Salı Sofrası Canberk mi? Nurullah mı?

Salı Sofrası  Canberk mi? Nurullah mı?

Bodrum maçında seyrettiğim Nurullah buysa  ,ona forma uzatana tepkim olur. Sakaryasporun değerlerini yetişsin diyerek dışarıya postalayan teknik adama sormak isterim , sen bu Nurullahı  çok mu aradın? Bu Nurullah’ı bu takıma kim aldırdı veya ve ya kim aldı? Öğrenmek isterim. Veya şöyle diyeyim bu kardeş bu takıma emekli yönetimin kesesine uygun olduğu için mi alındı? Sormak isterim Canberk sakat mı, cezalımı, formsuz mu ? Bak yeni teknik kardeş bu çocuk ilk yarının son haftalarında sakatlıklar dan ötürü, elde sol kanat oyuncu kalmadı diye şans bulsa da alt yapıdan yetişmiş nadide bir çiçektir. Onun futbol zekası bu takımda 18 dışına itilmez türdendir görmesini bilen için. İlk başlarda Deniz Kolgu ona adam yok diye forma verdi ama, baktı ki bu gencin diğerlerinden eksiği yok fazlası var, bi daha gidene kadar ondan formayı geriye almadı. Ben inanıyorum ki günün Teknik adamı Volkanın yokluğunda Nurullaha sarılacağına Canberk’e sarılırsa inanın kazanan hem kendi hem Sakaryaspor olur. Bu konunun üstünü örterken yeni Teknik sorumlunun oyuncu tercihlerininde sırıttığını Bodrum maçında gördük diyerek giden iki puanın çok önemli kayıp olduğunu düşünerek bu konuya nokta koyuyorum. Sakaryaspor Bodrum maçının geride bıraktığı izlere Çarşamba yazımda bir başka konu eşliğinde devam edeceğim.

HAKEMLER DÖKÜLÜYORLAR

Yazık çok yazık, hakemler mahrem konuları ,camianın kendi içindeki sorunları internet sitelerine sahte imzalar eşliğinde taşıyorlar. Birbirleri hakkında ortaya attıkları iddialarla Hakemleri  Spor kamuoyunda küçük düşürdüklerinin farkında bile değiller. Hakemler işlerine bakacaklar. Hakemler için O dernek başkanı olmuş , bu İHK başkanı olmuş sorun olmamalı. İşin aslı böyle olmalı da ,  onlara fazla kızmak içimden gelmiyor. Başlarındaki İHK sorumlusu içimizde çürük yumurtalar var diyerek gazete manşetlerine çıktığı bir ortamda, çıkar savaşı veren hakemlerin bu kadar ufalmalarını dert etmemek gerek. Balık baştan kokar yakıştırması, Hakem camiasında bu gün yaşananlarla   karşılaştırdığınızda,  cuk diye oturduğunu görmek gerek. Bu arada Dernek yönetimininde görevini yapmadığını düşünüyorum.  İçimizde bizi çekemeyen ler  var, içimizde çürük yumurtalar var diyerek bu düşüncesini kulüplerle paylaşan İHK nin başına   soruşturma açmadıkları için ,olayı yargıya taşıma cesareti gösteremedikleri için onları kınıyorum. Derneğin görevi Üyelerinin hakkını korumaktır.  İHK nin başının bu saptaması tüm hakemleri zan altında bırakmıştır. Ben dernek yönetiminin ve de sorumluluk sahibi Hakemlerin bu açıklama karşısında ayaklanmasını beklerdim. Maalesef Özgür Aygün başkanlığındaki dernek yönetimi bu suçlama şekline kayıtsız kalarak görevlerini yapamamışlardır. Derneği  tınlamayan, dışardan güdümlü İHK karşısında, daha cesur davranış beklediğim Dernek yönetimi ,  bu gün ki süreçte gereken hamleleri yapamamıştır. Sırf Dernek yanlısı oldukları için maç verilmeyen hakemlerin hakkınıda  koruyamadıklarını da  buraya not etmek gerek. Hakkı yenen üyelerin ( hakem ve Gözlemcilerin)hakkını aramak benim değil, mevcut Dernek yönetiminin işidir.

DIŞARDAKİ TEKNİK GÜÇLER

Sakarya’nın  Sakarya spordan başka bir Profesyonel  takıma ihtiyacı var. Sakarya’nın  içerde dışarda görev yapacak Teknik adam çoğunluğuna ihtiyacı var. Ben şahsen Sakaryalı oluta dışarıda Teknik adamlık yapan Antrenörleri  önemsiyorum. Örneğin Hikmet Sevimin ( Eyüp’te ) Örneğin Şaban Yıldırımın ( İnegölsporda ) Örneğin Veysel Beşikin ( Kaleci Antrenörü olarak ) dışarıda olmasının Sakaryanın dışarıya açılan futbolcularına katkı verdiklerini izliyorum. Ne kadar çok Teknik adamımız dışarda çalışırsa, Sakaryanın gelişen futbolcu gruplarına o kadar çok katkıları olur diye düşünüyorum. Hatta bunlara Bülent Uygunu da ilave etmek isterim. Eyüpte (Furkan) İnegölde ( Görkem) Sancaktepede ( Kaleci Emrenin) forma bulup ekmek yemesinde Sakaryalı Teknik adamların katkısı olmadığını kim söyleyebilir.

A.KADİR AYPEKTEN İHK SİTEMİ

Sakaryanın Hakemlikte yaşayan efsanesi A. Kadir   Aypek  hakem camiasında  yaşanan olaylar karşısında şaşkınlığımı koruyamıyorum diyerek  endişelerini dile getirdi. Hakem camiasında senden benden ayırımının yansıra İHK Başkanının davranışlarına bir anlam veremediğini ifade eden A.Kadir Aypek, özellikle onun ağzından gazetelere ,internet sitelerine düşen bir düşünceyle ilgili görüş bildirdi. Ben yaklaşık yarım asırdan beri bu camianın içindeyim. Hiçbir dönem ben bir İl hakem kurulu Başkanının kulüplere hitaben yaptığı konuşmada ,kendi camiası ile ilgili olarak içimizde çürük yumurtalar var ,biz onlarla uğraşıyoruz ,bizi çekemeyenler var ,bu konuda bize yardım edin diyerek aile içi sorunları dışarıya taşıdığına tanık olmadım dedi. Yaşayan görürmüş misali be hocam , bizde görmedik. Bizim zamanımızda teknoloji bu kadar gelişmemişti. Şimdilerde İnternet aracılığı ile neler yaşıyoruz , neler okuyoruz be hocam. Eski mazide kaldı. Galiba günümüzde bu işler böyle yürüyor.

21 YAŞINI KUTLAYAN GENÇ

Sakaryasporda alt yapı eğitimi görüp üst yapıya taşınan üç genç  tekrar geldikleri futbol bahçesine geri dönüşün yankıları sürerken ,bir yaş gününde gençlerin birinin  yaşı da ortaya çıktı. Yeni teknik kadronun deneyim ve tecrübe kazansınlar diyerek kiralık başka takımlara gitmesini isteyen sözüm ona gençlerden biri, gecen günlerde yaş gününü kutlamış. İyiki doğdun Erhan sesleri arasında yeni yaşını kutlayan Erhan tam 21 yaşına basmış. Amma da gençmiş ha. Başka takımlara deneyim kazansın raporu verilen bu gençler büyüdükçe gençleşiyorlar galiba. Bu ligde 21 yaşında gelecek va ad eden genç diye yukarıya aldığımız gençlere forma veremedikten sonra kapatın alt yapıyı , gidin yatın ey sorumlular. Hacının yaşını hiç yazmıyorum. Bu çocuk alttan üstte gide gele bayağı yaşlandı. Demem oki Sakaryasporun alt yapısı ya iyi çalışmıyor , yada onların üst yapıya önerdikleri futbolcuları dışardan gelen teknik adamlar ya beğenmiyor, yada  alt yapı hocaları kadar oyuncudan anlamıyorlar. Var bir eksikte kimde acaba sorusunu çözemedim gitti. Ama bir gerçek var son yıllarda Futbolcu tarlası denilen Sakaryanın alt yapısından oyuncu çıkartamıyoruz. Geçmişe dönüp bir baktım Salih Dursuna cesaretle forma veren Teknik adamın ismi Timür  Şahin el ,Burak  Bekaroğluna  güvenip yaşına başına bakmadan  16 yaşında forma veren teknik adamın ismi Erol Kolcu olarak hafızamda yer etmiş. Demek ki şans tanırsan ,sabredersen futbolcu çıkabliyormuş. Geride kalan pazarda eğer Sadullah  ,geride kalan pazarda eğer Nurullaha forma uzatılıyorsa bizim gençlere yazık kere yazık oluyor.  Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!