Salı Sofrası Topuk Yaylası ve sonrası

Salı Sofrası Topuk Yaylası ve sonrası

Sakaryaspor bu sene geçmiş yıllara oranla lige daha iyi ve de kaliteli yerlerde hazırlanıyor. Lige hazırlık süreci transferle iç içe yol al sa da, geçmişe göre kadro onarımı ,ihtiyaca göre daha iyi yapılıyor. Yani sizin anlayacağınız bu sezon ileriye dönük hamleler içinde başlangıç iyi. Paralar ödeniyor, verilen sözlerin ilk hamlelerinde sorun yok. B öyle giderse, herkesin bu takımın kadro yapısı bu ligin üstünde fikrinde birleştiği, Yeşil Siyahlı renklerin bizi TFF ligine taşıma projesi için bizde ucundan kıyısından olumlu düşünmeye başladık. Bu düşüncelerimizin sahanın içindeki manzarayla nasıl buluşacağı net olarak belli olmasa da,  generali, futbol bilginleri geçmişe göre daha fazla olan sakaryasporun başarıyla kucaklaşması kuvvetle muhtemel. Bu olumlu düşüncenin ters yüz olmaması için yeter ki siz transferde verdiğiniz sözlerin içinde kaybolmayın, yeter ki siz parasal yönden zafiyet yaşamayın. Lig tarihi yaklaşırken hazırlık sürecinin bana göre en anlamlı durağı Topuk yaylası olacak. Öyle sanıyorum ki oraya yeni sezon için düşünülen kadro gidecek. Böyle oluncada Teknik kadronun belirlediği oyun düzeni ,bu düzen içinde öne çıkan oyuncular burada daha fazla ön plana çıkacak. Belki Topuk yaylasındaki son hazırlık sürecine birde gol yollarında etkili bir oyuncuda eklenecek. Ben şahsen  bu transfer hamlesini bekliyorum.

BAŞKAN BİZİ ARAMAZ OLDU

Sakaryaspor Başkanı İsmail Gürsesin yoğun ve de düşündürücü günler yaşadığını bilmek gerek. Koltuğunun altına aldığı sorumluluk yükü bu sefer geçmişe göre daha ağır. Bizde bu süreçte Spor Kamuoyunun ve de bizim düşüncelerimizi harmanlayarak kendisine naçiz hane 11 maddelik bir  soru paket uzattık. İstedik ki kafalarda dolaşan soru işaretleri karşılığını bulsun, istedik ki  Yanıt versin. Ama bu yönde tarafımıza hiçbir açıklama gelmedi.  Üstüne üstlük görevde olduğu günlerde bizi aramak gibi bir alışkanlığından vazgeçti. Hadi onu geçtik onun gezdiği alanlarda bizi görmezden gelmeye başladı . Desenize başkan İsmail Gürsesi kaybettik. Çanı sağ olsun, yeter ki Sakaryaspor iyi olsun, varsın biz kötü adam ,kötü yazar takımı içinde olalım. İsmail Başkan hoş gör be biz yalaka takımından olmayı bir türlü beceremedik. Bu bizim alanımıza girmiyor. Sana Sakaryaspora hizmet yolunda başarılar dileyerek sevgi ve selamlarımı iletiyorum.

BEST MUSTAFANIN ARŞİVİ

Sakaryanın Amatör futbolda yaşayan efsanelerinden olan Mustafa Erkaya ( Namıdeğer best Mustafa) Spora hala medyada yer alarak hizmete devam ediyor. Yeni kuşak onun futbol geçmişini, teknik adamlık kariyerini bilmez. Bu yüzden bizim işimiz onu tanıyan geçmiş kuşaklara değil, bu günün kuşaklarına hatırlatmakla beraber, tanıtmaktır. O geçmişte yaşadığı futbol anıları içindeki resimleri bir kenara istiflemekle ünlüdür. Geçenlerde, çalıştığı gazetede geçmişten kalan zengin resim arşivini konuşturmuş. O bunu daha önce başka bir medyatik bu güne vererek bu görevi yapıyordu, bu görevi şimdilerde kendi üstlenmiş. İyide yapmış. Kendi elinde, kendi emeği ile istiflediği arşivi bırakalım da piyasaya o sürsün. Daha önce arşivden ne yayınladı bilemem, ben 7 Ağustos tarihinde piyasaya sürdüğü   1972-73 yıllarında Sakaryasporunu genç jenerasyon , o günlerin Ercanlı, Sadunlu, İsmail Yeniceli ,Vurallı  kadrosunu kendine has anlatımı eşliğinde  görme şansım oldu.. Geçmişin derinliklerinde kalan anıları alıp, okurlarıyla buluşturmak gazetecilik adına, geçmişin futbol zenginleri içinde kalan resimleri tekrar anılar eşliğinde bizede ulaştırdığı için Mustafa Erkaya, Namı değer Best Mustafa bizden gönülden bir alkışı fazlasıyla hak ediyor .Anıları yaşayıp bir kenera atmadığı için ,bu günlere taşıdığı için kendisine bir kez daha teşekkür paketi uzatıyorum benim sofradan.

SENTETİK AŞK

Sakarya Sporda, Tesisleşmede çağ atlayacakmış. Hadi oradan. Sakaryayı iliyle, ilçesiyle Sentetik saha ağı ile örtmekse bunun karşılığı diyecek sözümüz olmaz. Bu gidişle adım başı sentetik kokusu kaplayacak bizim ili. Çime hasret kalacağız bu gidişle. Avrupa sporcu sağlığı için zararlı olan Sentetik saha yapılaşmasını bir kenara iterken biz nereye koşuyoruz? Yazık çok yazık, bakımı kolay, maliyeti düşük diyerek gençlerimizin yarınların riske ediyoruz. Son olarak bu furyaya Erenlerdeki çim saha katıldı. Yemyeşil alan şimdilerde sentetik olacak. Orada yürüyüş yapan ,oranın yeşil çimleri üzerinde çıplak ayaklarla elektrik akımını toprakla bütünleştiren biri olarak içim yanıyor içim.

İHK MARİFETİ

Ercan Yıldırım Başkanlığındaki İHK nin yeni sezon marifetleri birer birer ortaya çıkmaya başladı. Camianın içinde olup ta bir şekilde camiadan uzaklaşan ,hakem camiasına uygun resim vermedikleri için ,bırakan veya bıraktırılan bir çok eski hakeme eski hakları geri verilmiş. Haksızlığa uğrayanların, haksızlıkları giderilmiş ise buna sözümüz olmaz. Ancak Hakem camiasını karıştıran, itham altında bırakanlara, özlük hakları sırf bir inat uğruna, yandaşlık adına iadeyi itibarla ödüllendiriliyorsa eğer ,orada durup mola verip iyi düşüneceksiniz. Yakında olası bir İHK değişiminde bu durum sanırım yeniden gözden geçirilecek. Hakem camiasını yeni sezon dada sıcak saatlerle birlikte dans edecek. Bunun ayak izleri çok çabuk sahne almış gibi gözüküyor.

YENİ KURALLARA DİKKAT

FİFA Yeni sezonda oyun kurallarına birçok anlaşılması zaman alacak yeni değişiklikler ekledi. Üst düzey hakem ve yardımcı hakemlere MHK seminerlerinde anlatıldı. Değişimler, uygulamalar basına da yansıdı. Eski bir Hakem hocası olarak bizim bile zor algıladığımız bu değişimler sakaryada ,Teknik

adamlara, yöneticilere, sporculara seminerler eşliğinde anlatılmalı. Kulüp temsilcileri bunun için Sakaryada İHK nin kapısını sık sık çalmalı. Baksanıza MHK bile yeni değişimleri daha iyi anlatmak adına bu sezon daha fazla seminer verecekmiş. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın, kalanlar, eğer kalırsa bana kalsın.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!