Salı Sofrası Scayt ekipi geçmiştede vardı

Salı Sofrası   Scayt ekipi geçmiştede vardı

Sakaryaspor İsmail Gürses ekibinin gelecekle ilgili hamleleri içersine duyduk ki özerk çalışacak Scayt ekibi kurulmuş. Sofranın bir bölümünde bununla ilgili görüşüm var. Burada bu işe genişlik ve de anlam yüklemek istiyorum.  Efendim günümüzde kurumsallaşmış, kurumsallaşmaya koşan her takımın bahçesinde yabancı ismi Scayt,Türkçe karşılığı Futbolcu izleme komitesi  hamleleri var. Hatta bu iş amatör takımları bile kapsamaya başladı dersek abartmış olmayız. Sakaryaspor da Scayt ( Futbolcu izleme komitesi) Geçmişte İsmail Gürses  zamanındada vardı. Bak sevgili Başkanım, bu hamlen doğru bir hamle. Başına  getirdiğin kişide doğru tercih.  Ancak böyle bir hamlenin Sakaryaspora getirisi olması için tespit edilen isimler ince elenip sık dokunsa da ,sonunda bu çalışma ürününün içi boş kalmamalı. Bu izlenen oyuncular öyle veya takıma kazandırılmalı. 2023 hedefi içinde futbol torbasına konan Sakaryasporu izlemek, ortaya atılan projelerin getirisini ,ötürüsünü izlemek bizim işimiz diyerek  geçmiştede karşımıza çıkan uygulamayı  hayırlara vesile olur dilekleri eşliğinde benim sofranın derinliği içine postalıyorum.

SİSLİ BÜYÜK ZİYARET

Sakaryasporun Topuk yaylasında yapmayı planladığı Eyüp hazırlık maçı doğaya takıldı. Yoğun sis ilk yarısı oynanan maçın ikinci yarısına musa de etmedi. Bu arada her sezonbaşı Sakaryasporun kamp yaptığı konaklama yerlerini ziyaret alışkanlığı olan, Büyük Şehir Belediye Başkanı  Topuk yaylasına, iktidarın İl Başkanınıda yanına alarak ziyaret etmiş. Ağzından bal damlamış. Sakaryaspordan bu sene için çok şey beklediğini, bu seneki yönetimin bu uğurda çok önemli hamleler yaptığına vurgu yaparak bir yerde büyük ölçüde İsmail Gürsesin omuzlarında yol alan Sakaryaspor  yönetimine moral bombalamış.İl Başkanınıda ondan farklı şeyler söylememiş. Buda yeni bir şey değil. Bizim Başkan her kamp ziyaretlerinde buna benzer açıklamalar yapar. Sonuçta o bu şehrin şehri Emiri. Bu şutuna birde özel teknik not düşeyim. Eyüp maçının ilk yarı kadro dokusuna baktım. Savunmada göbekte Zafer-Aytac Ak var. Bu eşleşm bana, eğer sakatlığı yoksa Burak Bekaroğlunun durumu için soru işaretleri yaratıyor. Birde takım tertibinin artık yüzde üzerinden yüzde doksan dokuz belirlendiği, benim düşüncem olarak kayıtlara geçsin lütfen.

 

STORE VE SU PROJESİ YENİ DEĞİLKİ.

Erkan pirizenli açıklamış Store ve su projesi Sakaryasporun gelir getirecek kaynak projelerinden olacak demiş. İyi güzelde biz bu filmi ,pardon bu projeyi daha önceden biliyoruz. Yeni ne var siz ondan haber verin. Ha eskiden tutmayan bu iki proje bu sefer tutarsa iyi olur. Bunun içinde bu düşüncenin, Sakaryaspora gelir getirmesi muhtemel bu projelerin içi geçmişten daha iyi dolmalı. İyi takım kuruldu ,eyvallah. Birde Sakaryaspor ürünlerini iyi pazarlayacak ehli kişiler iş bu işin başında olmalı. Sakaryaspor Storede ki ürünlerin kalitesi kafalarda soru işaret yaratmamalı.Bitmedi  Sakaryaspor ürünleri herkes tarafından ulu orta satılmamalı.

CENGİZ  -GÜLER

Kuddisi Müftü oğlu önderliğindeki MHK TFF tarihinin en verimsiz en yetersiz MHK si olarak Fetullahcı darbe temizliği sonrası gitti. Bu olay olmasa belki de yine Türk hakemliğinin başında olacaklardı. Bu başarız MHK nin bizim ile atadığı başarısız, ayrımcı senden benden tohumlarını ekmeye kalkan ,bunda kısmen başarılı olan İHK sayesinde Sakarya hakemliği de büyük sarsıntı yaşadı. Kuddisi Müftüoğlu ve ekibi gitti. Sanırım onların işbaşına getirdiği İHK lerin de bir çoğu bu sezon işbaşında olmayacak. Sakaryanın başına çorap ören Sadettin Güler ile İsmet Cengiz de tarih oldular. Makamlar kimseye baki değil. Herkes yaptığı ile anılır. Sakaryadada Ercan Yıldırım Başkanlığındaki İHK bu ilde uzun yıllar tartışılacak.

BAHADIRA YAZIK ETMEYİN

Sakaryaspor alt yapısında savunmanın solunda oynadığı futbolla içinde bulunduğu yaş grubunda Milli takıma kadar yükselen Bahadır Yağızın ismi bir ara BJK ile anılmıştı. Orhan Muslunun kontrolünde olan Bahadır duyduk ki ,yakınları ,annesi ,Babası ve de dayısı ile önce BJK ,sonra Kasımpaşa kapısına kadar uzanmış. Bu günlere gelmesinde emeği olan alt yapı sorumluları ve de Bahadıra kol kanat geren Orhan Musludan habersiz yapılan bu girişimler sonuçsuz kalınca duyduk ki,Bahadır futboldan soğumuş. Duyduk ki bu süreçte Milli takım dışında kalmış. Neden, niçin ? Neden olacak çıkarcı aile yapısı, çıkarcı cevre , futbolda yukarılara tırmanması gereken bir gençi de futbol çöplüğüne attı atacak.Siz alt yapı sorumluları bu  çocuğu tekrar futbola,tekrar topluma kazandırmak için devreye girin. Bahadırla ölmesin ,Bahadırlar yaşasın. İyi bir futbolcu olmasada iyi bir insan olması adına şu sıralar bahadırın özel bir sevgiye ihtiyacı var.

ALINGANLIK

Spor yazarı olmak toplumun önüne bilgiler koyarken bildiğiniz konu üzerine ,o konunun içersine koyduğunuz kişilere bir şeyler hatırlatırken elinize aldığınız kalemi bükmeden sağa sola yalpa yapmadan yazmak bu işin ana hatlarını oluşturur. Benim görüşlerini önemsediğim Tevfik tetik adında bir dostum var. Yazarken, konuşurken hep onun söylediği bir söze kafam takılı kalır. Hocam eğer bir kişi yazarken çizerken ,doğru bildiğini yorumlarken ,yorumun hedefindekiler alınganlık gösterir ,hedef olurum korkusu yaşarsa bu işi yapmayacak ,ve de yazarım diye ortalıkta dolaşmayacak  dedi. Ben bu yorumu çok önemserim. O yüzdende yazdıklarıma çok dikkat eder, yazacaklarımdan geri adım atmamaya çok özen gösteririm. Ahmet kızacakmış, Mehmet kızacakmış İsmai alınganlık gösterecekmiş  diyerek doğru bildiğim yoldan, inandığım yoldan Sakaryasporu ,Sakaryasporu yönetenleri artıları ve de eksileri doğrultusunda eleştirmeye veya övmeye devam edeceğim. Hizmetin olduğu yerde doğrular varsa neden onu cebime koyayım ki ,neden kendime saklıyaym ki. Mesela  Bu gün ki  Sakaryaspor geçmişe göre daha büyük paralarla kurulduğunu söylüyorum.Yalan mı? Mesala bu Sakaryaspor bulunduğumuz ligin üstünde. Yalanmı? Bu Sakaryaspor  geleceğe uyarlanmak adına oluşuyor,doğrumu? Bana göre doğru.  TFF 2 ligi hedef, doğrumu? Doğru. Takımda geleceğe dönük SCAYT  edkipi kuruldu Doğrumu? Bana göre çok doğru bir hamle. Sportif direktörlük ,gelecek adına olumlu ,bu gün için lüks. Kim alınganlık gösterirse göstersin ben doğru bildiğimi yazar çizer okurların önüne koyarım. Efendim benden bu haftalıkta bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!