Salı Sofrası PYPASSSSSSS

featured

Salı Sofrası

PYPASSSSSSS

Sakaryaspor tarihinde görülmemiş bir olay Bandırmayla oynanan ilk play-off mücadelesi ardından yaşandı. Futbolcular gözünde güvenirliliğini yitiren İsmail Gürses Başkanlığındaki yönetim, Pypasss edildi ve Futbolcularla beraber taraftarlar dizginleri ele aldılar. Bu gelişme spor dünyasında bizim ilin dışında , Türkiyeyi de salladı.  Bu işi futbolcular ve taraftarlar mı yaptı? Sakarya spordaki futbolcu  alacaklarından, futbolculara verilen yönetim  sözlerinin tutulmamasından  dolayı Rüstemleri saran soruna el atan büyük başkan Zeki Toçoğlu, bu fitili ateşleyen kişi oldu. Futbolculara sorunlarını halletmesi konusunda güvence veren Başkan Toçoğludur bu sürecin içinden çıkan, Bandırma ve Gümüşhane zaferlerinin isim babası. Sakaryaspor Playofftan TFF 1 ligine çıkarsa eğer, Zeki Toçoğlunun kritik süreçte, Yeşil Siyah Futbol gemisinin dalgalar arasından alıp ,sağ salim kıyıya ,istediği yere taşıyan kişi olarak alkış alacaktır. Ha unutmadan Sakaryasporda artık İsmail Gürses dönemi bu saatten sonra bir daha Rüstemlere taşınmaz diye düşünüyorum. Yönetimsel anlamda kendi içindeki arkadaşları tarafından terk edilen kişi olarak çoktan istifa mektubunu ilgili olan yerin masa üstüne koyması gerekirdi.

NOT

Ancak,  Bir başka gerçeği de yine ben masa üstüne koyayım. Adil vede gerçekçi olmak adına söylemek isterim ki, Gürses ne kadar yanlış yaparsa yapsın ,futbolcu ve taraftar birlikteliği ile oluşan resmin içinden başarı çıksa da, çıkmasa da bu yaşananlara geçit verenler unutmasınlar ki bir gün gelir ,başka yönetici grubu da takım otoüsünden aşağı indirilirse hiç şaşırmayacak, hiç kızmayacaksınız. Futbolcuya vede taraftara dayalı bu oluşum hiçte hayra alamet değildir. Bir takım için aslonan, yönetimlerdir. İyide olsa kötüde olsa bu böyledir. Bu gün İsmail Gürsese yapılanlar yarın başkalarınada yapılacaktır. Çünkü bu yolun önü bu sezon itibarıyla açılmıştır.

MERSİN

Gümüşhane’nin işi bana göre Gümüşhane’de bitti. Bu saatten sonra futbolun içinden yeni stadı aşımıza yıkacak sonuç çıkmaz. Ancak gelin Mersine TFF 1 lig iddasıyla gitmeden önce o yolculuğun keyfini sürelim. Stada çokça gelin ki  Sakaryanın kasasısına para girsin. Mersin deyince Çoşkun Demirkan zamanında gittiğim eski staddaki 2-1 lik zafer geliyor. Umarım u sefer gideceğimiz yeni stad dan yeni bir lig kostümü ile döner geliriz. Mersin için Satsonun uzattığı yardım eli içinde onlara teşekkür etmek gerek. Çok uzun süredir SAT sodan öyled bir el yeşil siyahlı bahçeye o veya bu nedenle uzanmıyordu.

DERNEKTE BİR İHRAC BİR İSTİFA VAR

Sakarya Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri derneğinde, derneği seçime zorlayan  imzacıların ardından ,Genel Merkez  Denetleme olayından sonra peş peşe iki haber etrafa yayıldı. Birincisi Yönetimin içinde genel Sekreter olan , imza olayında başrol oyuncularından olduğu söylenen Burhan Çakar   görevden alındı ,yerine Mustafa Aldemir geldi. Bu arada Engin Bıçaktan boşalan Dernek Müdürlüğüne getirilen Gökhan Kayacıkta gitti. İmzacılar arasında ismi geçtiği söylenen Kahyaçık ,görülen lüzum ve de mevcut dernek yönetimi ile uyumsuzluk yaşadığını idda ederek Dernek Müdürlüğünden istifa etmiş. Denetleme sonrası Dernekte bazı gelişmelerin daha yaşanması olasılığı ortalıkta dolaşmaya  devam ediyor. Bakalım hala ateşi sönmeyen İHK dernek yönetimi çekişmesinin içinden neler çıkacak.

İSPİROĞLUNUN DİKKATİNE

Karasu Haberin atar damarlarından olan Ahmet Şen , Karasu Yalıspor ve Karasu Azizyesporun gecen hafta içinde yaşadıkları sportif faaliyetleri ile ilgili İroni yapmış. Şenin haberine göre Fut salda ilimizi temsil eden Karasu Yalıspor Belediye desteği ile lüks bir otelde kalırken, U 17 lerde Karasu Aziz yeninde buna benzer bir imkanla Türkiye şampiyonasına gitme öneresini Facedeki kendisine ait hesabın içinde ağırlamış. . Biz aracıyız, sayın Başkanı Mehmet İspiroğlu ,maçlara giderken araba tahsis ettiğinizi bildiğimiz Karasu Azizyespor son yıllarda Karasu Gençliğine verdiği sportif hizmetle sizden ,bizden bundan fazlasını hakediyor. Makamınıza alıp ağırlamanızda güzelde onlar bundan fazlasını hakediyorlar.  Kuru alkış, kuru teşekkür, kuru öpücük yerine Karasuya U 17 şampiyonluğu taşıyan Karasu Aziziyespor Türkiye şampiyonasına gidiş sürecinde akalım bu sefer farkındalık yaratabilecekmişsiniz?. Sayın Başkan bu Gençler hem Karasu’nun hem de Türkiye’nin geleceği. Onlar bu süreçte sizden bizden daha iyi şeyler bekliyor. Biz yazdık önünüze koyduk sayın Başkanım ,şimdi sıra siz de.Bu arada  K.Aziziyespor Başkan Reşit Yetim ve Futol şube sorumlusu Şaban Altay nezninde kutlamazsak onların emeklerine saygısızlık olur.

HANBURG VE G.BİRLİĞİ

Almanyadan yaşlı bir futbol çınar( Hanurg) 2 lige düştü. Biz dede İlhan Cav cav döneminde 30 yıldır Süper ligte olan G. Birliği düştü. İki sininde futbol kökleri bayağı eski . Hatta bir zamanlar Beşiktştan Avuturya Viene ,oradan Almanyaya giden  Özcan Arkocun kalesini koruduğu ,bu nedenle Milliyetçilik duygularım eşliğinde futbol sevdama ışık tutan Hanburg, tam 54 yıl sonra Bundesdikaya veda ederken triünlerde duygusal  anlar yaşanmış. Futbol böyle bir şey işte. Düşenler çıkanlar bu işin doğasında var da ,futbolda tarih olmuş takımların düşüşleri ,içindeki konumları itiarıyla daha fazla ilgi çekiyor. Düşünebiliyormusunuz, İlhan Cavcav sezonunda efsane Başkanın takımı G.Birliği, bir alt lige düşüyor. Futbolun doğasında , Futbolun hikayesinde ,kaderinde bunlar olduğuna göre, biz ne söylesek boş. Düşenlerin geriye dönüşleri erken olur diyerek, bu futbol öyküsünü iyi niyet temennileri eşliğinde bir kenara koyalım.

TOSİÇ KAZANDIRDI

Futolda akıllı transfer hamlelerinde Beşiktaş rakiplerine göre   Bayağı yol aldı. Neegredo, Wakner Lav,Lens transferlerinde gol yesede ,Cenk Tosunun trasferinde ,Tosicin Cine,Marcellonun Liyona  transferinde elde edilen kazançlar, Siyah beyaz futbol kasasına önemli girdi sağladı. Artık devir hesap kitap devri. Hesapını iyi yapamadın mı ,UEFA hemen sorgu masasına alıyor. Bu yüzden Beşiktaşa lisansı elinde gelen Tosicin giderken Beşiktaşa 23 Milyon kazandırması ,bu trans ferdende 33 lük Tosicin 73 Milyon kazanması tarafların cebini ihya etmiştir.Umarız Beşiktaş bu yol Wakner Lav,Lens ve Negredo transferinde yaşadığı transfer şokunu bu sene en aza indirger. Yoksa GS gibi hesaba çekilme seanslarına dönüş yapar. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gii size lazım olanı alın kalanlar benim olsun. Haftaya TFF 1 liginde buluşmak dileği ile herkese iyi günler.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!