Salı Sofrası Ne olacak şimdi?

Salı Sofrası   Ne olacak şimdi?

Sakaryaspor üç haftada  aldığı sonuçlarla tepe taklak oldu. Allah beterinden korusun, bu gidiş iyi gidiş değil. Dipteki iki takımdan, Baldan gelmiş iki takımdan  sadece bir puan alan bir futbolcu grubunun kulağı çekilir. Teknik kadromu , onlar için kararı yönetim verirde, bu yönetimlerde  bu iş olmuyor ki. Bana sorarsanız Sakaryasporun bu gün geldiği noktada ne Teknik kadroya , ne futbolcu grubuna kızmak içimden gelmiyor. Basiretsiz ,iş bilmeyen ,siyasi rozeti ile Sakaryaspora başkanlık yapan Selahattin Aydının ,ne futbol için ( Onlar çıkıp oynamıyor ama ,bu kadroyu da büyük ölçüde onlar yaptığına göre)  nede Sakaryasporun geleceği için yapacağı çok fazla bir şey yoktur. Sakaryaspor Aydınlık günler bekliyorsa ,Aydınlığa koşmak istiyorsa Selahattin Aydın ve ekibinden  tez elden kurtulmak zorundadır.. Selahattin Aydının sadece soyadı Aydındır, gerisi Hikaye. Bu yönetimle Sakaryaspor ne aydınlığı , nede ışığı görür. Selahattin Aydını bu şehre bombalayanlara  duyrulur. Bu gün Salı ,benim sofranın günü. Eğer bu sofra sizinle buluşana kadar, Yeşil siyah futbol bahçesinden önümüze yeni bir takım olası gelişmeler gelirse , gelenleri bir gün sonra değerlendirmek düşer bize. Bu arada Teknik kadroda kan değişimi olursa da bu benim için sürpriz olmaz . Sonuçta işler istenildiği gibi gitmiyorsa daha kötüsü başa gelmeden ,Kan değişimi neden olmasınki..

SERDİVANDA ÜÇ PUAN HİKAYESİ

Serdivan Hüseyin Ersinde Futbol topu ilk yarıda Serdivanspora , ikinci yarıda ev sahibine hoşgörülü davrandı. Serdivan  Beyköy  önünde daha dakikası dolmayan jet gibi golle öne geçti. Sonrasında  A.Yaşar , sonrasında beş maç sonra Özgürlüğüne kavuşan Kaptan Özgürün ,sonrasında Sinan ve Necmi’nin kaçırdıkları atamayana atarları sahneye koydu. İlk yarıda tek beyköy  atağında  Uğur ıskaladı Beyköy golü attı. İkinci yarıda ne oldu? Rüzgarla beraber Beyköy çok önemli pozisyonlar buldu atamadı. Eh ne demişler atamayana atarlar. Bu kez Serdivan uzaktan Kadirin şutunun kaleciden dönmesiyle, Furkanla üç puana koştu. Sonuç  ortada duran , meşin yuvarlağın her iki takıma adil davrandığı maçın içinden Serdivan hakkına düşenden fazlasını  alarak üst   sıralara selam çaktı.

ZIMBAYI   TAKİP SÜRÜYOR

Askf Başkanı Yaşar Zımba nereye gitse görevi teslim aldığı grup orada. Büyükşehirin kıskacı  yetmezmiş gibi, bıraktıkları koltuğun peşinden koşan muhalefetin gölgesi  futbol  topunun ve de etkinliklerin olduğu her yerde dolaşıyor. Eski Başkan Yılmaz Kuzey ve ekipi   seçimden sonra iz sürmeye her alanda devam ediyorlar. Bu arada duyduk ki Muhale fetin içindeki Başkan adayı ikiye çıkmış. Biri Yılmaz Kuzeyde bir diğeri kim acaba dedik , karşımıza İslam ismi çıktı. Doğrumu değil mi ben sahalarda iz sürenlerin yalancısıyım. Valla ben yıllarca Hüseyin Kama  iktidarları gördüm ,  bu gün ki gibi iz iğren  muhalefet  görmedim. BU yeni Türkiyenin bir yenilik hamlesi olsa gerek.

OLMADI SAYIN DURMUŞ

MHP den ikinci kez seçilme şansını yitiren eski Merkez Bankası Başkanı MHP li Durmuş Yılmaz, son on üç yıldır esen siyasi rüzgara ters bir hareket yapmış. Durmuş Ekimden sonraki  42.500 tl olan Milletvekili maaşını ben bunu hakketmedim  diyerek geri  iade etme kararı almış. Bu herkese örnek davranış doğru davranışta, bunu anlayacak ,bunu iyi yorumlayacak toplum yapısı bizde son on üç  yılda akpak oldu. O yüzden gel sen bu parayı al be sayın Durmuş. Bizdeki bu anlamlı değerleri ,günümüz şahsi çıkar özellikleri  yerle bir etti.

GÖRKEMLİ AMA EKSİK

Sakaryanın   her kategoride başarılı sporcularına ödül verildi. GSİM ile ASKF nin  önderliğindeki  bu organizasyon taraflı tarafsız herkes tarafından beğeni topladı. Görkemli Ödül Töreni içinde biriken resim bize göre içinde büyük eksik vardır. Biz bu şehrin Büyük Şehir Başkanını oradaki resimde görmek isterdik. Siyaseten onun yerine gelenler bizim bu düşüncemizi değiştirmez. Zeki Başkan bir seçim zaferinin ardından yapılan konuşmaya fazla takıntılı kalmaya şehrin sporuna daha iyi hizmet adına daha ASKF nin başındakine olan takıntısını bir kenara bırakmalıdır. Baksanıza  Ak zaferin ardından onun partisinin genel başkanından yüzde 50.5  kucaklamak  adına verdiği siyasi şovda verdiği mesajlarda ağzından  bal damlıyor. Onların bu sözlerini biz on üç yıldır çok dinledik.  Zeki Başkan gel sende inadından vazgeç  .Genel Başkanın Türkiyeyi kucaklama sözü verirken, sen bir ASKF yi, dolayısıyla başındaki Başkanı kucaklayamazsan Türkiyeyi  kucaklama şovu ,Sakarya’da  topal kalır. Bir sözümde ASKF Başkanı  Yaşar Zımbaya .Bak başkan seni yakın takipe alan eski ASKF yönetimi nede bu ödül şöleninde davet  gönderip ,onlara da  ödül  verdirseydin benim ve de herkesin gözünde büyürdün. Her ne kadar GSİM ile ortaklaşa yapılsa da bu organizasyon ,böyle bir uygulama hayata geçebilirdi.

SÜPER HAKEM

Gecen hafta nihayet Süper lig apeletli Hakemimiz  Erkan Engine MHK tarafından gerçek anlamda bir Süper maç verildi. Sakarya Hakemliğinin, uzun bir aradan sonra, Süper ligde düdük çalan bir Hakemi olması Hakem camiası adına sevindirici bir gelişmedir. A.Kadir  Aypeklerden sonra, Reşit Çekerlerden sonra ,Erdoğan Çamlı yurtlar dan sonra ,Selçuk  Şahinden sonra  Erkan Enginin Sakarya hakemliğinin üst rütbelileri arasına katılması ,umarım Sakarya hakemliğine çanlılık  katar. Süper hakem olmak zor iştir. Anadoludan  kalkıp, Metrobol hakem ordusu ile savaşmak kolay  değildir. Zorlu ve meşakkatli yoldan geçip bu arenada boy gösterdiği için Erkan Engin şu veya bu nedenle alkışı  haketmiştir. Bu arada bu gün ki Hakem camiana bu vesileyle bir not düşmek isterim. Herkes işini yapsa , Hakemlik dışı işlerle uğraşmasa, Sakarya Serkan Önsalla ,Sakarya Atilla Karaoğlanla bu yarışta daha öne çıkabilir. İnşallah bizim sesimizi duyan olur. Efendim bu haftada sofrayı toplama vakti geldi. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!