Salı Sofrası Kömür gibi yanıyorum

featured

Salı Sofrası

Kömür gibi yanıyorum

Sakaryaspora beklediği özlediği, hayal ettiği galibiyet Zonguldak’tan geldi. Coşkunun yokluğunda son dakikalarda oyuna girmekten yorulan Mahir ,orta sahada atan ,attıran Ferhat’ın yıldızlaştığı oyunun içinden 4-1 lik deplasman zaferi çıktı. Zonguldak Kömür önünde oynanan oyun, alınan sonuç, saha içi sorunların üzerine örtmek adına atılan, kuvvetli futbol adımı olarak geride kaldı. Şimdi artık sırada yeni stadın açılışı, şimdi artık Sakaryasporun içinde bulunduğu ekonomik krizi çözme vakti. Haydi yönetim, Hayri Sakaryaspor sevdalıları pamuk eller cebe. Önce sırayı Başkan İsmail Gürsese veriyorum. Ver belediye , ver şehir ver yönetim demekle olmaz. Başkanlar bu konuda önden yürür. Bir zamanlar para krizi yaşanırken Şehri Emin ( Zeki Tokoğlu) şöyle demişti. Parayı ben verdikten sonra yönetime ne gerek var.  Ben Başkanın bu tespitine bir yerde katılıyorum. Önce takımı yönetenler  Yeşil Siyah masanın üstüne bir şeyler koyacak, ondan sonra  ilgili ve de etkili olan büyüklerden yardım bekleyecek.

HAFTANIN ANALİZİ

Sakaryaspor gecen hafta içinde Boluda lider Gümüşhane’yi yenemedi ama yenilme dide. Hem sonra iki gollüde biz attık. Gecen haftanın içinde yönetim kanadından da bir doğru tespit Basın Sözcüsü Cem Günden geldi. Ne dedi Cem Gün ,bizim teknik adamdan önce bir önceliğimiz var,Para gerek ,para gerek diyerek ekonomik sıkıntıyı ,tüm çıplaklığı ile kamuoyu ile paylaştı. Doğru tespitin üstüne bizde bir doğru koyacak değiliz. Doğru birdir de her türlü olumsuzluğa karşı B planı olmayanlara ne demeli.

YASAK

Sakaryaspor taraftarı için deplasman yasağı Kupada Eyüp ,ligte Pendik maçında devreye girdi. Bundan sonrası var mı ? Bilemiyorum. İlgili olanlar, deplasman yasağının içini nasıl doldururlar? Bilemiyorum. Bu yasaklalar Yeşil Siyah fiyakamızı bozar. Neden olanlar yaptıklarını bir sorgulasınlar. Deplasman takımlarına statların kapasitesine göre seyircilere yer  ayrılıyorsa ,Sakaryaspor taraftarına neden yasak geliyor?  Sakarya sporu sevdiklerini söyleyenlere sesleniyorum bu yasaklara neden olmaktan kaçının. Sakaryasporun içerde dışarıda taraftara ihtiyacı varken  ,yasakla boğuşmak bir kenara itilmeli. Bunun içinde herkese önemli sorumluluk düştüğünü , burada kelimeler içinde tokuşturmaya gerek yok. Taraftarlar içerde dışarıda tribünlere sorumluluk taşırlarsa bu iş hallolur. NOT  Zonguldak’ta taraftarlar derneği devreye girip,Valiyi ikna etmesi sonrası ,Sakaryaspor taraftarlarına uygulanması muhtemel yasak uygulanmadı. Zonguldak’ın bu misafir perdeliğini bir yere not etmek gerek.

CANBERK VE BÜYÜKLÜK ÜZERİNE

Sakatlanıp ilk yarıyı kapatan Canberk kendi imkanı ile ameliyat olmuş. Ne arayan, ne soran olmuş. Diriliş yılını yaşayan bir takımın futbolcusuna sahip çıkmamasını ben yadırgıyorum. Ya siz? Ben bilirim ki Serdivanspor ,ben bilirim ki Adapazarıspor sakatlanan oyuncularını ameliyat ettirip masraflarında kulüp kasasından karşılaşmıştır. Büyük kulüp olmak başarılarla  beraber  anılırda ,vefasızlıkta  baş köşede sırıtır. Sakaryaspor alt yapısından yetişen sorunlu olmayan, verilene razı olan genç bir oyuncuyu unutmak, masrafları ona yüklemek büyük kulüp olmanın  karizmasını çizer. Bu kulübü yönetenler bu işin bu yönünde olmaz ,verilen sözleri  yerine getirmek adına cimri olursa bu Sakaryasporun futbol karnesine ,bu Sakaryasporun yönetimsel anlamdaki resmine çizik attırır.

ERCİYES NEREDE?

Kayseride iddialı bir futbol merkezi olarak kurulan Kayseri Erciyes futbol dükkanını kapattı. Süper ligten TFF Birinci ligine oradan TFF 3 ligine derken futbol dükkanını kapattılar. Türkiye’nin çarpık futbol yapısı içine itilen düşüncelere birde ekonomik çaresizlik eklenince  olanlar oluyor. Erciyes örnekleri bu gün ki yanlış siyasetesin el verdiği ekonomik derinlik içindeki parasızlık ,çaresizlik  genişledikçe daha çok takım futbol dükkanını kapatır. Yani sizin anlayacağınız her alanda yükseliyoruz iddiası koskoca bir balon. Bu balon yakında sadece futbolda değil çok yerde patlarsa hiç şaşırmayınız.

GOL DEĞİL HOCAM

İnsanlık, pardon centilmenlik ölmemiş diyebileceğimiz bir olay U 14 lerde Adapazarıspor-Akyazı Karadeniz maçında yaşanmış. Bir gazete bu önemli ayrıntıyı yakalamış. Diğerleri farkında almışlar ki sadece o gazetede var bu haber. Tek hakemle yönetilen bu karşılaşmada maçın hakemi Nihat Mendes  bir pozisyonda Adapazarıspor lehine gol veriyor. Pozisyona çok yakın olan Adapazarıspor antrenörü Kudret Arıcı devreye giriyor ve Hocam diyor pozisyon gol değil Ofsayt.  İptal olan gol sonrası Adapazarıspor maçı 2-1 yenik kapıyor. Bize göre Adapazarıspor bu maçı sahada kaybetti belki ama antrenörü sayesinde çok şeyler kazandı. Haftanın alkışı Kudret Arıcıya gidiyor.

90 ARTI DÖRT  SAÇMALIĞI

Bu gün gidecek, yarın gidecek diyerek hakkında istifa veya, görevden alındı haberleri etrafta cirit atan Osman Özdemir  koltuğunu Gümüşhane beraberliği sonrasında korudu. Bir futbol gerçeği olarak ben bu beraberlik için Osman hocayı fazla hırpalamam. Diğer beraberlikler için konuşabilirsiniz, hatta Coşkunu  90-4 lerde çıkartıp yerine Mahiri oyuna sokmasına çıldırabilirsiniz ama Gümüşhane beraberliği için  ona çok fazla yüklenemezsiniz. Bazı çok bilmişler nedeniyle,  saha ,saha dolaşmanın bu yaşananlarda hiç mi sucu yok. Hem ekonomik yönden, hem puan kaybetme açısından Sakaryasporu sahasız bırakanların bu gidişatta bana göre Osman Özdemirden daha çok sucu var.  Sahi yahu Osman hoca  nedir bu Mahiri oyuna sokma sendromu? Hiç sokma be. Adamla alay eder gibi, ben seni bu takımda düşünmüyorum dercesine ,maç biterken ona forma uzatmayı biz hazmedemiyoruz ,tecrübeli Mahir ne düşünür? Osman hocam  biraz daha sağ duyulu olurken ,oynanan oyunu okumak ona göre değişiklikler yapmayıda teknik adamlık cebine koymayı öneriyorum ,seni seven ,sana saygı duyan biri olarak. Gidersin kalırsın benim senin hakkındaki düşüncelerim bu . Efendim bu haftalıkta benden bu kadar . Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın ,kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!