Salı Sofrası Üçte üç

featured

Salı Sofrası

Üçte üç

Sakaryaspor yeni Atatürk Stadyumunda Karagümrük önünde üçte üç yaptı. Yeşil Siyahlılar üçte üçü yaparken gollerin hepsini ikinci yarılarda attı.  Sakaryaspor  bu güne kadar sahamıza galipte sadece futbolu düşünen ,futbolu çirkinleştirmeyen  peşindeki Karagümrük’ü yenerken ,golü ikinci yarıda buldu ama ,kaçan gollerin yoğunluktaki futbol adresi birinci yarıyı gösteriyordu. Vitesi düşük oyunda Ferhat’ın direkte patlayan şutunun yanı sıra Beykan ve Coşkunla kaçan gollerin tamamı birinci yarıda oldu. İkinci yarıda çok ah vah diyeceğimiz pozisyon olmadı. Serdarın kaleyi hedef alan vuruşunda topun savunmadan sekip Coşkunun önünde kalması sonrası atılan ve gelen üç puana önemli katkı veren adam oldu. Ne  yalan söyliyeyim dünde belirttiğim gibi tembel, hantal görüntüsü olan Coşkun kafasına ve de ayağına gelen toplarda son hamleleri bayağı iyi yapıyor. Yukarıdakilerin yenildiği veya berabere kaldığı haftada  futbol olarak tatmin etmeyen sınıfına dahil ettiğimiz Karagümrük galibi yetti,bu yanı itibariyle  Sakaryasporun  zirve yürüyüşüne el veren galibiyet olması adına ,çok büyük anlam yükünü Rüstemlere taşıdı.

İÇERDE NELER OLUYORr?

Gecen hafta medyada Yeşil Siyah manşetler hep Başkan İsmail Gürsesin nerede olduğu haberlerine göre kurgulanmış. Kimine göre bütçede delik kapatılmayacak kadar büyük. Kimine göre acil 2 Milyon Tl gerek. Bütün bu iddialar şehri kaplarken Başkan İsmail Gürsese ulaşılamıyor haberleri de  bir başka karanlık nokta.  Futbolcu cephesine bakıyorsunuz  serzeniş hakim. Hem para alamayıp, hem formadan uzak olanlarda basmışlar feryadı. Bu gidiş hayra alamet değil. Üçüncü İsmail Gürses  döneminde sıkıntılar  tribün gelirlerinin artmasına karşın , azalmadan ,üzerine daha fazla yük binerek  ilerliyorsa eğer, böyle bir evin futbol mutfağındaki yangın zor söner. Olası sıkıntılar karşısında B planı olmayanlar   bu süreci şehrin dinamikleri üzerinden  atlatamazlar. Bu tür yönetim modellerinden bu şehir bıktı. Özetle içerdeki kaos TFF 1 lig hedefinin en büyük düşmanıdır. Bu kaosun önü ancak ve ancak futbolculara verilen sözlerin yerine getirilmesi ile olur. Sakaryaspor  yeni stadı ile beraber  olsa da bir transfer yasağını kaldıramaz.

BATUHANI ARIYORUM

Vallahi ne yalan söyleyeyim Coşkun gol atıyor ama içimi okşamıyor. Yorgun bitkin görüntüsü içinden bazen kafasından ,bazen ayaklarından çıkan goller olsa da bu kardeş  bu gün için bu takımın derdine çare olacak golcü değil. Mahirdefa raklı özelikler içinde olan ama bizim aradığımız türden golcü değil. Birde bu ikilinin yetersizliği göz önünde bulundurularak alınan Batuhan var. Varda nerede bu arkadaş? Futbolun yaramaz çoçuğuna umut bağlayıp onu bizim evin futbol mutfağına taşıyanlara sormak gerek ,nerede bu Batuhan? Oysa Sakaryasporun gol noktalarında  sadece adı değil ,kendi golcü olacak bir forvete o kadar çok ihtiyacı var ki, sormayın gitsin. Coşkunu ve Mahiri eleştirirken  bu gün için ölü yatırım olan Batuhanın beklenen düzeyde olmamasının buna neden olduğunu belirterek  bu konunun  üstünü bir kez daha örtmek istiyorum da ,yine bir kez daha sormak istiyorum ,bu Batuhanı kim Rüstemlere getirdi? Batuhana da bir not düşelim de bu iş bitsin. Bak evlat( Benim en küçük çocuğum senden büyük) Futbolda o boyunla ,o muthiş fiziğinle gezmedin futbol kapısı kalmadı. Gel sen sen ol  Sakaryasporu son durak yapma. Gel sen sen ol en verimli olacağın futbol çağını futbol çöplüğüne atma be kardeş.

TERAZİ VAR TARTAR

Altay yenilgisi sonrası gecen yılın yıldızlarından Serdar ,formaya hasret kalmanın verdiği düşünce eşliğinde şöyle bir meille serzenişte bulunmuştu. Terazi var Tartar ,  Her şeyin bir vakti var. Bu meil çok fazla sitemkar olamayan ,sadece oynamaya alışkın bir oyuncunun ruh halini anlatıyordu. Osman Özdemir İzmirden gelen yenilgi sonrası orta sahada yaptığı rotasyonda Serdarı sahaya sürdü. Ne yalan söylemeyelim Serdar  kendine uzatılan bu forma şansına süreklilik katmak adına çok çalıştı. Hiç durmadı kendine ait bölgenin içinde verimli olmak adına didindi durdu. Onun yanında olması gereken Ferhat’ın gününde olmaması onun daha verimli oynamasına engel olsa da ,o bize göre geride kalan pazarın iyileri arasında kendine yer buldu. Bu konuda Osman hocayı kutlamak gerek. Işık gördüğü oyuculara,takımın aksayan yüzlerini onarmak adına kıyıda köşede forma bekleyenlere  forma uzatmak adına cimri davranmıyor.

 

 

ADAM GİBİ ADAM ( ERGİN KELEŞ)

Cumhuriyet Bayramı geride kaldı. Bizim ilde maalesef coşkulu kutlama yoktu. Bu süreçte gözlerimle tanık olduğum  bir olay ,okuduğum bir haber vardı. Akova Barış sporun Başkanı Ahmet Nişancı ,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili olarak yaptığı açıklama ,Kırkpınarsporun  Serdivanda Ekrem Karaberber tesislerinde Serdivansporla oynadığı maça Cumhuriyet Bayramı pankartı ile çıkması benden ,orada olanlardan büyük alkış aldı. Bu konuda alkışın büyüğünü Emin Çölaşan’ın köşesine taşıdığı Sivassporlu  Ergin Keleş aldı. Karabük maçı sonrası Mikrofonlara söylediklerini aynen  okunayanların ,bazı gerçekleri anlayamayanların ,çakma lider yaratma peşinde olanların önüne koyuyorum. Bu gün söze futbolla başlamak biraz ayıp olur. Bu gün esareti kabul etmemiş bir milletin egemenliğini kayıtsız şartsız şekilde kendi ellerine aldığı ,bunu da tüm Dünyaya haykırdığı bir gün. 29 Ekin Cumhuriyet bayramınızı büyük bir onurla ,gururla kutluyorum. Bu günü bize armağan eden ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ve bu vatan için mücadele eden bütün  bu güzel insanları özlemle ,saygıyla ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Fazla söze gerek yok. Yüreğine sağlık sevgili Ergin ,sen ve senin gibi aydınlık yürekli gençler oldukça Cumhuriyet ölmez .

KARAOĞLANA SAHİP ÇIKIN

Atilla Karaoğlan Sakarya Hakemliğinin Türkiye genelinde parlamaya yüz tutan hakemidir. Erkan Engin bir dönem  yükselişteydi, Gecen yıl düşüşe geçti. Erkan Enginin   tekrar geldiği yere dönmesi çok zordur da, Atilla Karaoğlan’ın gidişi yukarılara taşınabilir. Ancan bu süreçte bu işin başındakiler bu yükselişe köstek değil destek olmak zorundadır. Atilla Karaoğlana uzanan eller ona değil Sakarya Hakemliğinin geleceğine el vermiş olur. Bu işi kişiselleştirmeden bu konuda Hakem camiası bir bütün olmalı. Atilla Karaoğlan demişken bende soru işareti yaratan bir konuyu  hakemliğin bu gün ki yönetmenlerine şunu hatırlatmak isterim. Dikkat ettiniz mi bilmem MHK Atilla Karaoğlan’ı iki kez Sakaryasporun bulunduğu grubun takımlarının maçlarına verdi Son olarak Gümüşhane’nin Hacettepyele oynadığı ve  2-2 biten  maça atadı. Maç temiz gecsede Sakarya Hakeminin ,Sakaryasporun bulunduğu grubun maçlarına vermek bu gün olmasa bile ileride sıkıntı yaratır. Bu nedenle ben diyorum ki şu an için iyi giden Atilla Karaoğlan Sakarya Hakemliğinin geleceği için kollanmalı, sahiplenmeli. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Haftaya buluşmak umuduyla her zaman olduğu gibi ,siz size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!