Salı sofrası Kriz

featured

Salı sofrası

Kriz

Sakaryaspor Karşıyaka önünde geçekte çok arayacağı önemli bir iki puan kaybın yaşadı. Kaybolan iki puan nasıl tamir edilir? Kaybolan iki puan sezon umutsuzluğu içinde ağırlanabilir mi? Yolun başında vurun abalıya olmaz. Yolun başında yeni oluşan kadronun  oyuncu bütünlüğünün şıp diye oturması  zamana bağlıdır. Zaman her şeyin ilacı misali bu konuda beklenirde ,görünen köyde kılavuz istemez be dostlar ,bu takımının kanatlarının iyi çırpmasını hayal etmek benim için çok zor. Lisans krizi daha ilk maçta teknik adam kapısını calsada, kalanların içinden daha iyi bir Sakaryaspor sahada olabilirdi. Krizler çözülmek için vardır. Parasal yönden yönetim ,sonrada sahaya sürülecek kadroyu belirleme kl adına da sorumlu Teknik adama bu uğurda çok iş düşer.

JET HIZIYLA KAPTAN ( Ramazan Al)

Siz hiç Beşiktaşta Necip varken Oğuzhan’ın ,Oğuzhan varken bir başkasının kaptan olduğunu gördünüz mü? Sakaryasporda Burak Bekaroğlu sahada  ,serdar sahada ama kaptan Ramazan Sal. Bu takımın eskileri sahada dururken konumu ne olursa olsun yeni gelen bir oyuncuya forma uzatmak şık düşmemiş. Ramazan demişken, bu kardeşin oyunculuğuna diyecek sözümüz yok ama aman dikkat tribünlere oynamayı seven bu kardeşin kontrol altında tutulması gerek. Bir ara rakiplerle girdiği taşlaşmada yüreğimiz ağzımıza geldi. Bereket devamı gelme dide rahat nefes aldık.

TALHA NEDEN TRİBÜNDE?

Sakat değil, cezalı değil, özel maçlar dada takımın iyilerinden .Öyleyse Talha neden tribünde. Osman hocanın Talha yerine takıma daha yeni dahil olan Ramazan Civelek’i tercih forma büyüklüğümü acaba. Yoksa bu kardeşi bize verneler ona her maç forma verme şartı mı koydular mukavele şartlarına. İyi futbolcuymuş, hatta Talha’dan iyiymiş diyenler var. Ama ben Ramazanla Talha’yı futbol kantarına koyduğumda  ,ikisi arasında çok fazla fark göremedim. Hatta bu takımın futbol yükünü taşımakta Talhanın  Ramazandan bir adım önde  olduğunu iddia edebilirim. Gebze’de  Talha olsaydı Sakaryasporun forvet arkası güçü dehada zenginleşebilir dide Osman hoca bizim fark ettiğimizi bize göstermedi ki.

FATİH ÇARK ETMEMİŞ

Sakaryasporda daha önce açıklanan Karşıyaka kadrosunda Fatih ile Fikret yoktu. Ne vakit ki Mahir, Sezer ve kaleci Ferhat adına lisans krizi kapıya dayanmış , bu gelişme üzerine Osman Özdemir kadro tercihleri içine zorunlu olarak Fikret ile Fatihi de dahil etmiş. Osman hocanın bu davetine, sağbek Fikret  icabet etmiş de , Fatihin buna uymadığı iddiaları Gebze tribünlerini sardı. Doğru davranış mı ? Bana göre değil. Profesyonel futbolcusun ,Teknik adam tercihine saygılı olmak ,bazı olumsuzluklarda  devreye girse de, moralin bozuk olsada  profosyenenliğin gereği  Fatihin  kulübede olması gerekirdi. Olsaydı kanatları dökülen sakaryasporda kendini sahada bulabilirdi düşüncesi ,bana ait bir futbol görüşü olarak kayıtlara geçsin lütfen.

DERELİYE HATIRLATMA

Gecen hafta bu ilin deneyimli spor yazarlarından Cavit Dereli Sakaryalı iki hakeme gelen maçlar eşliğinde bu haberi sayfasında değerlendirirken Akhisar-Kasımpaşa  4 Hakem olarak atanan Erkan Engin için Süper hakemimiz Süper ligde diye bir imada bulunmuş. Dereli kardeşe hatırlatmak isterim Erkan Enginin Süper hakem apoletinin sökülüşü ikinci yıla girecek. Onun bu unvanı  artık tarih oldu. O şimdilerde sadece TFF 1 lig Hakemi. Niyetimiz Dereli yi çürütmek değil, sadece bir gerçeği hatırlatalım dedik.

ASKF BİRLİKTELİĞİ

ASKF ( Amatör Spor kulüpleri federasyonu ) Sakarya’nın en güçlü nüfusu en kalabalık sivil toplum örgütü. Bu yüzdende kapısını zaman zaman milletvekilleri, Belediye Başkanları ve de Bakanların çaldığı görülmüştür. Kısacası ASKF nin elinde küçümsenmeyecek bir güç vardır. Başkan yaşar Zımba  bu gerçekten yola çıkarak bu konuyu Klasman ligi kura çekiminde kulüplerin önüne koydu. Gelin hep berabere olalım. Eğer biz iç çekişmeden uzak olursak elimizdeki gücü birlikte hareketlendirirsek  ASKF nin Spora hizmet alımında eli güçlenir dedi. Doğru söze , doğru tespite ne denir ki. Başkanın başında bulunduğu kurumu tarif ederken gücü konusundaki tespitlere bende buradan el veriyorum. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanalar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!