Salı Sofrası Çöküş

Salı Sofrası   Çöküş

Sahamızda yenilmiyorduk. En azından bize gelenlere istediğini bazen verdik , bazen vermeden gönderdik ama, bu güne kadar iç sahada hiç bu kadar perişan olmamıştık. Kaderde görmediklerimizi görmekte varmış. Hastayız , hasta. Bu hastalık geçici olsa  can kurban. On dakikada Payas ipliğimizi pazara çıkardı. Bu tabloyu hazırlayanlara , bu takımı bu hale getirenlere selam olsun. Her problemli süreçte futbolcu kapıya koymakla bu işlerin düzeleceğini sananlar  ,bu süreçte haksız uygulamaları Rüstemlere taşıyanlara sormak gerek ,bu yaşananlara indirilen futbol tokadı, kimin tokadıdır. Payas Belediye maçında bu sene vizyona konan TFF 2 lig filminin sonunda kapıda duranın ismi, Hüsran ve çöküştür. Ama futbol bu ,futbolun içinde bunlar var. Var ama bir hata üç kez yapılmaz ki. Bu il aynı ak filmi seyretmek zorundamıdır. Para bende  ,yönetim bende ,olacaksa benim adamlarım olsun mantığı da çöküş kervanına katılmıştır. Futbol ak pak düşünceyi değil ,doğrulara açık bir oyundur. Siyasetteki kıvırma seansları burada tutmaz. Gönül arzu ederdiki gelecek adına iyi şeyler düşünüp iyi şeyler yazalım. Ama kimse kusura bakmasın bizim cebimizde iyimser futbol düşüncesi hiç yok.

BU TAKIM SİL BAŞTAN YENİLENMELİ

Çok erken biliyorum ama bu seyrettiğimiz Sakaryaspor filmi içinde ileriye dönük futbolcu modeli yok. Hatta ederi olmaya aday Milli Burak Bekaroğlu bile bu futbol dokusu içinde heba olup gidecek.  Bu gün ayın kaçı? 29.03.2016 şimdiden buraya yazıyorum   ,bu yönetim ,bu teknik kadro ( Yahu bunlar daha yeni geldiler diyenleredir sözüm, biz gelecekten bahsediyoruz),bu futbolcu grubuna toptan yol verilmesi gerekir. Yeni bir Sakaryaspor için önce yeni yönetim. Ne yapacaksa bu yönetim yapacak. Varsa böyle kişiler şimdiden ileriye dönük Sakaryaspor kurmak adına yol alacak. Yeni yönetim modeli içinde bu gün kim varsa olmayacak. Bu takımın oluşması için menejer aklı devreden çıkacak. Eğer bu şehrin büyükleri, gerçekten Sakaryasporun başarısını istiyorsa ,böyle bir yönetimin işbaşına gelmesi için şimdiden düğmeye basacaktır. Bunu yaparken kişinin kaşına gözüne bakmayacaktır. Eğer yönetim değişikliği için ışık yanılırsa bu işe soyunanların olduğunu bildiğim için erkenden bu yazıyı kaleme alma ihtiyacı hissettiğimi bizim sofranın üzerine koymak istiyorum.

NELER OLMUŞ NELER

Payas maçı öncesi bir gerçek daha ortaya çıktı. Kadro dışı kaldığını sandığımız Mustafa Cefahirin mukavelesi fesedilmiş. fesih işleminin içi dışı beni ilgilendirmiyor. Bana sorarsanız Mustafa Cefahire gelene kadar Rüstemlerden postalanacak çok futbolcu var.Bu fesih olayını Mustafa Cefahirin istediği olması iddaları bu yönetim hakkındaki kötümser düşüncelerimi iyimsere dönüştürmez. Bana göre  önce  bu emekli yönetim gitmeli tezini ben hala cebimde taşıyorum.  Kriz yönetmekle sorumlu olan, ancak bunu yaparken farklı yöntemler kullanan bir yönetim modeli , Sakaryasporun başına kabus gibi çöktü. Her kriz döneminde sorumluluğu futbolculara yükleyen bu yönetime, bu şehrin büyükleri daha ne kadar sabredecek bilinmez. Ufak ufak bu konuda bazı kıvılcımlar çakılıyor ama, daha fazla büyümeden söndürülüyor. Söndürülüyor da ne oluyor ? Olan Sakaryasporun kaybolan yıllarına oluyor. Bu arada Doğan seçkin için yeni teknik kadronun af, yönetimin başının ise buna yanaşmadığı haberleri kulaklarımıza çalındı. Hatta bu konuda artık D. Seçkin olayını haber yapmayın uyarsıda gelmiş. Burası bene bağlar. Bakın kardeşler ,siz bize işimizi öğretemezsiniz. Biz ne yazacağımızı nasıl yazacağımızı size sormayız. En azından bu benim olan düşünce beni bağlar. Kalemi tutuklu olanlara karışamam.

VURAL TUTKUN OLMASAYDI ..

Vural Tutkun gibi sporu seven ,spora yatırım yapan bir Başkan olmasaydı ,kusura bakmasın sevgili A.Kemal  Yener Hendek Akova yeni geldiği Süper ligden, geldiği gibi geri giderdi. Vural Tutkun gibi bir işadamı Başkana sahip olmak Hendek Akovayı bu yıl yerinde bırakmıştır. Bu sürecin içinden ben değil Hendek Akovanın yarınlarını düşünenler önemli dersler çıkarmalıdır.

HAKEMLER AKLANDI

Son iki yıldır Hakem camiasını zan altında bırakan bir dosya kapandı. Geçmiş dönemin İHK Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini bayağı hırpalayan günler geride kaldı. Bu dosya yüzünden hakem camiasında kendi egemenliklerini kuranların ,bu olayı  Hakemlerin başına gelirken koz olarak kullananların, elinde avucunda başka koz kalmadı. Pardon ellerinde bir koz var ,kendilerine ait hakem camiasını ayrıştırmadaki becerileri üzerine ektikleri ,beceriksiz yönetim anlayışı. Onların bu daldaki başarısı Oscara aday gösterilebilir. Bu konuda uzun söze gerek yok. Gecen İHK Başkanı   için birkaç kelam ekibi bu dosyanın üzerini kapatıyorum. Mehmet  Alemdar için yetersiz , yeteneksiz yönetici diyebilirsiniz. Onu bende diyorum. Hakem camiasının bu gün geldiği noktada onun suçu bayağı ağır çeker. Ama onu yolsuzluk batağında açan çiçek olarak göremezsiniz. Mehmet Alemdar bu konuda son derece duyarlıdır. Onun bu yönü bende hep artı değer olarak kalmıştır.

CANLI KURA

Gecen Cuma Günü Hüseyin Kama Amatör Spor evinde Süper ligde Bala çıkma mücadelesi verecek altı takımın kura çekimi vardı. Bana göre son yıllarda gördüğüm en demokratik kura çekimi. Kulüpleri dinlemesini bilen bir ASKF Başkanı ,artık İl temsilciliği dalında kendini geliştirmiş ,daha özgür olduğu anlarda daha iyi işler yapabilmeye kendini hazırlamaya başlamış olan Ali Aslan izledik. İlce takımlarının beş takımla Playof a damga vurduğu  Süper kurada, üç Sapanca takımının olması nedeniyle ortaya atılan iddalara , düşüncelere ne ASKF Başkanı Yaşar Zımba, nede İl temsilcisi Ali Aslan balıklama dalmadı. Önce sağduyulu bir şekilde kulup temsilcilerini dinlediler  ,sonrada dinlediklerini Konfederasyona taşıdılar.  Genel Sekreter Adnan Ersana aktarılan Kura sorunu Ersan’ın tespitleri doğrultusunda yapılması planlanan kura çekimi usulü  Ali Aslanın telefonundan kulüp temsilcilerine canlı olarak nakledildi. Bu uygulama sonunda kura çekimi havası yumuşadı ve sonunda Adnan Ersanın belirlediği şekilde kura çekimi yapıldı ve kafalarda dolaşan bazı olumsuz düşünceler ortadan kalktı. Bana göre bu uygulama Sakaryada Yaşar Zımba ile şeylerin eskisinden farklı olarak ,  daha demokratik bir şekilde yaşanması adına atılan, önemli Amatör  adımlardan biridir . Biz geçmişte otur Ali , otur veli ,bu sizin bildiğiniz gibi değil. Bu böyle olacak diyen rahmetli Hüseyin Kama yıllarını unutmadık. Kura kulüplerimize Amatör futbolumuza hayırlı olsun.  Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın , kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!