Salı Sofrası Dokuz oldu ,olmasınada ..

featured

Dokuz oldu ,olmasınada ..

Sakaryaspor üst üste üç puan mutluğu üstüne Tarsus önünde elde edilen farklı galibiyeti ekledi. Yenerken futbol şekli, içinde değişik kılıklarla karşımızda olsa da, önemli bir rakibi ikinci yarıdaki futbol silkinişi ile yenmek ,gecen hafta sonuna futbol  mutluluğu taşıdı. Takip eden değil takip edilen olsaydık, bu işin tadı başka olurdu olmasına da çok fazla hatanın altından, üst üste alınan dokuz galibiyet bile kalkamıyorsa, biz değil bu yanlışı yapanlar Yeşil Siyah hesap defterine hesap versinler.

HÜSEYİN ALTUĞ VE  MAYHOŞ TALHA
Tarsus maçında Talha mayhoş öyle bir güzel gol attı ki ,anlatımcı Oktay Sarının ağzından bu golü anlatırken ağzından Bal damladığını düşünüyorum. Bu çocuk alındığı zaman iyi futbolcu demiştik. Futbol kumaşı iyi demiştik demesine de yönetimsel saz elinde olanlar onun dilinden anlamak yerine onu hırpalamaya kalkınca öndan daha fazla verim alamadığımız gerçeği ortaya çıktı. Özdemir Osman farkı burada yatıyor işte. Herkes klarnet çalar ama Kandıralı Mustafa gibi çalamaz. Talha bu günlerde ikinci futbol baharını yaşıyor. Ondan sonra bizde opsiyonlu kiralık oyuncu olan Hüseyin Altuğa mikrofonu uzatmak, pardon ondaki gelişimi anlatmak istiyorum. Bu genç çocukta oynadıkça yeni yerine alıştıkça futbol verimi arttı. Hüseyin Altuğ gider kalır bilemem. Gördüğüm ondaki futbol çıkışı üstüne koya koya ilerliyor.

ÜÇ ADIMDA ZAFER

Tarsus karşısında izlediği Zafer için önüme üç not koymuşum. Hata Yapan, Hata kapatan, direğe takılan  oyuncu . Zafer kardeş sade oynasa, kendinden olmayan  oyun zenginliğini değilde, bedeninde var olan  oyun anlayışı içine fantezi sokmadan oynasa ,Sakaryaspora bu günkinden daha fazla verim veren Kaptan olur.  Onun şık kafa golleri benim futbol beynimi yıkayamaz. Bir savunmacının attığından fazla rakibe pozisyon verme hastalığı varsa, ben orada dur derim.

ÖZGÜR  VE ÖZKAN

Hakem dünyasının iki genç jenerasyon Eğitimcisi Özgür Aygün (( Söğütlü İlce Spor müdürü) Şükrü Özkanda ( Ferizli İlce Spor müdürü ) olmuşlar. Sporun içinde yaşlanmaya başlayan ,bu şehrin spordaki eksik yüzlerini iyi bilen iki genç dinamik insanın altına koltuk verenlerin bu konuda doğru seçim yaptıklarını düşünüyorum. Umarım bu ayrılmaz ikili kendilerine güvenenlerin önüne olumlu içraatlar koymayı başarırlar. Ben bu atamanın Söğütlüye ve Ferizli’ye spor adına gelecekte güzel şeyler katacağını düşünüyorum.

CAFER ERDOĞAN VE KARASUSPOR

Sizi bilmem ama ben Karasulu Edebiyat öğretmeni Cafer Erdoğan’ın tespitlerini beğenirim. Hatta bu gün olduğu gibi bazen yazdıklarının bir bölümünü alır kendime  rehber edinirim. Karasudaki olaylar sonrası gözü dönmüş fanatiklerce sözlü tacize uğrayan Cafer hoca o günden sonra futbolla olan gönül dostluğunu bir süreliğine askıya almış. Cafer hoca birde seviye düştü diyerek Face adresini de kapatmış. Futbolun içindeki olayları kendi dilinin döndüğünce yorumlayan Cafer Erdoğan son yazısında ,Karasu sporlu taraftar gruplarını Akyazı’daki olaylara misime hamlesini anlatırken  şöyle bir ifade kullanmış.Cafer Hoca Taraf gözetmeksizin  herkesin önüne şu düşünceyi koymuş, DEĞNEĞİN HER TARAFI PİS,İÇİDIŞI DIŞKI DOLU.İyi güzelde bunu yorumlayacak ,bundan ders çıkartacak toplum kaldımıki. Asıl sorun burada yatıyor be Cafer hocam.

NOT Bu arada Cafer Erdoğanın Değneğin her tarafı pis ,içi dışı dışkı dolu diyerek  gitmemek adına karar aldığı Playof maçlarını ancak bir hafta protesto  edebildi. Cafer Erdoğan gecen Pazar Dostluk rüzgarlarının estiği Karamandaki Karasuspor-As Akyazı maçı ile yine seyredenler arasında yerini aldı.

KURTKÖY AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZATMALI

Sapanca Kurtköyspor Süper lige geldi. Hoşgelmiş. Nuri Çelikle yakalanan bu başarının fazla abartılmadan Süper lig kurgusu vizyona erken girmeli. Kurtköy benim özelim. Onun için onlara özel bir notum olacak, geçmişte bu takım Klasman ligine benimle çıkmıştı. O çıkış sonrası Mustafa Kovar Başkan bol bol İzmit yöresi oyunculara çek kesmişti. Çek kesmek, dışarıya açılmak bu işin ilacı değil. Yönetime ve de Nuri hocaya tavsiyem olsun ,alt yapınız olsun, kendi çocuklarınıza yatırım yapın. Kısacası ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Süper ligin havası suyu alt liglere benzemez. O lige çıkıp gidenler,o ligi asansör yapan nice takımlar var yanlış adımların ceremesini çekmeye devam ediyorlar. Özetle bu işi hırs yapmayın ,hırsın önüne futbol aklı gelsin diyerek Sapanca Kurtköy’ün netimini, oyuncu grubunu ,taraftarını ve de teknik kadrosunu kutluyorum. Umarım futbola yatkın ufak köyün (( Beldenin) Süper lig serüveni futbolumuzun içinde ses veren  takımlar arasında yer alır.

29  YIL ÖNCEKİ YEŞİL SİYAH REKOR

Saklaryaspor rekora koşuyor. Yedide yediden sonra  Sekizde Sekizde geldi. Dokuz olur ,on olur,futbolda  bunlar yaşanır. Sakaryaspor  bu gün 3 lig te yakaladığı bu seriyi 29 yıl önce yaşamış. Hanki ligde yaşamış? Bu gün ki adı TFF Birinci lig olan futbol kulvarında yaşamış. Bu gün Sakaryaspor han ki ligte ? 3 ligte. Şimdi soruyorum size  geçmişte yaşanılan başarımı daha önemli ,bu gün yaşanılan başarımı? Bana göre bu başarı öyküsündeki siklet farkı  önce ele alınmalı.  29 Yıl önce biz kiminle neredeymişiz diye Yeşil Siyah tarih yapraklarını geriye dönük araştırdım. Karşıma Mehemt Atayın Başkanlık dönemi çıktı.  O dönemde Sakaryaspor düşme potasında gezerken Teknik sorumluda Zeynel Soyuer. Sakaryaspor düştü düşeçek ama Yeşil Siyahlı ekibin o gün ki oyuncu grubu yedide 7 yaparak olmaz gibi başarıya imza atarak Sakaryasporu bulunduğu ligde bırakmış. O günleri yaşatanları saygıyla sevgiyle yad ediyorum.

SAKARYA HAKEMLİĞİ NE ALEMDE ?

Sakaryanın Ulusal Hakem bazında bir TFF 1 lig,bir TFF 2 lig, üçte 3 lig hakemi var. Önce TFF 1 den başlayalım. Son haftalarda bu dalda düdük çalan Erkan Engin, kendi ligine hasret . MHK onu TFF 2 ve 3 ligteki krtik maçlara salıyor. Gecen haftanın görev tağılımına bir baktım, son haftalarda hedef olmamak adına MHK garanti adımlar atıyor. Krtik maçları Süper lig ,TFF 1 lig hakemleri ile aşmayı planlayan MHK nin bu süreçte Sakaryada Erkan Engine ,çok şeyler beklediğimiz Atilla Karaoğlana güvendiğini söylemek çok zor. Gecen hafta bu ikiliden Erkan Engin Antalya-Kayseri maçında ,Atilla Karaoğlan’da TFF 1 ligde Sivas –Manisa maçında dördünçü hakemlik atamasını kucaklamışlar. Bu atamalar hayra alamet atamalar değil. Maç eksiği olan Mujdat Dumanın Kozan BLd-Bayburt Özel İdare maçında düdük çaldığı haftanın görev izleri içinde Serkan Önsalda İstanbulspor-Karagümrük maçında 4 hakem görevi ile sahne almış. Burak Ol carın esamisinin okunmadığı Sakarya hakemliğinin bu görev tağılımlarının içinden yukarıya sıçraması sizce mümkün mü? Biz geldik Sakarya hakemliği aşama yaptı diyenlere gecen haftanın görev dağılımını önlerine koymak isterim. Lafla peynir ekmek gemisi yürümez. Maalesef Sakarya hakemliği  A.Kadir Aypekin  köşesine çekilmesi ,Mehmet Alemdarında İHK Başkanlığından ayrılması sonrası kamlumbağa misali yol alıyor. Şim ödiden söylüyorum bu anlayışla ,bu lobi ile ,sadece kendini düşünen zihniyet ele Sakarya Hakemliği bu seneyide boş geçer.  Efendim bu haftalıkta benden bu kadar sizlere veda ederken Hayırlı bir Salı sofrasını sonuna kadar okumanızı öğütleyerek ,ben haftaya malzeme toplamak üzere yola çıkıyorum.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!