Salı Sofrası İlk beş mi, oda zor

Salı Sofrası   İlk beş mi, oda zor

Sakaryaspor Yavuz İnce dalla en sonunda dört köşel de oldu. Dört beraberliğin ardından 4-0 lık Eti meskût yenilgisi bana göre tüm umutları aldı götürdü. Aylardır yazıyoruz çiziyoruz, ne bu yönetimin nede bu teknik kadronun Sakaryaspora vereceği çok şey yoktur. Gitseler de kurtulalım dedikçe onlar inat ettiler takımın başında kaldılar. Sonuç ortada ilk beş bile tehlike barajının içinde gezmeye başladı. Bir maç eksik 43 puan diyenlerin sesini duyar gibi oluyorum. Evet bir maç eksik o maçı alsak maç fazlasıyla üzerimizde olanları yakalama şansımız olurda han ki teknik kadroyla ,han ki oyuncu grubu uyla bu işi başaracağınki ..Bir maç eksiğini ve levki kazandık ,puan cetveline baktım sadece sancaktepeyi geçip ,Ofu puansal olarak yakalayıp, altıncı oluyoruz. Sizin anlayacağınız bu gidiş hayra alemet gidiş değil.  Yeni Teknik sorumlu İlhan Var la gelen yeni kan değişimi bakalım Rüstemlere ne kadacak ,beklemek ,görmek ,yazıp çizmek bizim işimiz.

OLURSA SAKARYALI OLSUN DEDİK VE OLDU

Bu saatten sonra teknik adam değişir mi? Değişirse kim gelsin? Bana göre bu ilin içinde Yavuz İncedaldan bu işi yapacak çok antrenör var. Yeter ki siz görmesini bilin. Ben bunu bilir bunu söylerim ,Yavuz İncedal tutmadı. Bu saatten sonrada onunla yola devam etmek Sakaryaspora bir şey kazandırmaz görüşü beni bağlar diyerek, Salı sofrasının tellerine dokunurken Pazarı ,Pazartesiye bağlayan gece Yönetim Yavuz İncedalla görüşüp yol ayırımına karar verdi haberi İnternet sitelerini salladı. Geç oldu ama sonunda oldu. Yerine gelen kardeş genç ve deneyimsiz İlhan var. Deniz Kolgu gibi stajını bizde yapacak. Nasıl yapacak bakıp göreceğiz. Her sakaryaspor maçını izleyen biri olmak onun artısı. Bakalım bu artılar takıma nasıl yansıyacak.

BEKAROĞLU MİLLİ DAVET DIŞINDA KALDI

Sakaryasporu deneme tahtasına çeviren Yavuz İncedal bu arada dört haftadır forma vermediği Burak Bekaroğlunada büyük darbe indirdi. Elimizde satabileceğimiz , sattıktan sonra kasamıza artı değer katabilecek  tek futbolcu olan Burak Bekaroğlu, en sonunda Milli davetinde dışında kaldı. İki senedir hep çağrılan Burak Bekaroğlu bu sefer çağrılmadı. Gözün aydın İncedal  Yavuz ,gözün aydın Selahattin Aydın el birliği ile hem Sakarya sporun  hem de Burak Bekaroğlunun geleceğinin içine ettiniz. Vallahi billahi şaşkınım futbola ve de futbolcuya Tarzan bir teknik adamı ilk kez görüyorum. Ben Ercment Hülaki Çoşkundereden , ben deniz Kolkudan özür diliyorum. Bu kardeşler bunun yanında Teknik traktörmüş de kıymetini bilememişiz.  Hemen hatırlatalım dahi Yavuz İncedal Etimesgut maçın da da Nedim-Efşan ikilisi ile devam kararı verip Burak’ı yine on bir dışına itmiş. Gelirken CD sine gönül verdiğim bu kardeşin Sakaryaspordaki icraatlarını gördükten sonra gidişine hiç üzülmedim.

SERDİVAN NEYİ İYİ YAPIYOR?

Balın nabzını tutarken şu futbol gerçeğini sofranın üstüne koyuyoru. Üç yıl boyunca ama iyi amam kötü Hikmet sevimle Adapazarısporun bu şehre yaşattığı heyecanı o gidince kimse bize yaşatamadı. Gelenler gidenler Sünni teneffüs yapıp gidiyorlar. Sadece bu ligin artık iyice kıdemlisi olan Serdivanspor yerinde saysa da Balın bizim il adına rengi. Onların yukarıyla işi yok. Onlar bu ligde nasıl kalınır  bunu çok iyi biliyorlar. Bu senede mütevazi kadro yapılarını ,kendi oyunsal anlayışına göre ,mütavazi bütçeyle beslediler ve o halleriyle kimseye ezilmiyorlar. Bu bile başarı. En azından herkese direnen bir futbol yapıları var. Bu sene kendi evinin bahçesinde kendine göre daha iyi bütçeyle kurulmuş Kocaalispor iki kez yendiler ve Sakarya’nın biri olmak adına avantaj elde ettiler.

PAMUKOVA SAHASI

Yıllardır farelerin cirit attığı soyunma odaları ile, yağan yağmurda göl haline ,sonra tarla görünümüne bürünen Pamukova sahası için bir alla hin kulu çıkıta elini oynatmıyor. Birde bu ilçede bulunmaz hint kumaşı gibi han ki partiden girse belediye başkanı seçilen ( Sadece bir kere Genç parti adayı olarak ıskaladı) Cevat Keser diye bir eski sporcu Başkan var. İyi ki sporcu ,iyi ki spordan gelmiş. Cevat kesder den umudu kestik Sporun ve de sporcunun dostu etiketi ile süslü Büyüşehir belediye Başkanına uzatıyoruz Pamukova sahasının sorunlarını. Cevat keser yıllardır bu konuda laf ebeliğinden ileri gitmemiştir. Bakın sahanın manzarasına , bu sahaya maç verenlere de, böyle sahada maç yönetilir diyerek düdük ağzında sahaya çıkanlara da  bir çift sözümüz olacak, sizde bu kötü sahada maç oynatarak, Amatör futbola darbe indiriyorsunuz.

FERİZLİYİ HAPSETMEK

Ferizlispor geçtiğimiz haftada Karapürcekte maç sonun da kazandığı maçın sevincini yaşayamadı. Maç sonu yenilgiyi hazmedemeyen ev sahibi taraftarının maç sonu tutumu nedeniyle Yeşil Siyahlı kafilede Karapürçek’te güvenlik adına bir saat bekletilmiş. Bu Ferizli’ye yapılan bir hareket değil ,bu futbolumuza yapılan bir çirkinlik. Bu Amatör futbolun gelişimine indirilmiş bir eylem biçimidir. Bunu sadece Ferizli spora yapılmış bir hareket olarak görürseniz yanılırsınız. Futbolda ceza burada devreye girmeli. Bu yapılan hareketin adresi neresi olursa olsun talimatların emrettiği tüm cezai işlemler devreye girmeli. Yarayı iyileştirmek istiyorsanız eğer kangren olmadan tedaviye başlamak zorundasınız. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!