Salı Sofrası Hacıoğlu ve Vural

Salı Sofrası   Hacıoğlu ve Vural

Sakaryaspor 2 sezondur Etimesgut ta önemli işler yapan Murat Hacıoğlunu elinden kaçırdı. Olsaydı ne güzel iki tane nur topu gibi Hacımız olacaktı ama, Manisa Belediye su yaptı. Bir süre gazete sayfalarında heyecan yaratan Murat Hacıoğlu’nun Başkan İsmail Gürses’le verdiği resim mazide kaldı. Olsaydı iyi olabilir diyeceğimiz bir transfer yattı. Gelelim Yılmaz Vural olayına. Vural hoca bizce çok lüks olan Sportif direktör adayı olarak şartları arasına olmazsa olmaz olarak   paradan sonra İlhan Varın teknik direktörlüğünü şart koşmuş. Biz bu Yılmaz Vural hamlesinde Yılmaz hocadan yana tavır koyarız. Sportif direktör diyeceksin, kulübün her şeyi diyeceksin ,kulübün kasası diyeceksin ,her şeyi o yapacak diyeceksin ,dedin mi? Dediysen eğer,kaldıki dedin ,o zaman barakta transferi ,barakta beraber çalışacağı teknik adamı o seçsin. İsmail Gürses bunun böyle olacağını bilmiyor mü? Bal gibi biliyor. Biliyor ama içindeki sıkıntıların dışa vurulan yüzünü kamufle etmek adına olmayacağını bildiği Sportif direktörlük olayını ısıtıp ısıtıp spor kamuoyunun önüne koyar ken, o bildiği yoldan ilerliyor.

ERENLER KAPIŞ KAPIŞ

Erenlerspor alt yapıda 2015-2016 futbol sezonunda akıllı hamleler yapmanın meyvelerini topladı. Birçok yaş grubunda dışarıya açılmaları sonrası, elindeki değerler alıcı bulmaya başladı. Demek ki alt yapı iyi işlenirse, bir takımın oyuncuları dışarıdan daha rahat keşfedilebiliyormuş.  Son olarak mavi beyazlı ekibin kapısını çalan Gölcük spor dört Erenlerli genci kendi futbol bahçesine taşıdı. Bu hemen olmadı. Uzunca bir takibin ardından oldu bu işler. Takip eden, Scayt ekibi olan takımlar boş durmuyor. Erenlersporlu oyuncuların bu denli sıkı markajı altında olmasını ben, onların alt yapıda dışarıya açılmalarının sıklığına bağlıyorum. İçerdeki başarı dışarı taşınca ,eldeki futbol değerleri daha çabuk meydana çıkma şansını futbol vitrinine koyuyor . Erenlerspor örneği peşine daha fazla takımımızın katılmasını ben bu yüzden önemsiyorum. Kendi ilinde görülmeyenlerin, dışarıdan görülmesi de başka bir yazı dizisi olarak karşınıza çıkabilir.

PAY İSTERİM PAY

Artık kulüpler gözünü açtı. Elindeki genç değerleri evine taşıyan kulüplerle Amatör takımlarımız arasında bedavadan alışveriş yok. Profosyenel takımlara giden alt yapı oyuncu grupları bu takımlara verilirken hem oyuncunun, hem de kulübün menfaatleri, transfer sofrasına konuluyor.  Duyduk ki bizim ilin genç değerlerini başka takımlara veren kulüp yöneticilerimiz ,yaptıkları kontraatlara ilerisi için madde ekliyorlar. Buna son örnek Erenlerspor. Mavi Beyazlı ekibin yönetimi Gölcükspora verdikleri oyuncular gelecekte başka profesyonel takımlara giderlerse eğer ,yapılan yapılan anlaşma içindeki satıştan, yüzde 25  ekstra gibi bir pay şartı ortaya koyduklarını öğrendik. İşte bu. Emeğin karşılığı bedavadan havada kalmasın. Yetiştiren, yetiştirirken emek verenler kulübü adına bunun karşılığını alacak ki, bu işteki heves arzu karşılıksız kalmasın.

HERGÜN YENİ HABER

Gürses Başkanın önümüze koyduğu haberler karın doyurucu olmasa da, bizi konu derinliğinden ,çokluğundan mahrum bırakmıyor. Bir gün Sportif  direktör, bir gün transfer, bir gün Store , bir gün yeni stad haberi içinde yuvarlanıp duruyoruz. İcraat, işte burada durun, son transfer bonbamız Hacı Ömer . Hacı adına  evde kalmasına, bir şans daha bulmasına takla atmayız da ucundan kıyısından onun adına seviniriz. Nede olsa  bizim çocuğumuz.

İFTARIN İZLERİ

Hakem camiası taban birlikleri arasında iftar adına elini çok çabuk tutan taraf oldu. Kısa süre önce MHK nın kulak çekimindeki ciddiyetini iyi algılayan, Dernek ve İHK yönetiminin  bu sefer, küskünlük molasını, ramazan çorbası içinde erittiklerine tanık olduk. Kalabalık, ilgi gelmiş geçmiş Ramazan sofraların fark attı. Gelemeyen veya gelmeyenlerinde olmasına karşın, kalabalık resminin içi bayağı doluydu.  Umarız iftara grup halinde gelen, iftar resminde bile kendi yanında olduklarını bildikleriyle verilen resim kareleri , bir dahaki günlerde daha samimi şekle dönüşür. Zoraki sevişmeyse bunun adı   ,bırakalım bu çoşkulu resim Kasri Dönerde kalmasın. Ha gayret.

AYPEK USTA AKYALILARA KIRGINMIŞ

Heyecan yaratan Hakem iftarının içinde saklı kalmış bazı ayrıntılarda etrafa yayılmaya başladı. Yaşayan efsane A.Kadir Aypek ,İftar mükemmeldi. Son yıllarda böylesine etkili bir iftara hasret kalmışız diyen A.Kadir Aypek  bu seneki İftara icabet eden İHK ve onlarla beraber yürüyen hakemlerin teker teker masasına gelip onula sohbet edip hal hatır sorması onun yaşlı gönlünü mutlu etmiş. Aypek hoca bu arada Akyazılı Hakem grubunun yanına gelip bir hatır sormamasına da gönül koymuş. Gönül almak bizim işimiz değil. Kırılan kalbi onarmak ,yerlerinden kalkmayıp , bir adım ötedeki masada olan ,Hakem büyüğü A.Kadir Aypekin yanına gitmeyenlere düşüyor. Efendim bu haftalıkta bizim Salı sofrasının üstü doldu. Ya nasip bi dahaki salıya deyip sofrayı topluyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!