Salı Sofrası Lig ateşi kapıya dayandı

Salı Sofrası   Lig ateşi  kapıya dayandı

Sakaryasporun yeni yönetimi öyle veya böyle gecen yıldan daha renkli bir takım kurdu. İyi para harcandı. Bunun sonucunda kadroya katılan oyuncular futbol torbasına umut ateşi olarak düştüler. Bu aşamada hem yönetimin, hemde oyuncu grubunun sorumluluğu bir hayli arttı. Gürses ve ekibi  yedi yıllık uzun vadeli Yeşil siyah futbol bahçesine, diriliş pankartı asarken bu sene için önümüze TFF 2 ligi koydular. Ne yalan söyleyeyim Sportif direktörü ile Futbolcu izleme komitesiyle , kaliteli oyuncu transferleriyle  peşine takılacağımız ,tribünlere koşacağımız Sakaryaspor ,bize mutluluk yaşatabilecek kadro yapısını üç aşağı beş yukarı oluşturdu. Transfer ayı bitene kadar birkaç isim ( Gol yolları için gerekli) futbolcu alınırsa hedefe daha iyi kilitlenebilecek bir sakaryaspor 3 Eylülde gecenin karanlığında, çaresizlikten yine ona koştuğumuz Atatürk stadında karşımıza çıkabilir. Biz bu akşamda Atatürk stadının karnaval havasını estirecek, seyreden topluluğu ile buluşmasını hayal ediyoruz. Cumartesi akşamı saat 19.00 da TFF 2 ligine uzanan futbol perdesi açılıyor. Diriliş yılında her şey yeşil Siyahlı renklerden yana olsun diyerek , iyi dilek temenni notunu santraya,Gürses ve ekibinin eline  uzatıyoruz. Düne kadar her şey özeldi ,Cumartesiden başlayarak artık her şey resmi bir futbol havasına bürünecek.

BİZ ERCAĞI İŞARET ETMEDİK

İsmail Başkan Tekirdağ maçım oynanırken bir transfer bombası daha patlatmış. Allahı var bizim Başkan basıyor parayı gözüne kestirdiği oyuncuyu alıyor. Son olarak 1980 doğumlu Trakya kökenli ,futbolculuk CD sinde otuzuna gelene kadar 6 takım gezdiği gözlenen Ercağı Sakaryasporta kazandırdı. Bu kardeşin karnesine bir göz attım. Bu güne kadar oynadığı 245 maçta 49 gol atmış. Sadece 21 sarı kart gören Ercağ hiç kırmızı görmemiş.  Çerkezköyken sonra Lüleburgaz, sonra sırasıyla Karşıyaka , Adana Demirspor,Denizlispor ve Kayseri Erciyeste forma giymiş bizim yeni transfer. Forvetin sağında oynayan Ercağ bizim işaret ettiğimiz yerin adamı değil. Onun gelişi ile Sakaryasporun sağında oynayan A.Kadirin işi zorlaşır, sağ kenat rekabeti artar bizde seyrederiz. Biz bu takıma gol yollarında merkez noktada, kale önünde etkili olan santrofor işaret etmiştik. Başkan gitti sağaçık aldı. Ama transferde gözünü bir hayli karartan, tek kişilik ordu gibi çalışan İsmail Gürses Başkan bir bakmışsınız transfer bitmeden yeşil siyah bahçeye santrfor ilavesi yapmış.

TEKİRDAĞ MAÇI UMUT VERDİ

Sakaryasporun Cumartesi akşamı stard alacak, ligte Adliye maçına süreceği kadro yapısının bir kopyası ,son olarak açılışta oynanan Tekirdağ maçında  görücüye çıktı. Sonucunu ka ale almadığım Sakaryasporda  üç aşağı beş yukarı kadro belli. Bir aksilik olmazsa biz isim vermeden böyle düşünüyoruz. Adliye maçı öncesi oynanan maçın içinde iki ayrı futbol resmi veren, oyuncuya göre mevki değişimleri farklı olan Sakaryasporda biz Canberk, Enes ve Ferhatı oynadığı ile bir adım öne taşıdık. Murat Hacıoğlunun oynadığı ikinci tertibin oyun anlayışından  futbol lezzeti daha kaliteli diyebileceğimiz bir düşünce bize ait bir düşünce olarak kayıtlara geçsin.

BEKAROĞLU BURAK

İsmail Canbazın Topuk yaylasında ilk onbir de göbeği Aytac- Zafer ikilisine teslim ettiğini görünce kafam takılmıştı. Acaba Burak sakat mı ki Canbaz  göbeği bu ikiliye teslim etmişti. Tekirdağ maçında gördük ki sonradan oyuna giren Milli Burak sakat falan değil. Gördüm veya hissettim diyeyim, Canbazın bu tercihi Burak bekaroğlundan futbol iştahını almış götürmüş. Bak Canbaz efendi, sen Aytacı da ,Zaferi de bu saatten sonra iyi paraya satamazsın. Bu takımda futbol ederi yüksek Burak var. Bu genç, Milli oyuncuyu gecen yıl bizde görev yapan bir teknik adamda kulübeye hapsetmişti. O veya bu farketmez diyerek bunu yapan o kardeş sayesinde Burak Milli takımdan da olmuştu. Burak o arada olsaydı hem o büyüyecek ,hem de Sakaryasporun onun üzerinden kasasına koyacağı parada artış olacaktı. Biz bu konuda sen bilirsin İsmail Canbaz demeyeceğiz. Burak bekaroğlunun olduğu yer için başka arayışlara gerek yok. Biz Sakaryaspora getirisi olacak olan bir oyuncunun küstürülmeden, moral değerlerinin yüksek tutulmasını, Sakaryasporun atacağı futbol adımları için biz Burak bekaroğlunu bir adım öne taşımak istiyoruz.

NAMOĞLU NOTU

Yeni MHK hakemlere yeni imkanlar oluşturmak adına düğmeye basmış. Yusuf Namağlu Başkanlığındaki MHK iyi ,yetimeye aday hakemlere seslenmiş,ister amatör ,ister Bölgesel olsun ,klasmandaki yeri önemli değil ,yeter ki  bizim belirlediğimiz iyi hakem profiline uygun olsun,biz böyle bir hakem önümüze çıktığı an onu bulunduğu yerin ,bulunduğu klasmanın üstüne taşırız demiş. Bu aşama illerde İHK lere ,hakem izleyen gözlemcilere önemli işler düşüyor. Bu aşamada MHK  ile iyi ilişkiler içinde olacak İHK lere ihtiyaç var. Bu kritere halen yerine yenisi gelmeyen günün Sakarya İHK si uymuyor. Onların yerine yeni İHK seslerinin ayak izlerini biz duyuyoruz. Geldikleri an Sakaryanın geriye düşen popilitesini ayaklandırmak adına onların peşinde olacağız. Şu kısa notla Namağlu düşüncesine el verelim, bu düşünce o veya bu şekilde kenara itilmiş hakem olmaya müsait isimleri tekrar yaşama döndürür. Bu düşünce hakemlikte her yere hareket getirir.

ORDU ALTIN VE CENGİZ

Altınordu İzmire futbolda yeni bir soluk oldu. Alt yapı projesi ile ayaklanan bu mütevazi takımın içinden bir genç Büyükşehir belediye forması ile fenerbahceye karşı oynadı. Seyrederken kim bu Cengiz dediğim oyuncu duydum ki Altınordu patentliymiş. Cengizi konu olan TV programında bir yorumcu onu anlatırken şöyle bir saptama yaptı. Gelecek vaade eden oyuncu takım seçmeden önce Teknik adam seçsin diyerek Cengizin  Apdullah Avcı gibi geleceğin oyuncularını saplanan bir teknik adama gitmesini bu yönüyle önemsediğine dikkat çekti. Bende bu düşünceye buradan el veririm. Yetişme ve de gelişme çağında oyuncular siz siz olun paradan önce iyi bir teknik adamla yola çıkın. Bakın fenerbahceli Ozan Tufana, Soruyorum size Fenere değilde Beşiktaşa gitseydi ne olurdu? Şimdi Fenerde tartışılan adam neden oluyor acaba?

YEREL UYDU

Duyduk ki Sakarya Yerelde Uyduya çıkacakmış. Medya Bar patentli bu yeni Uydu düşüncesi Sakaryaya yakışır. Ufacık illeri Uydudan gıptayla izlemekten yorulup kendimize ay ,saf kan sakarya TV sini Uydudan izlemenin keyfini şimdiden hissetmeye başladım. Gönül isterdi ki yıllardır yaşaması ,gelişmesi adına emek verdiğim Kanal 54 ,yıllarca bana ait Spor Ekstra programı Uyduda olsaydı. Ne yapalım başkasının bahçesinde olsada Sakaryada Uyduya çıkacak ya.. Bizde bu züğürt tesellisiyle kendimizi avuturuz. Hemen anımsatmak isterim, bu yeni Uydu projesine bu şehrin büyükleri el versin ,destek olsun. Bu yenilikçi gelişim hamlesine bizde kalemimizle el veriyoruz. Ne yapalım bizim paramız yok ki. Bir garip  emekli olarak bizden bu kadar. Efendim bu haftalıkta bu kadar. Sofrayı toplama vakti geldi. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!