Salı Sofrası Kazanmaksa aslonan..

Salı Sofrası   Kazanmaksa aslonan..

Sakaryaspor kötü ürün futboldan Manisa Belediyeden çok değerli üç puan çıkardı. Kazanan haklıysa eğer Sakaryaspor kazandı. Gelecek haftalar için oynadığı bizi nereye taşır? İşte bu tam bir soru işaret çöplüğü gibi. Her şey düşünmek mümkün. Rotasyonlu takımdan ortaya kalan çok çan alıcı, geleceğe ışık tutan bir futbol düşüncesi, Cumartesiden bize gelene kadar söndü. Umutsuz olmamak gerek ama, oynananı test ederken umuta sarılmak çok güç. Yinede karşımızda iyi oynayan , çok pozisyon üreten bir takımdan, şans talih kader kısmet penaltı golüyle  alınan üç puanı,yukarda kilerin kayıp yaşadığı haftanın, karlı sonucu olarak kabul etmek gerek. Ratosyon ustasına söylemezsem çatlarım. Sakat olan feyyaz ile tribüne gönderdiğin Doğan seçkin bu takımın içinde kenara atılacak oyuncu tercihi olmaz. Senin Nurullah tercihin bu takımın başını yakarken, seninde biletini eline çabuk verir. Sen ne yaparsan yap , adına ratosyon desende,bu takımın içinden son çıkardığın tertipten daha iyisi çıkarda ,benim bu sözlerim görmesini bilenleri bağlar. Şu Nurullahı izlerken kulübe de bile olmayan Canberke ,vallahi billahi açıyorum. Bu İncedala da güvenim kalmadı. Takımla oynamaktan yakında yorgun düşecek. Oynarken  doğru oynasa bari.

YAVUZ HIRSIZ MİSALİ

Manisa maçında üç sarı kartlı kaleci yavuzun bayağı numaraları beni bile çıldırtmaya başladı. Her maç aynı numara , zamana yatışlar kapak tadı vermeye başladı. Bu kardeş yavuz hırsız misali yattımı kalkmak bilmiyor. Gecen seneden beri aynı filmi seyretmekten ben bıktım, maçları yönetenler bıkmaz mı. Bitmedi Cumartesi günü rakibinin kafasını okşar misali darbesi sonrası kart  sınırda olduğunu unutup rakibinin üzerine saldırması neyin nesi. Ya rakiple beraber sarı görseydi?  Bu kardeş kırkıncı yaş gününü kutladığı şu günlerde, en tecrübeli oyuncu olarak, takımını düşünerek, bazı şeyleri abartmazsa iyi olur.

KOÇ HAYDAR

Sakaryaspora gelip giden futbolcular içinde sadece işini yapan , sesiz sakin bir futbolcu duruşu olan haydar Koc o günlerde bu duruşuyla bende saygı uydurmuştu. Şaban  Yıldırım zamanında işte bu haydar Koç hiç yoktan sadece takım içinde arkadaşları için , takım arkadaşı ile yaptığı konuşmadan ötürü uçan kuşa ihtiyaç duyduğumuz sıkışık bir ortamda takımdan gönderilmişti. O Haydar Koca gel zaman git zaman alacakları dolayısı yolumuz düştüğünü biliyorum. Verdiği yanıt , benim için para önemli değil,ben bu takımdan neden gönderildim. ? Biri bunu bana açıklasın. Ve beni bu takımdan gönderen Şaban Yıldırım gelsin benden alacaklarıma karşılık muvaffakiyet istesin diyerek de Sakaryaspora ne , onu Sakaryaspor dan gönderenlere ne kadar içlendiğini öğrendik. Neyse o günler geride kaldı. Sakarya’ya olan sevgisi eksilmeyen haydar Koc her sene Olgunlara gelir topunu oynar gider. Şimdide duyduk ki Haydar kardeş bizim ilin amatör futbol evinde Camlıca Gençlik forması ile futbol hayatına devam ediyormuş. Ne güzel , haydar gibi futbol sevgisi ile yüklü yüreklerin sahalarda olmasını önemser ve onlara testek eli uzatırız.

BÜYÜK KAPILARI AÇMAK

Büyük kapıları açmak için kaliteli genç nesil yetiştirmek bu işin olmazsa olmazı. Gelişmek ,gelişimin içinden kaliteli ürün çıkarmak içinde gençlik çok önemli. Sakaryasporun alt yapısında U19 yaş grubunun içinde üst yapıya çıkabilecek genç yeteneklerin olduğunu Spor Ekstrada Cavit dereliden dinledim. Gitmiş , görmüş not tutmuş. Bu gençlere gereken değer verilirse kazanan sakaryaspor olur diye bir iddiayı koydu önüme . Ne güzel değilmi? Büyük kapıları açmak için ,  genç anahtar yetiştirmekse aslonan İsmail Öz komutasındaki U19 takımı buralara yaklaşmış. İyi güzelde yetişme ve gelişme çağında o çocuklara kim kucak açacak?. Selahattin Aydın Başkanlığındaki beceriksiz yönetimin Alt yapıdan yukarı gelen gençlere nasıl davrandığı ortada. Ben Sakaryaspor alt yapısında olanlara kulak tıkamıyorum, Oradaki futbolcu ordusu içinden bırakında eli ayağı düzgün oyuncu çıksın  ,Çıkanlara sahip çıkacak ,Sakaryaspordaki yönetimsel işin başında olan maaşlılara ,bu günün  yönetici profillerine bu konuda güven beslemiyorum. Efendim bu haftalıktan benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

MHK PATLADI

GS Trabzon maçında yaşananlar Türkiyeyi ayağa kaldırdı. Yeteneksiz bir hakemin başarısız yönetim aslında günümüzün en zayıf hakem halkası olan MHK nın foyasını meydana çıkardı. Deniz Ateş Bitnele  kızmayın ,Deniz Ateş Bitnelin göğsüne FİFA takanları günah kantarına koyun. Deniz Ateş Bitnele kızmayın bunlar bizim çocuklardır diyerek adı sanı çok az duyulmuş isimleri MHK nın başına saranları sorgulayın. Deniz Ateş Bitnele kızmayın vallahi billahi bu çocuğun sucu yok. Onun hakem linkten anladığı bu kadar. Deniz Ateş Bitnele kızmayın ,kılınacak son kişi o. DenizAteş Bitneli vurmayın ,vururken şunu iyi bilin ,o sadece kötü maç yönetti o kadar. O verdiği yorumlarda ( penaltılarda mesela ) yanlış yorumlar yaptı. Sonrada maçın altından kalkamayınca sarı ve kırmızı kartlarını devreye soktu. Ben şahsen DENİZ Ateş Bitnele hiç kızamıyorum. Son yıllardaki hakem resimleri maalesef hiçte iyi durmuyor. Bunu nereden mi biliyorum ? Sakaryaya bakıyorum aynı resim karşıma çıkıyor. Sakarya Türkiyenin aynası be dostlar.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!