Salı Sofrası İyi bitmedi

featured

Salı Sofrası

İyi bitmedi

Silivri beraberliği ile sarsılan ,teknik adamı ceza olarak Bandırma maçını tribünden izlemesi,savunma derinliğindeki Ramazan Salın ameliyat olması ,sarı kart cezalıları ,forma bulamadıkları için küstürülen oyuncuların çokluğu ,zorunlu olarak rotasyona giden Bandırma maçı on biri Sakaryasporun ilk yarı hayallerini yerle bir edecek kadar kötü oynadı. Müsabaka boyunca hayal kırıklı yaratan  savunma anlayışı eşliğinde, Rüstemlere taşınan ikinci yarı  umutsuzluk düşüncesi  baş köşeye oturdu. Bandırma yenilgisinden çıkartılacak en büyük dersin başına savunma onarımı yazılmalı ve devre arasında bu futbol dersi olarak bu konu işlenmeli. Biz Osman hoca zamanın dada ,yeni gelen teknik sorumlu Korıkır zamanın dada bu takımın orta saha hakimiyeti rakip takıma geçtiği an savunma gerisine atılacak toplarda çok sıkıntı çeker diye bas bas bağırdık. Silivri maçında göbekten, Bandırma maçında TFF 1 lig patentli Tufanın bölgesinden  yerle bir olduk. Çıkış yapabileceğimiz bir maçın içinde Batuhanın gayretine diğerleri el veremedi. Özellikle Baykan denilen kardeş ceza sahası içinde o kadar çok topu yerle bir etki sormayın gitsin. Bu takım neden bu kadar farklı kaybetti sorusunun ucun da ,takımı ele aldıktan sonra aynı oyuncularla yarenlik eden ,Rüstemlerde bıraktıklarına ilave olarak yedek kulübesine aldıkları oyuncular içinde aynı isimlere forma uzatmasının başrol aktörü, Korıkır Enginin payı da çok büyüktür. Bu tür düşünce takım içinde , dengeleri kuramazsa küskünlükler devreye girer. Teknik adamın görevi başarıya giden yolda elindeki oyuncu grubuna aynı sevgiyle  yaklaşması  ile gerçekleşir. Yukarıdakilerin kan kaybı yaşadığı hafta farklı yenilip ikincilikten beşinciliğe düşsek de ,Sakaryaspor yine de ikinci yarıya umut taşıyacak kadar yakın kaldı zirveye. Fark kapatılmayacak kadar uçuk değil de ,bizim içimizdeki sorunların çok iyi edüt edilmesi  gerekir.

YAĞMUR YAĞDI BÖYLE OLDU

Silivri maçında Yeni Atatürk stadının ilk sürpriz beraberliğine birde yağan yağmurla berabere stadın çatı sorunu ortaya çıktı. Son on beş yılda stad yapıyorlar çatısından su akıyor veya zeminde çimler yerle bir oluyor. Yol yapıyorlar asfaltlar tepe taklak oluyor. EEEEEEEEEEEE işi liyaksız, kendine yakın olanlara verirsen olacağı bu olur. Yağmur yağdı , Yeni Sakarya Atatürk stadının yeni makyajı hemen sırıttı. Serdivan Kapalı Spor salonu yapılıyor, tribünler çöküyor, Sandalyeler bir alem oluyor. Çatı sorunu ortaya çıkıyor. Ve ilk tepkiler Yeni Atatürk Stadına maç seyretmeye gidenlere , bilet alanlara Yağmurluk bedava olsun. Bakalım daha nelerle karşılaşacağız. Bu kadarla kalsa iyi. Eski stadlar, eski Bayramlar, eski mahaller  derken eski stadlar bile aranıyor diyen ben değilim. Bu güzel bir taraftar tesbiti olduğu için aldım soframın üstüne koydum.

KADRO PLANLAMASI

Sakaryasporda devre arası ne olacak? Kimlerle yollar ayrılacak? Kimler alacaklarını alamadığı için TFF kapısına demir atacak? Bütün bu soruların yanıtı ilk yarının mola döneminde Sakaryasporun Rüstemler ikametgâhından alınacak kararlarla belli olacak. B u gün ekonomik sıkıntı gerçeği ile yatıp kalkan Sakaryaspor nerede yanlış yaptı diyerek bu işe derinlik katacak olursak sezon başı kadro planlamasının bunda önemli rol oynadığını görürüz. Hedef çok seçenekli kadro kurmak adına iyiydi ama ,bu işin ödeme kısmı için yapılan hesap şaştığı için ,Sakaryasporun başı bayağı dertte. Umarım Sakaryasporda düşünülmeyen oyuncularla yapılacak olası yol ayırımı yaşanırken sıkıntı yaşanmaz. Gecen hafta içinde Teknik sorumlumuz Engin Korıkırda kadro şişkinliğine atıfta bulunmuştu. Gidenler olacak ve de gerekli görülen yerlere yeni ilaveler azda olsa yapılacak. Bunu biz değil ,Korıkır Engin dillendiriyor.

BÜYÜK KÖY

Kocaeli bana göre yükselen bir metropol kent olma yolunda bayağı mesafe aldı. Komşudaki sosyo ekonomik yapı, sosyal hayat ve yaşam tarzı bizim ile göre fersah fersah ileride. Ben alınan, yok şu ödül ,yok bu ödüle fotoğraflarına bakmam ,ben icraata bakarım. Kocaeli de Şehrin içinden gecen metrobüs gelin gibi süzülürken ,Kocaeliye bağlı kıyı şeridindeki, Kefken, Kerpe ,Kovanağzı, Cebeci gibi tatil yörelerindeki göz alıcı  hizmet trenini görünce Karasu aşığı bendenizin ruh hali yerle bir oldu. Kimse darılmasın , kimse gücenmesin, Sakarya ,Kocaeli’nin yanında sadece ve sadece Büyük köy olur. Karasuya mavi bayrak dikenler ( Duydum ki bu bayrak geri alınmış)daha tretuvar sorununu çözemedikten sonra, sahiller düzenlenmedikten sonra,  bayrak rengi beni hiç ama hiç ilgilendirmiyor. Büyük kardeşe sevgilerimle.

SADECE KARABÜKSPORMU ?

Gecen hafta içinde Karabüksporun hesapları konusunda , transferde gösterilen rakamlarla ilgili bir haber  Ulusal basında geniş ve çarpıcı şekilde kendine yer buldu. . Futbolcu transferlerinde Üçe al, beş göster iddiaları  ,fabrikadan toplanan aidatların usulsüz harcandığı konusunda etrafta dolaşan haberler konunun bir başka boyutu olarak spor kamuouyuna bombalandı. Bu sadece bu günün konusumu? Bu ve buna benzer iddialar sadece Karabük defterine mi yazılmalı? İdda edilen  Bu olaylar sadece oradamı yaşandı? Bu iddanın üstünden yürüyerek daha bir çok takımın evine gidebilirsiniz. Bu ve buna buna benzer iddalar yıllardır futbol piyasasında dolaşır dururda kimseler ciddiye almaz. Biz bu  söylentileri çok dinledik.

BİR GARİP SAPANCA

Sapancanın dört oyun cu su maça sayılı saatler kala takımı bırakmış. Teknik adamı istifa etmiş . Kulübede Başkan ünvanlı kardeş var. Bu manzara eşliğinde lider Gebze karşısında izlediğim Sapanca Gençlik kötü sahasının kendine sağladığı avantajla, maçın mutlak favorisi Gebzeye kafa tuttu. İlk yarıda rakibi oynatmayan ,iki yan toptan net gol pozisyonları bulan Yeşil Beyazlılar ,ikinci yarıda rakibinin kulübe zenginliğinden sahaya saldığı oyuncuları baskısı ile bir yan toptan golü yediler. Vallahi billahi Sapanca Gençlike yazık oldu. Geriye düştükleri maçta Oktayın müthiş vuruşunu Gebze kalecisi çataldan çıkarmasaydı  eğer sahadan bir puanla ayrılmaları işten bile değildi. Ne yalan söyleyeyim maça Belediye Başkanı ile beraber gelen Gebzespor kazandı ama bu amanın ucunda çok soru işaretleri var. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!