Salı Sofrası İki ayrı Sakaryaspor

Salı Sofrası    İki ayrı Sakaryaspor

Sakaryaspor Pazar akşamı kâbus görmeye aday bir maçın içinden üç puan çıkarttı. İlk üç dakikada Sakaryasporun panikleme halinden , Orhangazi’ye maçı kazandıracak iki hamleden, biri golle  sonuçlandı bir diğeri direkten geri döndü. Kötü başlayan geceden umuda yolculuk yedinci dakikada Burak Gökselin pasında Mustafa Cevahirin  golüyle başladı. Pazar akşamının ikinci yarısına değen teknik adam elini Alkışlamak gerek. Deniz Kolgunun geldiğinden beri varlığı ile yokluğu tartışılan Sadullahı çıkartıp Doğan Seçkini oyuna alması sahada futbol rengini birden Yeşil Siyaha döndürdü. İkinci yarı değişen futbol kostümünün baş   aktörü Seçkin Doğan, on beş  dakika içinde beş hamlenin içinden dört foul birde penaltı alınca, üç puan dörtnala geldi. Son sözü söyleyen takımın iyisi Mustafa Cevahir alkış alacak golü atarak tribünleri ve bizi ayaklandırdı. Sakaryasporun ikinci yarıdaki oyunu, Teknik adamın doğru hamleleri,  Orhangazi önünde alınan üç puanın içindeki futbol zarafetiydi . Bu oyunu alkışlarım , bu oyunu oynayanları kutlarım. Bu oyunun tekrarı  sahnelenmeye devam ederse gelecek adına iyimser olmamak adına hiçbir şey olamaz der umuda yelken acarım.. Doğan Seçkin bu takımın içinde el fireni olan Sadullahtan aldığı formayı vermek istemiyorsa bu oyun iştahının üstüne katarak yol almalıdır. Biz bu Doğan seçkini severiz. Biz sadece futbolu düşünen Doğan seçkini baştacı ederiz. Orhangazi önünde alınan üç puanıda sadece ona mal etmeyiz. Futbol takım oyunu ise eğer birkaç istisna hariç herkes iyi oynadı. Bir isim daha vermek gerekirse eğer ben hep eleştirdiğim Fikretin savunma anlayışının üstüne özellikle ikinci yarıda ofansif oyun zenginliğinide eklemesine alkış gönderirim.

MİLLİ RUH

Bizdeki Milli ruh tarih oldu. Şimdilerde o ruh Avrupadaki Türkler arasında daha fazla revakta .  Fener ,Beşiktaş ,Galatasaray ve Trabzon kavgası ,ülkenin içinde bulunduğu taraflı siyaset, benden senden ayırımın   Milli takım sevgim izinde içine etti. Bu fotoğraf son yıllardaki ayrışmanın tribün manzarası içersine oturdu. Bu nedenlerde  TFF Milli takımı ,kavganın ve de anlamsız rekabetin daha az olduğu Anadoluya göndermeye başladı. Son olarak İzlanda’yı yendiğimiz Konya’da   görülen resim bu düşüncenin doğruluğunu gözler önüne serdi. Tribünlerde üç büyüklerin formalarıyla resim verenlerle doluydu. Bu fotoğrafın tüm milli maçlarda ,milli mücadelenin verildiği her sahaya yayılması dileği ile , İzlandayı yenip ,rakiplerinde bize çalışmaları sonrası direk Fransa vizesi alan Millileri kutlayarak bu konudaki düşüncemizi fazla deşmeden noktalayalımda, bu zafer sonrası yaşanan prim miktarı peşimizi bırakmadı. Fransa’ya  gidiş vizesi alanlar köşe oldular. TFF futbolculara 900 bin Euro, Teknik sorumlu Fatih Terime 1Milyon Euro Fransaya gidiş ödülü vermiş.( Bu rakamlar gazetelerden alınmıştır)  Patlamada ölenlerin ailelerine 800 tl uygun görülen bir ülkede, zaten Milyon Eurolar alan oyunculara birde uçuk prim verilen çarpıklıklarla doludur benim Ülkem. Milli ruhun zedeleşinin bir parçasıdır bu prim sistemi.  Dünyanın hiçbir yerinde bu prim sistemi yoktur ama, her nedense  bizde var. Ondan sonra Milli takım sevgisi neden azalıyor diyerek çeşitli gelişmelere kafa yoruyoruz. Kim ne derse desin,hiç verilmesin demiyorum ama , Milli heyecanı paraya boğmak, aşırı prim ödülü, sizi bilmem ama   beni sarsıyor.

AÇILIŞTAN GERİ KALANLAR

Sakaryaspor Ekrem Karaberber  açılış günü içinden  etrafa saçılanlar arasında eksikler var. Organizasyonu düzenleyenler Sakaryasporun dününü, bu gününü oraya toplamayı sağlıklı olarak başaramamışlar. Kuruluş kadrosunun Eski futbolcular derken sadece Beşir belatı ,eski futbolcular derken Kaptan İsmet Kahyaoğlunu, eski futbolcular derken  sadece Zeki  Aydıntepeyi bulanlara sormak gerek, Sarı ihsanı ,Metin tesislerinin işletmecisi Metin Fıcıcıgili, kaleci Faruk’u  nasıl es geçersiniz. Unutmadan kuruluş günlerindeki ilk kadroda adı bulunan  Güneş sporda  adı Mikro Mustafa olarak anılan Mustafada bu ilde ve halen yaşıyor. Birde duyduk ki  Ekrem Karaber sakaryaspor  tesisleri açılırken eski Başkanlardan sadece Vedat Yaşlıca oradaymış. Yeni açılan tesisi göklere çıkartırken,  Pırıl soyunma odaları diyerek methiye katsayısını  yandaşlığa göre Abartanlar, bu eksikleri  neden köşelerine taşımazlar.

AFD HERKESE EŞİT MESAFEDEYMİŞ

Seçim yaklaşıyor. Ülkenin kaderiner  önemli  katkı yapması beklenen 1 Kasım geldi gelecek. Bu süreçte siyaset hareketlliği  içinde iktidar çok şey yapmış ve de yapacakmış gibi ,sanki on üç yıldır iktidarda onlar yokmuş gibi her kapıyı çalıyorlar. Gecen gafta içinde iktidar  mensuplarının milletvekili adayları önce AFD ( Amatör Sporcular derneğini) Sonra TFFHGD Sakarya şubesinin kapılarını çalıp onlara yapacakları  ve de hedefleri hakkında bilgi vermişler. Biz almayalım alanlar alsın. Bu iki ziyaretin ardından onları ağırlayanların ortak demeci masamın üstüne kondu, bizim kapımız herkese açık. Buyursunlar gelsinler ,biz buradayız  ,Muhalefetinden temsilcilerinide  bekleriz dediler. Biz herkese eşit mesafedeyiz diyen AFD nin kapsını çalan ,bu çağrıya ilk uyan Ali Rıza Acartürk olmuş.

ATİLLA TAPŞIN

Sakarya Basketbolunun efsane ismi. Basketbol Sevdasını Bursaya kadar taşımış ilimizin pota altı gelişimine tanıtımına katkı vermiş iyi bir spor adamı. Sakarya Basketbolu denince ilk akla gelen isim. Son yıllarda yaşına başına bakmadan, Basketbol aşkıyla  Sakaryada  basketbolun kalkınması  için Sakarya sporla beraber bir projenin peşine takılmıştı. Basketbolun renkli kimlikleri arasında yer alan Tapsın usta duyduk ki şu an İstanbulda sağlık sorunları nedeniyle kızının yanındaymış. Buradan ona  dualarımızı gönderiyoruz. Atilla Tapışının  özgeçmişi içinde GSİM lüğü Müdür yardımcılığı da var. Bitmedi Atilla Tapşın aynı zamanda Sakaryasporun kurucu üyelerinden birisi. Merak ediyorum Sakaryaspor yönetiminin Atilla Tapşından haberi var mı.

AKÇAYADAKIRMIZI KART

Gazetelerden okuyoruz Erenlerde U 15 ler maçında Harmanlıkspor  H.Y.Özen  önünde 2-1 öndeyken, H.Y.Özen bir kırmızı kart olayına isyan ederek Teknik sorumlusu Bilal Akçay tarafından sahadan çekilmiş. Hakem kararı doğrudur değildir, Bilal Akçay haklıdır değildir, biz işin orasında değiliz. Saçları yıllardır sahalarda sporcu ve teknik adam olarak verdiği hizmet sürecinde beyazlaşan Bilal Hocayadır bizim sitemimiz. Kulübedeki  Teknik adam önce kendisi kurallara ve de hakemlere saygılı olacak ,sonra sporcularından bunu bekleyecek. Teknik adam duruşu ile, herkese ,özellikle sahaya çıkardığı sporcusuna örnek olacaktır. Bu olayda yılların futbol  emekçisine hakeme kızarak takımını sahadan çekmek ,hiçte şık düşmemiştir. Futbolda ayakta kalmaya çalışan bir takımın başında bu takıma hayat vermeye çalışan Bilal hoca, sahadan çekiliş anını seyretmek ,o anı  tekrar yaşamak adına filmi geriye sardığında bu eyleminin yanlış olacağını görecektir. Bizim bu konuda düşündüklerimiz bizi böyle bir yoruma sürüklüyor.  Efendim bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!