Salı Sofrası Seyirci kaçıyormu

featured

Salı Sofrası

Seyirci kaçıyormu?

Fethiye maçında saha içindeki oyunu dün yazdı. Bu gün maça geri dönmek niyetinde değilim. Benim kafam tribünlere takıldı. Yeni Atatürk stadının açılış akşamındaki anbiyansı nede seyreden çokluğunu göremez olduk. Neden ? Seyredenler önce ne görmek ister ona bi bakalım önce . Seyredenler saha içi sonuçlara ,birde oynanan futbola bakar. Bu bir. İkincisi saha dışında gizli. Seyredenler  bu takımı yönetenlerin bıraktığı yönetimsel  tarzıda, futbol terazisine koyar ve tartar. Seyredenler Sakaryasporun yönetimsel anlamda ne durumda olduğunu ,bununda musebbinin kim olduğunu iyi biliyor. Bunun ayak izleri geçtiğimiz hafta tüm gazetelere postalanan metinde var.  Seyredenlerin ikinci İsmail Gürses dönemine baştan gösterdiği hoşgörüyü ,baştan gösterdiği sevgiyi geri çekmeye başlamanın ,tribünlere yansıdığını düşünüyor ve yazıyorum. Gerisi oynayanlara vede yönetenlere kalmış bir şey. 28 Bin biletli seyredene hitap eden seyreden kitlesi bana Fethiye maçında beklenenin  bayağı altında  gibi geldi.

DÖRTTE DÖRT

Sakaryaspor Fethiye önünde ilk kez üç gollü bir üç puanı cebine koydu. Yeni stada Sakaryasporun bileği bükülmüyor. Kahraman Maraş ,Nazilli Belediye ve Karagümrük galibiyetlerinin üstüne bir yenisi daha gecen hafta geldi. Geride kalan pazarın içinde üç gollü galibiyet bir ilkti. Batuhanın golü bir ilkti. Sezer  ilk kez ligte forma buldu. Buda bir ilkti. Sakaryaspor ilk kez kendi evinde ilk devre gollerinin ikisini ilk devre buldu. Batuhan ilk kez Fethiye maçında uzun süreli forma buldu. Dörtte dördün  kazanma  hırsını dışarıya taşımak umuduyla  bu futbol hikayesine nokta koyuyorum.

KORIKIR ÇİNLİĞİ

Sakaryasporun Fethiye zaferi  sonrası basın toplantısında Engin Korıkırın değerlendirmeleri vardı. Kısa süre beraber olduğu bir takımla ilk maçı kazanmanın önemine vurgu yapan Engin Korıkır,skoru beğenmediğini belirtti. Biz Korıkırın değerlendirmelerinden çok, basın toplantısına  günün kahramanlarından olan Erçağ ve Batuhanla beraber çıkmasına takıldık. Osman hocanın yüzüne bakmadığı Erçağ ile ilk kez uzun süre alan ,birde gol atan Batuhanla çıkmasını Korıkır Çinliği olarak buraya not ediyoruz(. İki futbolcuda olan futbol kıpırdısına dün dikkat çekmiştim.) Zaten Engin hoca ufak boyunla ,gençlik yıllarındada çin gibi bir orta saha oyuncusuydu.  Forma vererek onere ettiği oyuncuların performansını artırıcı hamle olarak görmek istiyor ve bu resmin içini bu düşüncelerle dolduruyoruz.

SIRRI POTA ALTINDA

Kısa süre içinde kalb krizine yenik düşüp aramızdan ayrılan Sırrı Şanlıya Basket dünyası kuçak açtı. Vefa İstanbulda bir semt ismi değildir,Vefa dostluktur,Vefa sevgidir anlamınfda çağrışım yapabilecek bir adımı Basketbol İl Temsilcisi Alpay Alev atmış. Basketbol  U 14 LER Liginin adı  Sırrı Şanlı Basketbol ligi etiketiyle pota altında olacak. Bu ince  , nazik davranışlarından ötürü ,spora hizmet edenleri onurlandırma geleneği içine Sırrı Şanlı gibi ,ömrünün büyük bölümünü Spora hizmet ederek geçirmiş birine  bu ünvanı layık görenlere ,bu düşünceyi salona taşıyanlara  pota altı alkış gönderiyorum. Hakikatende  Vefa sadece boza ismi değildir. Umarım bu samimi davranış büyüyerek ,gelişerek devam eder.

PARAYI İYİ HARCAYAN YÖNETİCİ

Spordaki gerileme sürecini biz bizim ilin içinde değerlendirirken ,bu işin içinde sadece teknik adamları değil,futbolumuzu yönetenleri değil bu işin başındaki yöneticileride sorgulamak gerekir diye  hem TV de hemde kalem oynattığımız gazetelerde bunu her vesileyle dile getirmiştim. Gecen hafta içinde futbolun içinden gelen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı  RTE NTV de Rıdvan Dilmenle beraber  sporun içinde gezdiler. Bu sürec içinde Türkiyenin atar damar kuluplerini kapsayan değerlendirmede,  kulüplerin başında olupta parayı yönetenlerin bu işin ehli olmaları gerekir denildi. Valla doğru söze ne denir. Bizde sormak isteriz, BJK borc batağına sokup giden, TFF Başkanlığına getirilen Yıldırım Demirören adındaki zatı muhterem, hanki özellikle orada oturuyor. Sormak gerek, iyi yönetici sadece sporamı lazım? Siz bu yakıştırmayı elinden tutup her yöne çekebilirsiniz. Şu anki Türkiye manzarası buna çok musait be dostlar.

EL HAREKETİ

Saha içinde futbol topun un döndüğü alanda hakem kararlarına elle kolla ,sözle ,herkesin belirkin şekilde göreceği pozisyonlarda Hakemler ne yapar? Bunu yapan oyuncuya sarı kart veya sözlü ikazda bulunur değimli. Peki ben şimdi size soruyorum,hakemin verdiği veya veremediği pozisyonlara kulupedeki teknik adam  itirazına elle ,hadi oradan sende diyebilinecek şekilde çağrışım yapan Hakem davranışına kim ne yapacak?  İHK ye tavsiyem olsun,Hakem  sporcu ve teknik adam yakınlaşmasındaki davranış biçimlerinin ne şekilde olması gerektiğini  ,Hakemlerine  yapılan iç seminerlerde anlatmaları ,maçların daha  sağlıklı yol alması adına katkı verir diye düşünüyorum.

TARAFTAR UYARISI

Gecen hafta içinde Sakaryasporda yaşanan ,veya kamuoyunda yaşandığı yolunda çıkan ekonomik kriz haberleri eşliğinde taraftar uyarısı tüm basına postalandı. Bu sürecte  transfer çıkmazının devreye girme olasılığı üzerinden, taraftarların kamuoyu ile paylaştığı  nezih ve de güzel bir uyarı niteliğinde bir yazı gündeme taşındı. Sakaryasporun içinde bulunduğu durumla ilgili yapılan uyarıdan mevcut yönetiminin ders alması gerekir. Taraftarın aklı selim değerlendirmesi nde kırmak dökmek yok. Sadece vede sadece kulupü yönetenlerin  bu sürecte var olan sorunları bertaraf etmek adına  olumlu adımlar atması isteniyor. Sözün kısası  alacaklarını tahsis etmek adına TFF giden futbolcuların yavaş yavaş ismen ortaya çıktığı şu günlerde, taraftar  tekrar transfer yasağı krizine sıcak bakmıyor. Bizde bakmıyoruz. Sakaryasporun oyuncu grubuna hakettiğinden fazla paralar veren,miladı dolmuş oyuncularla transferi uzun yıllara yayan  düşüncenin eseri proje ,umarız Yeşil Siyahlı renkleri bir kez daha transfer yasağı ile baş başa bırakmaz. Böyle bir durumda  İsmail Gürses ismi Diriliş yılı içersinde kaybolur gider. NOT Başkan İsmail Gürses her kesin konuştuğu bu taraftar bildirisinin gerceklerin neresinde gezdiğini  ,bu terettütlerin ne kadar doğru olduğu konusunda açıklama yaparsa şüphe borsasının ateşini düşürebilir diye bir dip notu buraya eklerken ,yeni teknik sorumlumuz Engin Korıkırla berabere verilen gövde gösterisi resmi içinden ,konuyla ilgili açıklama çıktı. B iz geçmişte bu konuları aşmıştık. Bu günde aşarız. Hiç kimse merak etmesin gereken yapılaçaktır  dedi ve ekledi Engin Korıkırla beraber Sakaryaspor hedeflenen yere varacaktır dedi ve gönül aldı. Tatmin oldunuz mu veya olduk mu?Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!