyorum.

YARI ŞAKA YARI ÇİDDİ VEDA

Sakarya gecen hafta içinde güzel, espirili, Yarı şaka yarı ciddi köşesiyle Medyada kendine önemli bir yer bulan, yüzünde genelde hep gülücükler hâkim olan Komite abisini kaybetti. Giden bir değer, giden yeri dolmasını mümkün olmayan bir insan olunca, kaçınılmaz son ölüm olsa da, hüzün kaplıyor yürekleri. Hele kaybettiniz kişiyle, yaşamınız içinde  anılarla yüklü anlar varsa, bu üzüntünün, bu hüznün vücutta yarattığı sarsıntı katsayısı artıyor. Kaderde onu yaşam mücadelesi verirken hasta yatağında görüp alnından öpmek te varmış. Kaderde, Hüseyin Komite, namı değer yarı şaka yarı ciddi abimle bu şekilde veda etmek varmış. 68 Yıllık Hüseyin Komite hayatını anlatmak, hoş bir seda bırakarak aramızdan ayrılan renkli bir kimliğin içini daha fazla bilgilerle donatmak için bizim sofra yetmez. Yattığı yer çiçeklerle, yattığı yer nurlarla, yattığın yer Cennet olsun. Güle güle yarı Şaka yarı Ciddi Hüseyin abim.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!