Salı Sofrası İyi bitmedi

featured

İyi bitmedi

2016-2017 nin Sakaryaspor adına ilk yarı defteri Maltepede istenilen gibi, beklendiği gibi bitmedi. Tuncay Şanlı ile de oturmayan ,Tuncay Şanlı ile de gelecek adına umut vermeyen Yeşil Siyahlı kadronun ,Maltepedeki futbol fotoğrafı çiziklerle dolu. Bu takımın santrofora ,bu takımın orta sahaya dinamizim katacak ,kanatları harekete geçirecek oyunculara ihtiyacı var. Bu takım bu haliyle ilk yarıda buralarda olması , hedefin içinde kalması bile başarıdır. Ama Sakaryaspor lige çıkmak ,yeni stat da TFF 2 liginde oynamak istiyor. Bu kadro bu isteği yerine getirebilir mi? Siz cesaret edemiyorsanız ben söyleleyim ,bu takım bu teknik düşünceyle ,bu oyuncu grubuyla yeşil Siyahlı gemiyi karaya çıkartamaz. Bu oyuncu grubunun bulunduğu gemi su alır ve batar. Çok para harcamak başka bir şey ,sizin eve lazım olan oyuncuları bulup takıma kazandırmak başka bir şey. İyi Sakaryaspor kurarken ,Talha ve Ferhat konusunda  bana göre onları dışarıda tutmayı  maharet sanan ,onlarsız Sakaryasporda bana yeter mantığı içine hislerini katan, deneyimsiz Şanlı Tuncay adına da çekincelerim var. Özetle Maltepedeki Sakaryasporun ikinci yarı için büyük ölçüde onarıma ihtiyacı var. Bunu ben değil bu işten anlayan herkes söylüyor.

EĞİTİM VE FUTBOL TERÖRÜ

Terör sadece sokakta değil , Terör futbol sahalarının için dede cirit atıyor. Avrupada az bizde çok.  Neden niçin futbol sahalarında futbol terörü var. Sahalarda olan terör neden salonlarda olmaz. Tek kelimeyle özetleyelim futbolun bir oyun olduğunu ,oyun sonunda birilerinin sevineceğini ,birilerinin üzüleceğini bilmezsen, maç sonu üzüntünü evine taşırsan ,bu yapıya sahip Eğitimsiz insan sayısı ( Pardon Sporcu sayısı ) çoksa o evin sporunda Futbol terörü  her sahada nöbet tutar. Eğitim sadece Teknoloji için, Ülke geleceğini kalkındırmak için değil günlük hayatımızı iyi algılamak, gelecek hesapını sağ duyulu yapmak için ,Eğitim insan sevgisini geliştirmek için ,Eğitim saha içinde rakibini sevmeyi ,kazanan rakibini alkışlaşma olgunluğunu yakalamak adına çok önemli bir faktördür. Salonlarda neden sportif terör yok kadar az diye bir soruyu size yöneltsem ne yanıt verirsiniz. Sizin yerinize ben vereyim, salonlardaki spor dallarındaki Eğitim seviyesi futbol bahçesinden daha fazla gelişim göstermiştir. Salonlardaki Teknik adam, salonlardaki yönetti gruplarında futbola göre daha eğitimli bir dünyanın insanlarıdır. Futbol terörünün azalmasını istiyorsanız Futbolcu eğitimi ile beraber yönetici eğitiminide kontrol altına alın.

SEÇİMLİ İL TEMSİLCİSİ OLSUN

Kulüpler Birliği Başkanı ve yönetim kurulu Üyeleri  Futbolda İl temsilcisi olayını gecen hafta önce bizim gazetede bendenizle ,sonrada spor kamuoyuna bir toplantı sonucu ulaştırdılar. Atamayla İl temsilcisi zorunlu haller dışında bir süre denenebilir ama aslonan Futbol İl Temsilcisinin secimle işbaşına gelme düşüncesini, buradan bende desteklerim. Seçimle gelen İl temsilcisinin kendine olan güveni artar, seçimle işbaşına gelen İl temsilcisi çok fazla bağımlı olmadan kendi özgür iradesiyle futbola hizmet edebilir. Kısacası futbolun patronu olacak kişiyi, kulüplere hizmet verecek kişiyi bırakında kulüpler demokratik haklarını özgür iradeleriyle belirleyip kendileri seçsinler.

ASLAN VEDA

Ali Aslan gitti. Bu dünyada kimse koltuklara baki değil. Biri gider biri gelir, çark döner. Gidenin arkasından ne alkış tutarım, nede kötü bir söz ederim. Herkes çapı kadar, yetenekleri doğrultusunda hizmet etmeye çalışır. Ali Aslanında hizmet paketi içinde sınırlı yetenekleri vardı, onları futbolun hizmetine sundu. Dün bazen alkışladık, bazen eleştirdik. Bu günde giderken güle güle demeden önce Ali Aslanın kulağına herkesin duyacağı türden şunu demek isterdim. İstenmediğin yerde durmayıp ,Yaşar Zımba gelir gelmez emaneti kendi ellerinle verseydin ,kalmak adına ısrarcı olmasaydın ,istifa dilekçesini ASKF masasına koysaydın ,inan seni  o gün cılkınca alkışlardım. Bu gün sadece güle güle Ali Aslan diyerek seni uğurluyorum.

BENİM DEMOKRASİM İYİDİR

Demokrasi çok güzel bir yönetim anlayışı. İnsana Demokratik haklar yükleyen bir yönetimsel anlayıştır. Ancak bizdeki Demokrasi farklı. Bana hizmet ederse iyi ,bana karşı durursa kötü. Kurum ve kurumlarıyla beni anlayacak Demokrasi dir, bu günün demokrasi anlayışı. Ali Aslan  üzerinden gecen hafta bol bol Demokrasi, bol bol kulüplerin demokratik hakkı Spor Komuoyunda kara kışa rağmen kulaç attı. Bakın yukarıda bu konudaki düşüncem orada duruyor. İl temsilcisinin seçimle işbaşına gelmesini bende savunuyorum. Bir farkla piyasadaki Demokrasi havarilerine, bu yoldan nutuk atanlara şunu hatırlatmak isterim. Ali Aslanın atama süresi bittik den sonra niye sesinizi çıkarmadınız? Bu konuda kulüpler birliği yönetimini ve Başkanını tenzih ederim. Bunun dışında el altından ortaya atılan Demokrasi nutuklarına, Bu yoldan yürüyerek kulüpleri temsil edecek kişinin seçimle gelmesi ni etrafa yayanların iyi niyetine inanmıyorum. Ha benim bildiğim Yaşar Zımba, merak etmeyin şu fırtınalı günler bi bitsin İl temsilcisi seçimi için sandığı yeri ve zamanı gelince önünüze koyar. Koymazsa kendi bilir.

ROVAŞATA

Fenerbahçe Antalyaspor’a yenilirken mağdur ilan edildi. Verilmeyen penaltıları geçtik , Sowun herkesi büyüleyen, ama sayılmayan bir röveşata golü iptal edilince, Cüneyt Çakır için darağacı kuruldu. Penaltılık pozisyon varmaydı? Vardı. Hem Antalya lehine hem de Fenerbahçe lehine çalınacak penaltı pozisyonları vardı. Ama Çüneyt Çakır çalmadı. Çalmadıysa evli evine köylü köyüne gidecek. Hakem hataları her takımın bahçesinde geziyor. Bu gün Fenere yarın BJK ,bir başka gün GS. Bu arada sinsi lider olan Büyükşehiri kimse kale almıyor. Üç büyükler birbirini yerken sakın ola onlar şampiyon olmasın. Bursa nasıl oldu? Neyse gelelim Sowun sayılmayan golüne Turgay demir Fener savunucusu Gürcan Bilgicin önüne  ışarıdan yabancı uyruklu bir maçı aldı Gürcan Bilgiçin gözüne sokarcasına ekrana verdi. Sowun kine benzer rakibe temas olan pozisyonda hakem basmış düdüğü. Her röveşata gol sayılacak diye bir şey yok. Birde oyun kuralları ne diyor ona bakacaksınız.

TFF 1 LİGTEN ALIN

Ocak transferi geliyor. Sakaryasporun ara transferde kadrosuna yeni isimler katacağı çok açık net olarak belli. Bir üst ligi görmesi için ara transferde Sakaryasporun nasıl yol izleyeceği ortaya çıkmadan bu işi bilen bir abim dediki, Nazım Sakaryaspor bu saatten sonra yeni stada, TFF 2 liginde oynayan bir takım olarak gitmek zorunda. Onun içinde Sakaryaspora tecrübeli üst lig oyuncuları lazım diyerek bir düşünceyi önüme koydu. Gazete manşetlerine son düşen resim Giray. Trabzon görmüş  ,Rize görmüş ,Göztepe görmüş, bir oyuncu Giray. Ama bir gerçek var, düşüşte olan ,mazisi iyi bir oyuncu. Yönetim ve teknik kadro oyuncu izleme komitesi görüşünü de masa üstüne koyup, telafisi olmayan ikinci transfer dönemini çok iyi değerlendirmek zorunda. Ben değil bunu bir bilen abim söyledi.

MALTEPE JESTİ NE VERİLEN KARŞILIK

Bir takım düşünün ligin dibinde. Bir takım düşünün üç puana şiddetle ihtiyacı var. O takımın yönetimi kalkıyor seyirci desteği konusunda rakibine sınırlı sayıda bilet değil, koskoca bir tribünü tahsis ediyor. Sosyal demokrat düşünce deki Belediyenin desteğinde ilerleyen Maltepe yönetimini bu jestlerinden dolayı kutluyorum. Sosyal demokrat olmak böyle bir şey olsa gerek. Bu tür jestler sporun içindeki  dostluğu, sevgiyi ateşler, geliştirir diye düşünüyorum. Bu arada sakaryaspor taraftarına seslenmek gerek. Haydi Sakarya Haydi, tam zamanı tam zamanı şimdi ,Maltepeyede K .. İşte  Bu yakışmadı. Size misafirperverlik gösteren bir takıma, size gönlünü, stad kapılarını ,tribünlerini  açan bir Maltepeye yaptığınız bu tezahürat size yakıştıramadığımı size iletmek zorundayım.  Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!