Salı Sofrası Kaçan balık

Salı Sofrası   Kaçan balık

Sakaryaspor kazanarak üst sıralara pike yapacağı bir maçta istediğini alamadı. Etime sütun liderlik fiyakasını ,yenilmezlik apel etini söküp atacağı futbol akşamını avucunun içinden kaçırdı. Bilirsiniz bir tekerleme vardır , onu hayatın her alanında duyarsınız, KACAN BALIK BÜYÜK OLUR: Bana göre büyük harflerle süslü bir tekerleme yaşandı Cuma akşamında kelleşen ,futbol oynamak adına zorlaşmaya başlayan Atatürk sta mini üstünde. Maç öncesi Tribünlerden verilen, Büyük boy resminin de boynu bükük kaldığını gözledik. Kazansaydık sevinç büyük olacaktı. Büyük sevince ramak kala, bir savunma ,bir kaleci hatası bizi bu büyük sevinçten  mahrum bıraktı. Kazanacak kadar iyi oynamasak ta ,kazanmaya yakın taraf olarak resim verdiğimiz bir anlar vardı. Cevahir Mustafanın golü için önümdeki not defterine bir topa ancak bu kadar güzel vurulur notu düşerken, 57 de bir başka nota imza atmışım. AH  FEYYAZ AH. Evet ikiyi bulup üç puana pike yapacağımız, yüzde yüzlük gol pozisyonu Feyyazın ayağından kalecinin göbeğine nişanlamışız. Kader diyelim geçip gidelim. Futbolda bunlar yaşanıyor. Gol olsaydı şimdi burada Feyyazı havalara uçuracaktık ya. Dedim ya Futbol bu ve futbolun içinde bunlar var. Tek farklı skorların üstüne yenisini inşa edemedik ve elimizde kalanı kabullenmek zorunda kaldık.

BÜYÜK RESİM

Sakaryaspor   Etime süt maçı öncesi Protokolün içindeki en önemli resim olan Büyükşehir Başkanının maç öncesi morali bir hayli yüksekti. Akşamın içinden zafer bekleyen kumandan edasıyla ayağa kalktı. Kalkar kalkmaz da Foto muhabir ordusunun ilgi odağı oldu. Allah’ı var güzel resim verdi. Boylu postlu duruşu ile, sayfa doldurmayı iyi becerdiğini, 15 yıllı aşan Belediyecilik anlayışı içinde  iyi kavradığını düşünüyorum. Çıraklıktan ustalığa geçmek bu olsa gerek.

HAKEMLERE MASALLAR

Bundan böyle Ercan Yıldırım ve ekibinin birkaç hakemin kontrolünde olduğunu yazmayacağım. Bundan böyle bazı hakemlerin onların prensleri olduğunu yazmayacağım. Bundan böyle ben yıllardır öpüşüp koklaştığım , dünya görüşlerini önemsediğim Süleyman Özkan gibi dostların soğuk selam alışlarını yaşamak istemiyorum. Bundan böyle atamaların adamına göre yapıldığını yazmayacağım. Ercan Yıldırım gibi bir Başkanın yanımdan selamsız sabahsız geçmesini yaşamamak adına, onların kendi dünyalarındaki mutluluk resimlerini rahatsız etmemek adına, kenara çekilmeyi düşünüyorum. Ben, benim yüzümden hiç kimsenin, hedef hakem olmasını önlemek adına, kenara çekilirken  İHK yi kaderi ile baş başa bırakacağım. Ben biliyorum ki bunlar gidince Hakem camiasında dün buldukları itibarı bulamayacaklar. Ben biliyorum ki bu süreçte onlara bir haksızlık yapılırsa yine Nazım Aktürk yazılarıyla yorumlarıyla onların yanın olacak. Ben bundan böyle Ercan Yıldırım gibi ,Fatih Sucuoğlu gibi Süleyman Özkan gibi, geçmişte çok şeyler yaşadığım  dostlarla sırf birileri mutlu olacak diye, yazdıklarımla  kötü olmak istemem. Diğer iki İHK üyesi beni bağlamıyor. Çünkü onlarla ben hiçbir şey yaşamadım. Onun içinde onların bana karşı kayıtsız duruş resimlerine hiç aldırış etmem. Hakemlere masallar bölümünün içinde gecen hafta Sakaryaya gelen İsmet Cengiz , Sadettin Gülerin geride bıraktığı izlere dokunmayacağım. Bu gün ki Sakarya hakemliğinin ayrışma yüzünün mimarları geldiler ve gittiler diyerek ,bu haftaki hakemlere masallar bölümünü kapatıyorum.

TEKNİK FİYASKO

Tüfad  gecen hafta Teknik adamların yeni değişen kurallar ve talimatların, takımlar tarafından iyi okunması  doğrultusunda bir panel düzenledi. Paneli İl hakem kurulu adına Başkan Ercan Yıldırım ,Süper  ligte görev yapan Erkan Engin ile koşamadığı için halen maç alamayan Ö.Faruk yeşil  ortaklaşa yönettiler. Tamer  İlacan başkanlığındaki TÜFAD bu uygulamayı her sezon vizyona koyuyor. Peki gereken ilgiyi görüyormu? Görmüyor. Son olarak Orhan Gazi Kültür Merkezindeki panele katıla, katıla 8 takım temsilcisi katılmış. Gelmeyen takım sorumlusu sayısı 16. Yani Süper ligdeki her şeyi bilen Teknik adam sayısı bir hayli yüksekmiş desenize. B en dışardan bunu ilk etapta böyle okuyorum. Ne güzel çok bilenler şehriyiz. O yüzdende futbolumuz uçuyor. Karadan sonra uzayda da oynar hale gelirsek şaşırmam. Sakın bu tespitime panele katılan teknik adamlarımız alınmasınlar.

VELİ SENTROMU

Şu veliler sorun olmaya devam ediyorlar. Futbolu çok bilen veliler U14 ler maçında ortalığı karıştırmışlar. Gazetelerin Spor sayfalarına yansına resimlere bakıyorum , ağzında sigara tel örgüler üstünden sahadaki  ufacık çocukların birbirleriyle münakaşalarına maydanoz olan veli resmi  futbolun oynandığı alana hiçte şık düşmüyor. Bekirpaşa , Sakarya gücü maçından aldım bu düşünceyi önünüze koydum. Suçlu aramıyorum. Benim isyanım geleceğin gençlerine kötü örnek olan velileredir. Arkadaş sizin ne işiniz var tel örgü üstlerinde. Bir değil iki değil, çocuklarının peşinden koşan Veliler hem onlara hem de futbolun gelişime kötü örnek oluyorlar. Ne zaman tribünlerde sadece izlemeyi ,sadece gençleri seyredip ,seyrettiğimizden keyif almayı alışkanlık edineceğiz?

SÜPER İTİRAZ

Hacıkışlada B grubunun liderinin belirleneceği bir maç bitmedi. Olayın olduğu futbol adresinin ucunda Hacıkışla var. İlk Süper hadise büyük olmasada oradan geldi. Hacıkışla –Pamukova 1968 maçında son dakikalara yansıyan ,maçın skorunu konuk takım lehine çeviren gol sonrası Hakemin cebinden çıkan kırmızı kart, birden ortalığı germiş. Hacıkışla Teknik sorumlusunu trübüne gönderme kararı veren hakemin bu kararı itibar görmeyince Hakemlerin soyunma odasına gidip bir daha sahaya dönmediği haberi bize ulaştı. Eksik ulaştı , tam ulaştı. Ben bu işin orasında değilim. Ben bu hazımsızlığın, ben bu futbolun içindeki olur olmaz hakkım yendi isyanı ile, bu tür olaylara çanak  tutanlara kafam takılı kalır yıllardır. Hacıkışlada maalesef centilmenlikte  vizyona konulurken ,bazen bu tür olaylarda oluyor. Bu sefer duyduk ki bu futbol isyanının ucunda sadece maçı yöneten hakemler varmış. Pamukovalılar söyledi , Hacı kışlalı ne seyircilerin ,nede oyuncuların kendileri ile en ufak bir tartışmaları olmamış. En azından Hacıkışla dan gelen haber içinde işin bu tarafı sevindirici. Olur böyle vakalar diye yaşananları bir kenara  atalımda ,nereye kadar? Efendim bu haftalıkta bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!