Salı Sofrası Haftaya buluşalım

Salı Sofrası    Haftaya buluşalım

Sakaryasporda yeni yönetimin oluşması gecen cumartesiden buralara taşındı. Çoğunluk yoktu. Yönetime talip olanlar Kongre üyesi olsalardı, seçim o gün biterdi. Ama budana bu dana 153 kişiye inen kongre üye sayısının salt çoğunluğu çok uzaklarda kalınca, adaylara bir haftalık bir yeni hazırlık dönemi ikram edilmiş oldu. Kongre ile ilgili ilk yazımda Şatodaki havaya bakarak, ikinci turda 40-50 oy alan ipi göğüsler diyerek uçuk iki rakam ortaya atmıştım. Geriye alıyorum. Bu rakamlara gerek kalmaz diye düşünüyorum. Rauf Başkan zamanındaki gibi 9 oy da kalmaz bu kesin kanı.  Bu sefer ikinci turdaki   seçimde genel kuruldan otuz üstü oy alan listenin ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum. Kim göğüsler? İbrahim Nalbantı bir adım önde görüyorum. Amatör bulunsa da ,bu koltuğu dolduramaz denilse de ,Selahattin Aydının Başkanlık yaptığı yerde, İbrahim nalbant bana göre Sakaryaspor Başkanlık resmini en azından ondan iyi doldurur. Denemesi parayla değil. Üç yıl çektik te ne oldu? En azından başka insanalara , Sakaryasporu seviyorum diyenlere bir şans uzatmakla ne kaybederiz ki. İnanın kim gelirse gelsin dünden kötü olmaz.

BAŞKAN ADAYLARINA

Kongrede Sakaryaspora talip yönetim resimlerine bir baktım. Gördüğüm manzaranın içinde cebi dolu yönetici profilini   çok net göremedim. Başkan adaylarına tavsiyem, listenize aldığınız yönetici adayları masanın üzerine parayı koyamıyorsa onlarla bedavadan vakit harcamayın. Bu işler seçim sonrası değil, seçim öncesi olsun ki listenize alacağınız isimlerin bu işi ne kadar önemsediği ortaya çıksın. Biliyorsunuz Büyük adres size Selahattin Aydına baktığı gibi bakmıyor ve de bakmayacaktır. Parası olan bu işe soyunsun diyen ben değilim.

EYYAMMMM

Erman Toroğlu BŞB-Fenerbahce maçı sonrası açtı ağzını yumdu gözünü, rezil maç yönetti, Eyyam yaptı , Fenerin kazanması için her şeyi yaptı dediği Hakemin ismi Fırat Aydınus. Toroğlu bu tip Hakemler defolup gitmeli diyerekten tepkisine genişlik kattı. Maç bitimi başka kanallar dada buna benzer açıklamalar vardı. Erman Toroğlu FİFA ise oradan düştüğü an Hakemliği de bırakmalı dedi. Bırakmazsa bu işi para için yaparsa ona olan güven azalır diyerek düşüncesinin içini doldurdu. İdeallerin bittiği yerde bu işi devam ettirmenin anlamı yokta Profosyenel hakemlik geldi mertlik bozuldu. Bazı seçme hakemler maaşa bağlandı. Kazançları çoğaldı. Para tatlı be dostlar. Eskiden bu avantajlar yoktu. Bu nedenle de Erman Toroğlu istediği kadar eyyamcı ,rezil maç yönetti ,bıraksın bu tip hakemler artık dese de ,o sese kulak verecek olanı zor bulur günümüz Türkiyesinde . Bitirmeden Eyyamın   sözlük karşılığını sizlerle buluşturayım. Gününü gün eden kimse. Kendi çıkarı için güçlü olanları ,yada egemen olan düşünceyi destekleyen kimse.

SEÇİMDE YAPACAKMIŞ

Yaşar Zımba ASKF Başkanı olarak gecen hafta Spor Ekstranın konuğu oldu. Göreve geldiği günden bu yana kendine bir yıllık alışma süreci tanıdığına vurgu yapan yaşar başkan bu süreçte Sakaryada yapılmayanları yaptığını iddia etti. Muhalefete seslenerek  merak etmesinler, mahkemeden seçim kararı çıkmasa da seçim yapacağını ,seçimden kaçmak gibi bir niyetinin olmadığını  programda deklare etti. ASKF Başkanı Yaşar Zımba ben burada daha uzun yıllar varım, daha yapacaklarım var. Kendime verdiğim bir yıllık süre içinde hemen hemen herkesi tanıdığını idda eden Yaşar Zımba,  önümüzdeki sene her şey ,ama her şey eskisinden daha güzel olacak derken ,Sakaryada futbolun kalkınması için özel düşüncelerinide spor kamuoyu ile paylaştı. Daha çok şeyler söyledi de merak edenler Kanal 54 deki Spor ekstra proğramına girerek İnternetten Yaşar Zımba nın açıklamalarını izleyebilirler.

İDMANA GELSİN

Erenlerspor  U 19 larda bir üst turu gördü. Türkiyede 24 Takım arasına kaldı. Bu yaş grubunda daha önce final gören bir takım olduğu için biz bunu , onlardaki alt yapı yüreğini bildiğimiz için çok fazla önemsemiyoruz. Biz size başka bir konuyu taşımak istiyoruz. Erenler sporda geleceğe yeşil ışık yakan bir oyuncuyu bir kardeş Sakaryaspor alt yapısına Tamer İlacına tavsiye etmiş. Aldığı yanıt idmana gelsin. Alt yapı zihniyeti bu işte. Birde ben izleyeyim , birde biz görelim demiyor da idmana gelsin. Yok ya. Hem sonra Seka sahasındaki ilk tur final maçını izlemeye gelen bir allahın kulu alt yapı antrenörü yoktu. Sadece bu işlerin meraklısı Harmanlıksporun alt yapı sorumlusu Tevfik Tetik o gün oradaydı. Tabi birde geleceğe yatırım için futbolcu arayan gözlerden de, hem Sakaryadan hem de dışardan izleyenlerin olduğuna vurgu yapmak gerek.

HENDEK BU YAŞANANLARI SORGULAMALI

Klasman ligi Playoff torbasından Kışla çay ile Bekir paşa çıktı. Kışla çay gruplarda başaramadığını playofta başardı ve Süper ligi gördü. Ufak bir köye ilk kez futbolda büyük bir sevinç taşındı. Bekirpaşa Hendek önünde kazandı. Bir sezon önce tepki vererek veda ettiği Süper lige tekrar geri döndüler. Dönerler tabi, onların başında alt yapı, onların başında futbol sevdalısı, boyu küçük ama futbol aklı büyük Bayram Berber var. Bekirpaşa genç kadrosuyla zoru başardı. Hendek gibi bu işe yatırım yapan, illada Süper lig diyen bir takımı yenmek az bir şey değil. Ancak bu maçın sonunda yaşananlar Amatör futbolun içindeki resme, duruşa hiç ama hiç yakışmadı. Kaybetmek, kazanmak bu işin doğasında var. Hendek futbolu son zamanlarda hiç bu kadar kötü duruş sergilememişti. Bu kötü resme bakarak tüm Hendek hedef altına alınmaz ama, sonuçta Hendek gençlik saf kan hendek takımı. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!