Salı sofrası Eriyoruz bir bir

Salı sofrası   Eriyoruz bir bir

Sakaryaspor son olarak bir çıkış maçın da da beklenen çıkışı yapamadı. Beş maçın içinden elde kalan 4 beraberlik bir yenilgi sonrası kayıp hanesi bir hayli kabardı. Diyarbekır maçı öncesi kan değişimi yerine, herkese sabır muskası  dağıtan Selahattin Aydının bu hamlesi içindende beklenen futbol ve sonuç patlaması çıkmadı. Geriye ne kaldı. Hayal  kırıklığı . Tribünlerin hedef tahtasına oturan Kanal A da tam maç arifesi gündemdeki farklı sorunlara tercüman olmaya çalışan Deniz Kolgunun da taraftar gözünde sempatisi tükenmiş gözüküyor. Bu saatten sonra ne Sakaryasporun bu teknik düşünce ve bu kadro yapısıyla şaha kalkması bize göre mümkün değildir. Beş haftalık süreçte gözük tiki, çeşitli nedenlerle  kadro içi eksilmelerin yeri dolmamıştır. Eldeki futbolcu bazındaki tercihler için futbol sermayesinin makyajı da bu süreçte iyice döküldü. Sadece bumu? Teknik kadro yetersizliği , yönetimin izlediği yeni yapılaşma sürecinin de içi boş olduğu, bir başka açı ve düşündürücü gerçek olarak ortaya çıkmıştır.Bu yönetim anlayışı ile Sakaryasporun bir yılı daha çöplüğe gitti gidecek. Diyarbekir maçı sonrası Deniz Kolgu, istifa falan yok, görevimin başındayım diyerek kötü sürecin içini kendine ait düşüncelerle doldurup, kendine göre yorumlamış. Ne diyelim Sakaryaspor adına hayırlı olur inşallah.

HEP AYNI ADRESLER

Olay olay olay. Amatör futbolda bir türlü vitrinden düşmeyen futbol dışı olaylar erken hortladı. Hacıkışlada kimsenin burnu kanamadı ama maç bitmedi. Altınderede ise geçmişten sabıkalı Çınarlık hakem tartakladı. Bakın bakalım olay resmine karşınıza han ki takımlar ve han ki sahalar çıkacak. İl tertip Kurulu ve ASKF bunu iyi  araştırsın , buralarda gereken önlemler paketi erken yaşama geçsin. Biz iki saha ismi verirken , olay seven ,olası başarısızlık sonrası buna başvuran takımların bunula sınırlı olmadığını biliyoruz. Eminiz ki futbol İl temsilcisi bunu bizden daha iyi biliyordur. Öyleyse olay yüzdesinin azalması için çözüm merkezlerinden birinin adresinde Fut.İl temsilcisi yatıyor.  Bu arada ASKF Başkanı yaşar Zımba ,en zoruma giden olaylardan bir saha kapatmak ama hakkedenlerde hakkını almazsa adaleti sağlayamayız diyerek Çınarlık sahasının bir sezon boyu onlara kapatıldığını açıkladı. Ceza vermek iyi bir şey değil ama umarım bu ceza diğer olay yapmaya müsait takımlara örnek olur.

AT ATABİLDİĞİN KADAR

Kan değişimi dedik Adapazarısporun Teknik sorumlusu , yönetimi bizi topa tuttu. Oysa o yazıdan ders alsalar , o yazının içini iyi doldursalar belki kazanan Adapazarıspor olurdu. Yazdık ne yaşımız kaldı nede gazeteciliğimiz. Biri yaşlı diyor biri belgelerle konuşacağım diyor. Konuyu derinliğine irdelemeye devam etmiyecektim ama  şartlar , gelişmeler karşısında kalemimi yerinde tutamadım. Gecen  Çarşamba günü Süper lig A grubu  değerlendirmesini yaparken, içinde başarısızlık halinde her kulübün kapısını çalabilecek bir düşünce olan, Kan değişimi  ile ilgili düşüncelerimi kaleme almıştım.Bu yazının içeriğinde  Adapazarısporu örneklendirdiğim  kısmına, söylediklerinin doğruluğu çok az olan, Apturahman Güneşin avukatlığını yapan , Hendekte gitmediği kulüp kalmayan ,hiçbir yerde bir baharı beraber yaşamayan , Murat Atcı ismindeki zatı muhterem, bizim yazdıklarımıza, yer yer hakaret kokar şekilde yanıt vermiş.Hendekli yöneticinin  Hendekli bir Teknik adama arka çıkmasına sözüm olmaz. Bu kardeşin  Face sayfasında farklı , Spor 54 de farklı yorumların ikisini de okudum. Daha doğrusu okuyanların uyarısı ile okumak zorunda kaldım. Sportif 54 benim katkı verdiğim site olması nedeniyle yazının bazı bölümleri tırpanlanmış.Ben bu kardeşle bir kere hasbel kader yolculuk yaptım .İkincisi hiç olmadı. Atıcı kardeş sana şunu söyleyeyim, İnsanın nüfus kağıdı yaşı değil ,zeka yaşı çok önemlidir. Bazı yaşlı beyinler vardır, nice gençlere taş çıkartır. O yüzdende emeklilik yaşı ,yaşlıya gence bakmaz. Bak Atıcımısın  Atcımısın ,şunu iyi bil ,benim Tv konuşmalarımda,yazdığım köşe yazılarında,  hakaret ,kişiliğe saldırı yoktur. Eleştiren kişi olarak , beni eleştirenlere saygılı olurum. Ama senin yaptığın densizlik, ve benim bu densizliğe verilecek çok yanıtım vardır. Bak kardeş ben kimsenin yaptığı işe saygısızlık etmem. Tarzım bu değil. Ama ben kişinin geçmiş refaransına bakarımda   ,bu gün ki icraatlarını da kulak kabartırım. Bu gün Adapazarıspor için yolun başında uyarı yaptım. Çünkü gecen yıldan beri Apturahman Güneşle Adapazarısporun yarınlarda başarıyı yakalayacağına dün inanmıyordum , bu günde inanmıyorum.Benim Apturahman Hocayla hiçbir alacağım vereceğim yoktur. Gider kalır beni bağlamaz. Onu orada tutmak yönetimlerin işidir. Bu gün için tuttuklarına göre onların aldığı karara saygı duyarım.Apturahman Güneş gazetecilimizi beğenmez  ama, her seyrettiğim  bütün Adapazarı maçlarından sonra görüşüme başvuran bir teknik adamdır. Onun bu yönünü takdir ederim. Bak atıcı efendi Hendekspor’un Valilik kupası serüveninde ilk kupayı hendek semalarına Sami Bağdatlı getirmiştir. İkincisini Apturahman Güneş. Ben Hendekspor un o sürecin içersinde Apturahman Güneşin nerede durduğunu ,Sami Bağdatlının nerede durduğunu bilirim. Seninde dediğin gibi benim yaşlı bedenimde seninle vede Hendekle ilgili çok şey vardır da, bu günlük bu kadar yeter. Aslında  yanıt verecek değerde biri değilsin ama, çizmeyi aşanlara ortalığı boş bırakmamak adına konuyla ilgili bir şeyler yazma gereği duydum.

YERİNDE GÖZLERİ VARMIŞ

Adapazarıspor bu hafta bizim Salı Sofrasını esir aldı. Apturahman Güneşle devam edelim. Sportif 54 de açıklaması var. Yerimde gözü olan ,ben gideyimde yerime gelmek için can atan antrenörler var demiş.Bunun için İbrahim Nalbant Başkanlığındaki yönetimin kendine sahip çıkmasından mutluluk duyduğunu açıklamaların içine eklemiş Apturahman Güneş.  Allaha şükür bu ben değilim. Ha şuda bir gerçek , bir teknik adam görevinin başındayken ,onun yerine talip olan bir antrenör varsa ,bunun için birileri devreye sokuluyorsa bu hiçte etik olmaz. Bir başarısızlık sonrasu kuyu kazmak ne insanlığa nede teknik adamlığa yakışır. Böyle bir şey varsa eğer ,bu Güneşin iddası değilde, doğruysa eğer ben Apturahman Güneşin yanında yer alır bu kuyu kazanlara karşı dururum.

İSLAM BOZKURT VİZYONUM VAR DEDİ

ASKF nin yönetim kurlu Başkanlığı için aday sayısı ikiye çıktı. Bir zamanlar beraber yol alan Yılmaz Kuzey ve İslam Bozkurtun yolları ayrıldı. Biz bu konuyu gecen hafta bizim sofrada dillendirmiştik. Olayın kahramanlarından olan İslam Bozkurt aradı ve bu işin doğruluğunu deyit etti. Bozkurt  benim futbol geçmişimde bu yükü sırtlanmak adına vizyonum var dedi ve ekledi ,bu konuda yoğun talep aldığım için bir dahaki ASKF seçimine kadar ,kendi başıma ,bana güvenen,benimle olmak isteyen arkadaşlarımla beraber gelişmeleri yakın takibe alıp ona göre adım atacağını bizim Salı sofrasıyla paylaştı. Ne diyelim hayırlı olsun.  Güçlü Muhalefet tarafından izlenmek mevcut iktidarı da diri tutar diyerek bizim sofrayı topluyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar her zaman olduğu gibi benim olsun.

HABER

Altındere sahası Çınarlıka kapatıldı

Altındere sahasında Çamlıca Belde –Çınarlık önünde 3-1 öndeyken çıkan olaylar nedeniyle maç tamamlanamamıştı. Karşılaşmanın hakemlerini Çınarlıklı bazı oyuncuların darp etmesi sonrası ,alınan karar Hakem ve Gözlemci raporlarının irdelenmesinden sonra Başkan yaşar Zımba tarafından açıklandı.

AF YOK

ASKF Başkanı Yaşar Zımba konuyla ilgi  Bizim Sakarya ya bilgi verirken şunları söyledi. Amatör Futbolda en zoruma giden , ceza vermek. Çınarlık sahasını sezon boyu kapatılmasına çok üzüldüm. Ama hata yapan adreste gereken cezayı alır. Hata yapanla yapmayanı ayırmak , yarışta adaleti sağlamak adına bu kararı üzülerek te olsa aldık. Futbol dışı  ,çentilenlik  dışı olaylara affımız olamaz. Hele hele bu işte hakemlere darpı affetmemiz mümkün değil . Bir olayın içinde Hakeme darp varsa o olayı yapan takımın sahasını kapatırız.

 

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!