Salı Sofrası Termal resmi

Salı Sofrası   Termal resmi

Sakarya spor Boluspor maçıyla görücüye çıktı. İlk özel maçı sağından solundan dolaşıp didik didik didikleyecek değiliz. Sonuçta bu bir özel maçta, yinede Termaldeki oyun alanına yansıyan bazı görüntüler vardı. Bir  kere bu takımın futbol resmi gecen yıldan çok ama çok farklı. Burak ve Fikret in dışında sahaya salınan ilk on bir resmi bize göre ideale yakın resim. İstenilen oyun olmasa da  Boluspor gibi sizden iki lig üste gezen bir takımla oynuyorsunuz. Çok adam deneseler de ,gecen yıldan çok az ismi sahaya sürse de Boluspor bizim dengimiz bir takım değil. Bizden daha güçlü bir takım önünde savunma bloğumuz sırıtmadı. Orta sahada akıllı bir usta çilingir göremedik. Kanatlarımız iyi çalışmadı. Böyle olunca da  Boluspor kalesinde ilk yarıda korku ,ilk yarıda pozisyon üretemedik. Bu arızalar çözülürse Sakaryasporun kalan hazırlık sürecinde birbirini tanıma süreci lige kadar iyi çalışırsa, bu takım bizi hedefe taşırmı? Buna hemen balıklama talıp evet diyecek kadar acemi bir yazar değilim ama, termalde gecen yıldan daha iyi bir Sakaryaspor gördüğümü çekinmeden santraya koyarım. Bu arada ikinci yarıda tamamına yakını  değişen kadroda ,Bonus saç modelli adının Ufuk olduğunu öğrendiğim bir genç var. Ben bu çocuğu tuttum. Çabuk, seri ve ayağına top yakışıyor. İleri uçta oynayanlara, kafadan ilk onbir de yer bulanlara duyrulur.  Daha sonraları önümüze yenileri çıkarsa onlarada burada yer veririz. Sonuçta bizde yeni Sakaryasporu yeni yeni tanımaya başladık.

TALHA

Talha Sakaryasporun yıldız transferi. Bu takım için on numara transferin gücünü test edemedik. Talha tam hazır değil. Talha tam güçlü değil. Bu takımı soldan ayağa kaldıracak adam olarak, dikkati çeken bir transfer olarak ona yükleniyorum. Sanırım takımın kurmayları da ona yükleneceklerdir. Talha’nın aldığı parada gözümüz yok, ancak oynadığında gözümüz olur. Çünkü ben dahil herkes bu çocuktan çok şey bekliyor.  Talhada bu bilinçle çok cabuk düzelen, çok çabuklaşan, soldan çok çabuk rakip kaleyi tehdit eden oyuncu olmak zorundadır.  Takımın bütününe değilde ,daha ilk maç olmasına karşın   onu kaleme daha çok alıyorsam eğer,onunla ilgili benim sofraya bir şeyler koyuyorsam  Talha bundan kendine ders çıkarmalıdır.

 

İLTEMSİLCİSİ KİM OLDU VEYA OLACAK

2016-2017 Amatör futbolun nabzı yeni İl Temsilcisinin belirlenmesi sonrası atacak. Bu sezon neler olacak? Süper lig ve klasman liglerinin işleyişi nasıl olacak ? Bu soruların yanıtını ASKF ve yeni belirlenecek olan Futbol İl Temsilcisi ile beraber önümüze koyacak. Bizde ele gecen bilgilerin   ayrıntıların içine bakıp nelerin değiştiğini sizlerle paylaşacağız. Bu konuda çok şeyler konuşulup, çok şeylerin ip ucu önceden önümüze kondu . Şimdi yarı resmi projelerin resmiyete dökülme zamanı geldi. Öyle gözüküyor ki yeni sezon farklı uygulamalar ile Amatör futbol bahçesinde olacak. Not.Bu gün günlerden Salı İl temsilcisi koltuğuna kim atanacak henüz belli değildi. Biz biliyoruz da resmi atamayı bekliyoruz.

BÖLGESEL KURULA SAKARYALI

A.Kadir Aypekten sonra Bölgesel kurula isim veremedik, Bölge olarak gücümüzü ortaya koyup Zonguldaka kaptırdığımız MHK ye en yakın kale olan o yerde şimdilerde Kocaeli ve Zonguldak çirit atıyor. Yakınımızdaki komşunun TFF 2 liginde iki, 3 ligde üç orta hakemi var. Bölgesel ligte ise yanılmıyorsam tam 27 Hakemi var. Sakaryanın ise Bölgeseldeki Hakem sayısı 15. Şimdi soruyorum size Bölgesel kurulda bir Sakaryalı olsa klasmana açılan pencere olan Bölgesel liginde ne kadar hakemimiz olurdu? En azından oralarda olan hakemlerimizin çok maç alıp Ulusal hakemliğe yükselişi  kolay olmazmı? Bu konuda Dernek, bu konuda ASKF Sakarya hakemliğinin yükseliş adresi olan bu kurula şartları uyan bir bizden birinin olması adına hamle yapmalı. ASKF Başkanı Yaşar Zımbanın eli son seçimde güçlendi. Yaşar Zımba bu gün itibariyle Amatör kurulda ve Konfederasyon başkanı Ali Düşmezin çok yakınında . Öyleyse ASKF ile girilecek dirsek teması ile bu gün ki İHK içinden de istekli olanların olduğunu duyduğumuz Bölgesel kurula bir Sakaryanın girmesi, Hakemlerimiz adına ,Sakaryanın bu alandaki gücünü görmek adına çok önemli bir girişim olacağını düşünüyorum.

TRANSFERDE OYNAK FUTBOLCULARA DİKKAT

Amatör futbolda resmi transfer sezonuna daha vakit var. Takımların şu sıralar kadrolarını güçlendirme hamlelerinin resmiyette çok fazla değeri yok. Karşılıklı verilen sözler, sıkılan ellerin ederini bulması için atılacak adımlara çok dikkat edilmesi gerek. Gayrı resmi süreçte takımlara tavsiyemiz piyasada oynak futbolcu tiplerine çok dikkat edin. Paralarınızı birinin eline sayarken çok dikkatli olun. Gördüm ki   Adapazarısporun yeni Başkanı İbrahim Aygün el sıkıştığı oyunculara uzattığı protokolin içini resmi yazıya dökmeye başlamış. Gecen yıl Adapazarısporun transfer ayında uçup giden paraları yeni Başkanın kulağına küpe olmuş. Eh nede olsa Aygın Başkan adaşı  İbrahim Nalbantla beraber iki yılda çok şeyler yaşayan biri. olanları atıp, faydalı olanaları Karamana taşımak zorunda.

ARICI MUSTAFA

Amatör futbola hizmet kervanında yıllardır teknik adam olarak var olan Mustafa Arıcı bu alanda sesiz, reklamı olmayan bir resim. O bu alanda zorda olan takımlara koşar. O başkaları gibi paragöz değil, futbol ceşmesi başında genelde hizmet yarışı içindedir. Bir çok takım yöneticisi ona verdiği sözlerin arkasında durmasada  o yinede futbola hizmet tutkusundan ödün vermeden takımdan takıma koşar. Son olarak futbolun delisi Ersinle beraber, Sakarya karadenizi bir üst lige, Klasman ligine taşıdılar. Futbolcu Başkan Ersin, Teknik adam Mustafa Arıcı ekonomik alanda sıkıntılı bir futbol gemisini yukarılara taşıdılar. Gecen sene klasman ligi kapısından dönenler bu sene bu inancı yukarılara taşıdılar. Bitmedi Sakarya Karadenizin alt yapısında devreye soktu Arıcı Mustafa. Kısacası Mustafa Arıcı bu ilde reklamı olmayan futbola hizmet gönüllüsü bir teknik adamdır. Sakaryada futbola hizmet ödülü verilecekse eğer ben bu hizmet ödüllerinden birini Mustafa Arıcıya ayırırdım. Bir aralar futbola hizmet ödülleri verme alışkanlığı olan AFD Başkanı Ömer Bektaşa bu siparişi benim sofradan bir düşünce notu olarak uzatıyorum.   Efendim sofrayı toplama vakti geldi. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!