Salı Sofrası Yine kafalar karışık

featured

Salı Sofrası

Yine kafalar karışık

Sakaryaspor Antalya’ya giderken şöyle bir başlık kullanmıştım. İçerde dışarıda kafalar karışık. Maalesef bu karışıklığı Antalya havasında temizleyemedi.  Para olmayınca , sözler havada kalınca ,Sakaryaspor yine kafası karışık olarak geriye döndü. Hala gidecekleri, hala, parayı ,hala transferi konuşuyoruz. Hala transfer yapılacaksa para nereden bulunulacak o konuşuluyor. Karşıyaka maçı kapıya dayandı, takım içi sakatlarda, Antalya’ya giderken bu kadro bana yeter diyen Teknik sorumlu Engin Korıkıra da geri adım attırmışa benziyor. Oda bu gelişmelerin içindeki sağlıksız yapıyı onarmak adına transfer isterim demeye başladı. Görüldüğü gibi  Sakaryasporun içindeki kadro sıkıntısı, dışarıdaki yönetimin elini kolunu bağlayan  ekonomik çıkmaz Rüstemlerde dans ediyor. Bu gidiş iyi gidiş değil. Büyük Başkanın Antalyaya hava almaya değil ,sorun çözmeye gittiğini tahmin ediyorduk da( Son dakika gelişmesi bizim gazete yazdı, Toçoğlu Başkan yardım paketi için iki ayrı paket hazırlamış. BŞB yeye pota altı  300 bin Tl, Sakaryaspora 200 bin tl)  bu gelişmelerden bunu anlamak çok zor. Yönetimin gecen hafta içinde federasyona gidip Cevat Ekşi eliyle TFF Başkanına ve de Bakana Yeşil Siyah forma vermesinin getirisi ne olur bilemeyiz. Ama görünen köy kılavuz istemez misali, Sakaryaspor Karşıyaka maçına sağlıklı düşünen oyuncu,sağlıklı bir yönetim fotoğrafı eşliğinde gitmiyor. Umarım bu hafta içinde son anda yapılacak hamleler takımı , teknik kadroyu rahatlatır. Yoksa bu karışık ortamdan sağlıklı çocuk doğar diye beklemek hayal gibi bir şey.  NOT Başkan İsmail Gürses kendine yakın bir gazeteye açıklama yapmış. Paralarda ödenecek, transferde yapılacak. İnşallah diyelim ve beklemeye gecelim.

DEMİR TEZCANA KAMBUR ALKIŞI

Futbolun başında Ali Aslandan sonra Tezcan Demir görev yapmaya başladı. Emekleme devresinde olan Tezcan Demir sevimli, saygı değer kişiliğinin üstüne, futbola hizmet adına karınca kararınca olumlu işler yapınca hemen fark edildi. Ali Aslanla gecen uzun yılların ardından Yaşar Zımba tarafından Futbol İl temsilciliğine getirilen Tezcan Demir, her şeyi ben bilirim demeden ,futbolun içinde var olan geçmişin mirası hataları yavaş yavaş düzelterek ,futbolun içinde olanlardan da görüş alarak  kısa sürede Futbol İl temsilcisi olarak sevilen ,takdir edilen kişi olup çıktı. Bunu ben değil futbolun alt yapısında görev yapan Erenlerspor Teknik adamlarından Fatih Kanburun kendi Face hesapından Tezcan demirle ilgili yaptığı kişişek görüşünden anlıyoruz. Buna bende şu düşünceyi ekleyeyim, akıllı olan, akıllardan faydalanan adamdır. Tezcan demir  futbolun içinde yaşanan yılların programsızlığını ,liglerin her bölümünde attığı olumlu ,sonuç veren adımlarla giderme yolunda bayağı yol aldı. Yetmez bir aylık programlar ,iki ,sonra üçe ,sonrada sene içine yayıldığı an Tezcan demir imzalı devrim devreye girer.

BU ŞEHRİN MARKASI SAKARYASPORDUR

Şu sıralar Basketbolda pota altında ses veren Büyükşehir var. Basketbolde atılan olumlu ayak izleri hissedilirken Şehrin spora hizmet paketinden ona da pay isteyenler hemen devreye girdi.. Tatbiki onada pay uzatılacak. Ama sakın ola ki birileri marka değerlendirmesini Marka apeletini Potalara asmaya kalkmasın. Bu şehrin spordaki Marka değeri Rüstemlerde yaşıyor. Onun üzerine sonu ne olaçağı hakkında fal bakılan Basketboldaki Büyükşehir Markasını  koymaya kalkmak abdestle iştikal olur. Bu şehirde spora hizmet için el verilecek yerin adresinin rengi Yeşil Siyah, adıda Sakaryaspordur. Pota ömrü ne kadar olacağı belli olmayan bir adresi ,Sakaryasporun önüne çıkarmaya kimse heveslenmesin ,itibar görmez.

BEN KENDİ KAPIMIN ÖNÜNE BAKARIM

Antalyadan bazı gazeteci yorumlarına kulak kabartıyorum. Efendim Antalya’da bizimle beraber bir çok takımın ekonomik sorunu varmış ,Sakarya sporun o sorunlu takımlara göre içinde bulunduğu durum çok fazla değilmiş. Yok ya. Bana ne o takımlardan, ben kendi bahçemin önüne bakarım. O takımların çok , bizim az borcumuzun olması neyi kanıtlar. TFF 1 lig sıkıntısı ile TFF 2 lig sıkıntısı arasında bırakında fark olsun. Bakın kardeşler kötü örnekler göstererek Sakaryasporun İsmail Gürses dönemindeki yanlış icraatlarının üstünü örtemezsiniz. TFF 2 ligini gören Sakaryasporun transfer yasağından nasıl kurtulduğunu, bu anlar yaşanırken neler çektiğimizin Sıçaklık tarihi çok eski değil. Tekrar o bataklığa  dönersek eğer, takımı bu sürece taşıyanları ne bu şehir, nede biz affederiz. Basındaki bazı yalaka kalemler işine bakacak.

TRANSFERDE AYAK OYUNLARI

Transferde ikinci dönem transfere amatörlerinde dahil edilmesi bu kulvara haraketlilik yüklediğini, bunun kulüplerinde oynama şansı bulamayan  veya kulüpleriyle ihtilafa düştükleri için bir kenara itilen oyunculara ikinci bir şans verdiği için olumlu bulduğumuzu yolun başında belirtmiştik. Bu gün gelinen noktada bu iyi niyet transfer hamlesinin bazı oyuncular tarafından suiistimal edildiğini görüyor ve de tanık oluyoruz. Açıkgöz oyuncu tipleri bir sezonda iki kez transfer yaparak bu yoldan kazançlarına yükleme yaptıklarını biliyoruz. Bizim bildiklerimizi bunu yaşayan kulüpler bilmiyor mu? Bana göre çoğu bun u biliyor. Öyleyse bu yolda olan oyuncuları kara listeye almak, bizim değil, kulüplerin işi olmalı. Bu yoldan sorun yokken sorun olup ,kendilerini bilinçli olarak bağlı bulundukları kulüplerin dışa itme sinsiliğinde olan oyuncuların listesi tutulmalı ve kulüpler bu listeyi elde ele dolaştırmalı.

ZIMBA  GAZETE CALIŞANI SPOR BASININI AĞIRLADI

ASKF Başkanı Yaşar Zımba bana göre Gazete çalışanları günü adına Spor Basınına kahvaltı vermesi ,Basını hatırlaması gecen haftanın sportif güzelliğiydi. Gazetecilere daha özgür ortamda çalışmaları  dileğini ileten Yaşar Zımba ,bu günün anısına ASKF icraatlarını dilinin döndüğünce anlattı Antrenörlerden tutunda ,hakemleri ,takımları ve de onları yönetenler için, eksileri ve de artıları  yüreğinden geçtiği gibi tartarfak,kahvaltı masasının üstüne koyan   Başkan Zımba ,kahvaltı sonunda Sporda sorumlu müdürlere plaket verdi. Hep sinede Yaşar Zımbanın plaket vermesi bana göre şık düşmedi. En azından orada çağrılı olan Disiplin kurulu Başkanına ve de diğerlerine ASKF nin diğer yönetim kadrosu plaket verebilirdi. Su uyur düşman uyumaz, Antrenörler konusunu tersten alanlar bir bakmışsınız bu nuda tersten alırlar. Yönetim kadrosu Başkan yaşar Zımbayı bazı konularda uyarmalı ki ,dost gözüken fırsatçılara gün doğmasın. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!