Salı Sofrası Hüseyin,Fırat ve Canberk

Salı Sofrası   Hüseyin,Fırat ve Canberk

Sakaryaspor bu gün Derince de bir kader maçına daha çıkacak. Derincenin kendi evinde iddalı Diyerbekiri yendiğini buraya not düştükten sonra geride kalan Adliye maçının izlerini biraz daha eşelemek   istiyorum.  İnce dal elinde oyuncak olan ,her hafta değişik oyuncu resimleri ile boğuşan Yeşil Siyahlı futbol gemisinde geride kalan cumada üç Sakaryalı genci bir arada seyrettik. İsterseniz kaledeki Hüseyinden başlayalım. Saçma sapan bir çıkışla yaptırdığı penaltıyı ayakları ile müthiş kurtardı. Sadece omu, maç biterken canımıza ot tıkayacak yüzde yüzlük bir pozisyonu müthiş bir refleksle kurtardı. Bu saydıklarımı Yavuz yapsaydı gazete manşetleri , tribünler alkış seline boğulurdu. Hüseyine  Allah’ta yardım etti ,ilerliyor. Bu gidişte yaptığı hataları iyi etüt ederse , bu işten ekmek yemeğe aday kaleci pozisyonunda kendine yer bulur. Furat Koç , koç gibi oynamasada sırıtmadı. Ayağına top yakışıyor. Zayıf cılız halini futbol zekası ile örtmeye çalışıyor.  Bu gence sık sık forma uzatılırsa ondan daha fazla verim alınır diye düşünmek istiyorum. Canberki Yavuz İncedalda sonunda hatırladı. Canberk için methiye düzmeye gerek yok. Bu çocuğun futbol kumaşı iyi ve bu takımda ver formayı oynasın. Bana göre Adliye önünde bu güne kadar orada oynayanlardan daha verimli işler yaptı. İncedalın belkide Adliye önündeki ilk doğru hamlesi bu çocukların ilk onbirde olmasıydı.

AYNI FİLMİ SEYRETMİYORLAR

Sakaryanın gecen yılki tribün şenliği bu sene ortadan kayboldu. Kurulan kadronun verimsizliğinin yanı sıra oynanan oyunun umut var olmaktan uzak olması Sakaryaspor sevdasının tribün kısmını ortadan kaldırdığına Adliye maçında resmen tanık olduk. Tribünler bomboş. Gelenlerin çoğuda maçtan çok yönetime takmışlar kafalarını , yönetim istifa sesleri maç başladı devreye girdi ,maç bitti hala devam etti. Haksızlarmı? Hayırda bu saat geç saat . Bırakın lig bitsin. Bu saatten sonra yönetim istifa sesleri Sakaryasporu ayaklandırmaz. Maç kritik, yensek play of  artısı tavan yapacak yapmasınada ,  dedimya güven yok bu takıma. Taraftar artık aynı yönetimi , aynı yüzleri ,aynı hayal kırıklığına ortak olmuyor. Birde sahadaki kadro yapısının futbol verimi düşük olunca tribünlerin seyreden sayısı daha da düşüyor. Cuma günü iş saati olsada bu böyle. Sakaryasporun bu günki mevcut yönetim vizyonu artık Rüstemlerden elini eteğini çekmeli. Bu gün mü? Hayır. Sezon biter bitmez mukavelesi yenilenmeyen futbolcular nasıl ki Rüstemlerden tasını tarağını toplayıp gidiyorsa ,yönetimde aynen futbolcular gibi yapmalı. Dedik ya Taraftar aynı filmi, aynı yönetim vizyonunu artık seyretmek istemiyor.

KOCA ÇINAR USLU BURHAN

Burhan Uslu Sakaryanın bana göre en önemli insanlarından biri, Burhan Uslu Bana göre Sakarya Hakem dünyasının en önemli çınarlarından biri. Burhan Uslu herkese el veren , sevdiklerini sonuna kadar seven  örnek bir insan ,örnek bir dost ,örnek bir abiydi benim için. Burhan Uslu benim Hakemlikte , yaşamda yol haritamdı. Ondan Hem Hakemlik , hem dostluk ,hem insanlık adına çok şeyler öğrendim. Burhan Uslunun bu dünyadan öbür dünyadaki ebedi yaşamla buluşması 9 Martta ,dört yılı geride bırakıp beşinci yıla girmiş. Seneler su gibi akıp gidiyor. Burhan Usludan sonra Naci Akın , Naci Akından sonra Zeki Konakı da ahirete yolcu ettik. Burhan Usluyu anlatan satırlar arasında onlarada yer vererek onları da burada saygıyla sevgiyle yad ediyorum. Sevgili ağbim ,s evgili hocam ,sevgili dostum ,sevgili yol haritam Burhan Ağbim ,yattığın yer nurlarla dolsun. Ölümünün beşinci yılında seni sevgiyle saygıyla yad ediyorum. İmza çırağın Nazım. ( Bana çırak derdi hakemlik sıralarında. Onun gibi ustanın çırağı olmak benim için çok büyük mutluluktu o günlerde)

 

HAKEM OLACAK ADAM

Muhammed Ömür İHK nin yeni bir prens yaratmak adına havada karada maç verdiği bir kardeş. Han ki alanda olursa olsun yönettiği maçın içinde ne yatarsa yatsın onun işi gücü kart. Onun işi güçü iyi giden futbol topunun havasını çıkarmaya meraklı kartlarla söndürmek. Bu kardeş sulh içindeki iki takımı savaşa sürüklemek adına kartları cebinde tetikte bekliyor. Duyduk ki kart meraklısı Ö. Faruk yeşilin hemşerisiymiş. EEEE Ö.Faruk Yeşilin geçmişinin izleri daha kurumadan benzeri bir kardeş aldı sazı eline çalıyor da ,nereye kadar? Hakem sahada oyuncularla konuşmayacak. Kural dışı futbolcu eylemi varsa o değil kartlar konuşacak. Ama önce ikaz denilen bir müessese var. Hakem sahada oynanan oyunu iyi bilecek. Hakem takımların neyi hedeflediğini, oyuncu karakterlerini çözüp, hakem notu olarak cebine koyacak. Hakem mümkünse iki takımı sahada eşit şartlarda çarpıştıran kişi olacak. Bu kardeşin cebinde bir hakem yol haritası yok. Onu çok abartmışlar. Onu çok şişirmişler. Ben İHK de olsam onu vallahi billahi sahalara salmam. Bu kardeşin yüzünden birçok takımın canı yanıyor. U 17 yaş grubunda bile oyunu kartlarıyla kontrol etmeye çalışan bu İHK prensi, öyle sanırım ki ev dede yatarken ,kalkarken aynada sarı kırmızı kart talimi yapıyordur.. Ben bu kart hastalığı olan bir hakeme Sakaryada çok rastlamadım. Sahada kartlarıyla egemenlik kurmaya çalışan hakem tiplerinin ömrü uzun olmaz.Bu kadar çok konuştuktan sonra son notum ,bu Ömür Muhammedden hakem olmaz. Olur diyenler işine bakacak. Hakem hoşgörüsü olmayan  ,kendi verdiği kararları yanlış doğru kartlarla onarmaya çalışanın,maçı yönetirken sacını başını düzeltmekle meşkül olan bir hakem resminin sonu , bu sahalarda uzun ömürlü olmaz. Karasuda Yalı –Erenler maçını izlemek için gittiğim maç öncesi  Kuz.Ersoy-Geyve bayat maçını seyrederken gördüklerim ,benim düşüncelerimi netleştirdi. Bu arada Tayfun Topuzayakın Karasudaki Yardımcı hakemliğini çok beğendiğimi itiraf etmeliyim. Birde adını bilmem, soyadı Muslu olan bir genci izlemiştim Sapancada .Benim yetkim olsaydı onları kılasmana alırdım.  Bu arada bir Ö.Faruk Yeşil hayranı Tayfun Güzde sahne aldı. Bu kardeşinde  her maçı kartlık. Bir ara onuda bizim sofraya konuk edeceğim.

ATATÜRK STADI VE TEMİZLİK

Gazetenin biri görüntülemiş haber yapmış. Geçmiş yıllarda Sakaryaspor üst liglerde resim verirken Basın tribünde içilen , yenilen ,yenilirken tatlı sohbetlerin olduğu yer pislikten geçilmiyor. Ama alt katlar ,özellikle protokol  hizmet veren yer farklı. Tuvaletler temiz, masalar temiz ,çaylar anında geliyor. Yalan söyeleyemem  oradada kokteyl verilmiyor. Basına zamanında hizmet veren yer tam anlamı ile  harabeye dönmüş yüzüyle oradan geçenlere , orada sigara içmek zorunda olanlara bakıyor. Stad taşınabilir, stad yıkılacak olabilir. Hani Temizlik imandan gelirdi. Oralara bir süperge attırmak ,oraları temizlemek çokmu zor. Nerede bu stadın amiri , nere de ilgili olanlar, Nerede Basın? Nerede bu TSYD? Sakaryada Basına ayrılan üst katı TSYD yetkililerinin görmesini bekliyoruz. Orayı temizletme, orayı basına layık bir hale getirmeyi beceremiyorsanız eğer TSYD nin Sakarya şubesi olsa ne yazar olmasa ne yazar diye konuyu sofraya taşır taşımaz, Cuma günü bir baktık temizlik ordusu bu pisliği ortadan kaldırmış. Yazanların  eline sağlık.

KARACAMI ALKIŞLAYALIMDA..

Karacam spor  Hendekspor maçında sahaya on kişi gelen rakibine jest yapıyor .Nasılmı? Kendiside sahaya on kişi çıkıyor. İlk bakışta çok güzel bir resim gibi gözüktüğünü inkar etmek ne mümkün. ASKF Başkanıda bu jestin ucundaki teknik adamı kutluyor. Erken atak bu  be başkan. Şöyle bir beyin jimnastiği yapalım. Karacam şampiyonluğa  veya düşmemeye oynuyor  ,böyle bir durum dada sahaya bir eksik gelen rakibi karşısına yine bir kişi eksik çıkarımıydı? Bu sadece ve sadece günü birlik bir jest olarak kayıtlara geçsin.

KAYNARCA VAKASI

Kaynarcaspor bizim ilin deniz havasına yakın en küçük kazalarından biri. Futbol topunun adresindeki takımları Süper lige çıkınca , yenide bir sahaya kavuşunca adı Sportif belleklerde kendine fazlaca yer buldu. Yeni geldikleri süper ligde ikinci yarı yaptıkları çıkışla 19 puana kadar yükseldiler. Kalan fikistürleride kolay. Amma velakin iç bünyede sarsıldılar. Yeni bir yönetim geldi , futbolculara verilen sözler yerine gelmeyince Hendek de isyan bayrağı çekildi. İsyan önlenir önlenmez , Belediye Başkanı verdiği sözü tutar veya tutmaz ,hedefteki yönetim basar parayı futbolculara iç barış sağlanır. Ben bu işin burasında da değilim. Sonra ne olacak? Ver yönetim parayı , ver Belediye Başkanı parayı. Nereye kadar? Küçük bir kazanın sırtına yüklenen süper yükü kaldırmak adına dışa yönelik sporcu yüzüyle kaynarcanın Süper ligde barınması zor be dostlar. Son olarak Başkan sözünü tutmamış. Birde üstüne üstlük  takım cefa çektiği yıllarda takıma el veren teknik sorumlu Sezgin Tutarı da görevden almışlar.

GÖZLEMCİ AMCA

Haksız kazanç haramdır. Görevli olduğun maça zamanında gelmeden , bitime doğru gelmekte ,tam seyretmiş gibi rapor doldurmakta yanlıştır. Böyle bir gözlemci harcırah bordosundan para almasıda haramdırda ,haramı helali ayıranlaradır  benim sözüm. Biz doğruyuz , bir adaletliyiz diyenleredir sözüm. Gözlemci maça benim bildiğim bir saat önce ,hadi olsun yarım saat önce gelmelidir. Hakemlerden önce sahaya gelen gözlemci maç öncesi oynanacak oyun alanını , hakemlerin maça gelişlerini ,geldikten sonra neler yaptıklarını denetleyen kişidir. Erenlerde gözümüze takılan gözlemci manzaraları içinde, maça zamanında gelen ,tam zamanında yetişen gözlemci örnekleriyle doludur. Son olayda U 17 maçına bir kardeş nerdeyse maç biterken geliyor. Kim bu gözlemci.? Kolayı var. Gözlemci atama sorumlusu çıkarsın Çarşambanın listesini baksın bakalım kimmiş bu arkadaş. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar . Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!