Salı Sofrası Yeni Yıl, yeni umut olur mu?

Salı Sofrası

Yeni Yıl, yeni umut olur mu?

Yaşamın içinde umut ve de umutsuzluk ikiz kardeş gibidir. İnsan her gün mutlu olamaz. Aynı şekilde mutsuzda olamaz. Bu yaşam senaryosunda içinde umut ve umutsuzluk içinde kulaç ata ata geldik bu günlere. Son on beş yılın içinde karamsarlık yaşamımızın içinde daha fazla her yeri kaplasada ,karanlığın panzehiri ışık v ar olduğu müddetçe ,karanlıktan ,cehaletten beslenenler hiçbir zaman  bir ülke üzerinde saltanat süremezler. Onun içinde yaşarken alınan bir nefes bile karanlıktan aydınlığa koşmak adına insana güç kuvvet verir. Özetle 2017 yolcu ederken Sporda olsun siyasette olsun umutsuzluk kurgusu içine  saplanıp kalmak kolay teslimiyetçilik olur. Umarım 2018 ülkem adına aydınlığın habercisi olur. Umarım yeni yılda Sakaryaspor ligin ikinci yarına TFF 1 lig umudunu taşır. Umarım yeni yılda her şey eskisinden daha güzel olur. Ben bu sinerjinin benim ülkemin insanında var olduğunu düşünüyorum. Bu duygular eşliğinde herkesin yeni yılını kutlarım. Not Biz yeni yıla bir noel mantığı ile bakmıyoruz.

ERCAĞA YAPILAN ÖDEME

Sakaryapordan alacaklarına karşılık bonservisini alıp yollarını ayıran Ercağın bu güne kadar aldığı paranın miktarı ile kalan borç açıklanmış. Yeşil Siyahlı yönetim gecen yıldan bu yana Ercağa toplam 558 bin tl ödemiş. Kalan borç tutarı ise 220 bin tl. Bu rakamlar yönetim eliyle medyaya yansıtılmış. Doğrudur değildir, ben bilemem. Ancak görülen ok i Ercağ ağladığı kadar ,veryansın ettiği kadar haklı değilmiş. Sonuçta vaat edilen paranın çok büyük bölümünü almış gözüküyor. Bu işin birde ikinci yüzü var. TFF 3 ligi için Ercağa verilen para bize göre uçuk mu uçuk. Eğer rakamlar böyle ise Sakaryasporun transfer harcamalarının boyutu buysa Gürses yönetimi çok ama çok yüksekten uçmuş. Futursuzca harcanan paralar böyle olunca da, ödeme krizi çıkması kadar doğal bir şey olamaz. Selahattin Aydına hak veriyorum. Biz borçsuz kulüp bıraktık, bu gün ki yönetimde giderken borçsuz kulüp bıraksın.

TRUMBU  VE KUDUS OLAYINI PROTESTO ETMİŞ

Gecen hafta içinde yaşanan bir olayda 2020 Dağ Bisiklet maratonunun tanıtım programında Büyükşehire transfer olan Ahmer Örgenin sergilediği tutum güne damga vurdu. ABD Başkanı TRUMBU ve  İsraili Kudüs’e karşı takındıkları tutum nedeniyle tepki koyan ,bu ne denle de İsrail Bisiklet takımından ayrılan Ahmet Örgenin bu davranışı katılımcılar tarafından alkış aldı. Bu olaydan sonra Büyükşehire transfer olan bu kardeşin sergilediği tutum vede  duyarlılığı, bu konuda dünyaya verdiği mesajın içini  bu gün ülkeyi yönetenler keşke  her alanda doldurabilse.  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu  tanıtım programında yaptığı konuşmada,Ahmet Örgenin davranışının tüm şampiyonluklara bedel olduğuna vurgu yaparak, ünlü bisikletçinin  Kudüs olayında ortaya koyduğu tepkiye övgü alkışı göndermiş. EEEEEEEE işleri bu . Bu transfer reklamı üzerinden  yürüyüp kendi iktidarlarının popiltesine  Büyükşehir eliyle katkı vermeye çalışıyor. Yani bu transfer olayında siyaset ön saflara oturmuş dans ediyor.

ZAFER DAHA ÖNCE GİTMELİYDİ

Zaferin TFF 3 liginde takıma katkı verdiğini kimse inkar edemez. Attığı kafa golleri onun oynadığı futbolun üstüne  ,onun adına olumlu bide futbol resmi astı. Ama TFF 2 ligi için yeterliliği tartışılır. Kaptanlık konusundaki içsel çekişmeler bir yana Zaferin gidişi sez onbaşı kadro planlaması yapanlarında rahatlatır. Bana göre Zafer in gidişi bu şekilde değil de etraf kırılıp dökülmeden  sezon başı olmalıydı. Bu işin devre arasına yansımasının göbek adı ,bana göre gecikmeli ayrılık olarak bir kenara not edilmeli. Mevki itibariyle oradan başkaları da gidebilir miydi? O mevkiinin onarılması gerektiğini her defasında dilimizin döndüğünce yazmaya çalıştık. Bu gün için o mevkiinin zayıf halkası Zafer olduğu yolundaki futbol fikri  bana ait bir düşünce.Onun içinde ben bu ayrılığı fazla önemsemiyorum. Düzcespora gitmiş. Hayırlı olsun.

TAHSİLLİ KOMİSERİM

Saha Komiserliği yapacak olanlar , futbola bu yoldan hizmet verecek olanlara en az lise tahsili şartı getirilmiş. Artık bundan böyle sahalarda ilkokul mezunu komiser olmayacak ama 2014 öncesi hak edişleri olan Komiserler bırakana kadar devam edebilecekler. Komiserlerin başında Başkan olan Mahmut Güzelde bu yoldan ,Aykut Öztrakla beraber koltuğunu korudu. Tahsille beraber umarım kalite artar. Tahsil tabiî ki önemlide bu iş vefakârlık ister, sevgi ister. Yeni Komiser ordusunda Bayanlar ada yer açılmış olmasını olumlu bir Komiser icraatı olarak görüyorum. Parası az ama ilçelere yüzde elli zam ve de yol parası var. Bu yoldan hakikaten az olan günün 23 tl si azda olsa artış gösteriyor. Umarım Komiserlerde tahsil arayan düşünce sahaların olmazsa olmazları olan Komiserlerin ücretlerinde iyileştirirler.

ADA HABER TV V E SPOR EKSTRA STARD ALDI

Ahmet Bağ önderliğinde yeni yayıncılık kostümü ile hazırlıklarını tamamlayan Ada Haber İnternet TV  Salı ( Bu akşamdan itibaren ) yayın hayatına merhaba dedi. İnternet TV deyip dudak bükmeyin, günün teknolojisine uygun ,evden ,cepten internetten izleyeceğiniz, sizde farkındalık yaratmaya aday bir yayın organı ile karşınızdayız. Kanal 54 de iz bırakan Spor Ekstra ( Yani bendeniz ) buradayım. Ben ve benim hazırlayıp sunduğum Spor Ekstara Ada Tv ayrıcalığı ile sahne aldı. Konu ve konuklarıyla geçmişte olduğu gibi yine her pazartesi sizlerle beraber olacağız. Spor Ekstra Nazım Aktürk önderliğinde başladı. İlk konuğum ,partinerim Sakaryanın gelecek vaat eden teknik adamlarından Bülent Yıldırımdı. Vaktiniz varsa bu akşam bizi izleyin ve ilk izlenimlerinizi bizimle paylaşın.

FAİR PLAY VE YILDIRIMSPOR

Yıldırımspor bu sezon beklentilerin altında bir futbol resmi sergiliyor. Klasman liginde grubunda düşme hattında yer alan Yıldırım sporda alt yapıda da beklenen çizgisinin dışında. Oysa Yıldırımspor alt yapıda gösterdiği bir sportmenlik gösterisi ile Fair Play ödülü almıştı. Böylesine bir unvana sahip takımın U 17 lerde  Harmanlıkspor karşısında 1-0 geriye düştüğü maçta Başkanı Kemal Pekin tarafından sahadan çekilmesi olayı fair play ödülü almış bir takımıma yakıştı mı dersiniz? Fair Play ödülü almak o anda kişilere ve kurumlara hava bonbalar da ,bu işin devamı da çok önemlidir. Bana göre Yıldırımspor son olarak Harmanlıkspor maçında Başkanı vasıtasıyla sergilediği bu tutum ,sporda aldığı bu ünvanlın kendisine sağladığı  sportmenlik yüklü krediyi  kısa sürede tüketmiştir.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!