Salı Sofrası Bize çalıştılar

Salı Sofrası   Bize çalıştılar

Sakaryasporun dinlendiği haftada bizim istediğimiz sonuçlar yaşandı. Lider Eti meskutun evinde Sancaktepeye , Orhangazinin  Ofa kaybetmesi  üst sıraları hedef seçen takımların iştahını kabarttı. Bu yaşananlar Rüstemlerde esen iki haftalık olumsuz futbol rüzgarının önüne geçer mi? Geçmesi için dinlendiğin haftanın avantajlı skorlarının getirisinin, puan cetvelinde kendine yer bulması için ,Cumartesi günü oynayacağımız Manisa Belediyesispor maçını kazanmamız gerekecek. Kazanamazsak  bizi bekleyen bir başka tehlikenin de var olduğunu alttan gelen sıkıştırmalarda görmek ,ona göre hesap kitap yapmak gerekecek. Beş puan kaybının ardından gelen onbeş günlük kendini dinleme seansı bakalım bize ne kadar yaramış. İlk Dest için, bizim evin futbol mutfağından çıkan Özgürlü Manisa maçını bekliyoruz. Bu git geller  lig akışında olur .Aslonan bu sürecin içinden kendi adına istenileni çıkarmaktır. Telafisi olmayan haftaların takımların bahçesinde turladığı bu haftaları iyi değerlendirmek için Sakaryasporun kadrosunun bu gün ki futbol fotoğrafının üstüne çıkması bir kere değil beş kere şart.

PEKSAN VE GÜRSESİN ADAPAZARI AŞKI

Adapazarıspor Baldan düştükten sonra eski heyecanını bir türlü yakalayamadı. Hikmet sevimden sonra kimler geldi kimler geçti ama o sürecin heyecan yaratan Adapazarısporun dan eser yok. Bir ara İsmail Gürsesin içinde olduğu çoğulcu yönetim ,idari menajer İlhan peksanın başını çektiği o sürectede ne Necmettin Sert nede Bilerim Adapazarıspora teknik anlamda hayat veremediler. Son iki yıldır Karamandaki futbol çeşmesinin başında İbrahim Nalbant Başkanlığındaki özgür yönetim var. 2014-2015 de hayal kırıklığı yaşayan Adapazarıspor bu sene yine bal için yola çıktı. Şu anki ilk hedef Playof ama rakipler bayağı iddalı. Dört takımın içinden biri devre dışı kalacak. Nalbant ve ekibi illada Bal rüyasına yatarken Taşburun maçında aylar sonra Karamanda tanıdık misafirler olduğu bizim sofraya haber olarak düştü. Eski Sakaryaspor  Başkanı ve Cihan Yıldıran zamanında Adapazarısporda yönetimde olan Avukat İbrahim Gürses ,o dönemde İdari menajerlik koltuğunda olan İlhan peksan Adapazarısporu izlemişler. Uzun süredir ortalıklarda olmayan ikilinin birden bire Adapazarısporu hatırlamaları sizce Adapazarı sevgisindenmi kaynaklanıyor acaba..

CERLİK VEDA ETTİ

Spor Ekstraya son iki sezondur yorumlarıyla katkı veren Metin Çerlik bir hafta önce seyredenlerine veda etti. Bülent Uygunun scayt ekipinde yer alması ne deniyle , benim hazırlayıp sunduğum proğramın devamlı sunuculuğuna ,bir süreliğine ara verdi. Metinle beraber iyi bir ikili olmuştuk. Ne yapalım kader diyelim geçip gidelim. O gittikten sonra artık bundan böyle benim proğramın ilk ayağı Sakaryaspor ,ikinci ayağı Amatör dünyanın gelişen olaylarını kapsayacak. Metin Çerlike sözlü olarak gecen hafta Spor Ekstrada teşekkür etmiştim. Şimdide yine bana ait sofradan bu kez yazılı olarak ,Kanal 54 ve de Spor Ekstraya verdiği katkılardan dolayı bir kez daha teşekkür etmek isterim. Sevgili Metin yeni görevinde başarılar dilerim. Sağlıkla kal ,hoşça kal.

TESADÜFİ  YENİLGİ

Günlerden 9 Şubat Salı şehrin içindeki renkli gazetelerin spor sayfalarına tek tek göz atıyorum. Bir gazetenin başlığı dikkat cekiçiydi, Tesadüfen yenildik. Manşetin içini şu sözlerle doldurmuş yenilen takımın Teknik sorumlusu ,  Zara Belediye maçında Tabiat olaylarına yenik düştük demiş. Resim altı bir açıklama ile devamı var , Yavuz İncedal “ Bundan sonrasında futbolumuzu da ,sistemimizi de ve kadromuzuda gözden geçireceğiz. Hadi bakalım, görelim   bakalım. Tabiat olaylarının esiri olmadan nasıl kazanacağız şimdiden merak etmeye başladım. Yenilginin ucuna tutturulan mazerete ben değil gar galar bile güler be. Rakibe değil,zemine ,rakibe değil ,doğal şartlara yenildik açıklamaları bana inandırıcı gelmedi .Siz ne dersiniz..Yarayı sarmak ,yaraya pansuman yapmak ben buna derim. Yiyen yesin ben almıyayım. Sakaryasporun derdi ne kötü saha , ne kötü şartlar. Sakaryasporun derdi   devre arası transfer fiyaskosudur. Gerisi hikaye.

ASLANIN BAŞI AĞRIYOR

Hacıkışla olayı Ali Aslanın başını ağrıtıyor. Kriz yönetmek kolay değildir. Bu nedenle de erken atılan adımlar ,etrafa saçılan bilgi kirliliği haklı olduğun davada bile insanın başını ağrıtır. Muhalefetin , ASKF yi seçime zorlayan imzaları ortalıkta dolaşırken ,Ali Aslan üzerinden bu kuruma yapılan saldırlar o kimselere çok şey kazandırmaz. Ateş ettiğinizle kalırsınız. Bu kararı alan, İl tertip kurulu adına bu işe imza atan Ali Aslandır. Sorgulanması gereken kim? Şimdi oturup siz karar verin. Ha ASKF de kendi binası içinde çift başlılığa musa de etmeyecek. Kulüplerin hakkını arayan kurum olarak İl tertip kurulunun ve de Ali Aslanın alacağı kararları son kez gözden geçirecek. Bu olayda bu böyle olmadı ,herkesin başı ağrıdı. ASKF de kendi adına bundan kendine pay uzatmalıdır. Yaşar Başkan için şu sıralar yaşananlar dersliktir.

SEÇİM OLMAZ

İmzalar toplantı , Yaşar Zımbayı başarısız bulanlar onu Olağanüstü Kongreye davet etti. Bu ne acele be dostlar. Yaşar Zımbayı başarısız bulanlar,verdikleri sözlerin altında ezildi diyenler  şöyle bir etrafınıza bi bakın. İstikrar diyerek oy isteyen ondört senedir mazlum rolü oynayan günün iktidarına bi bakın. Hanki sözünü tuttu. Ülkede istikrar mı var? İşsizlik mi azaldı?Terörmü bitti( Biz gelirsek terör biter demişlerdi)? Ne oldu bu ülkeden 1 kasımdan sonra? Koskoca bir hiç. Ama onlar pişkin pişkin iktidar koltuğunda oturuyorlar. Onlar gitmiyorda , Yaşar Zımbamı gitsin?   Kaldıki Yaşar zımba daha koltuğunu bile ısıtmadı.  Bakın ben size bir şey diyeyim, Rahmetli Hüseyin kama vefat ettiği zaman ASKF yi olağanüstü secime zorlayan Yaşar Zımbaya  o günlerde karşı olan ben ,bu gün muhalefetin attığı olağanüstü hamleyede karşıyım. Bu yoldan ASKF Olağanüstü genel kuruldan yalama olur çıkar, kurumun havası Olağan üstü zehirlenme olayı yaşar. Vele ki seçim oldu ( Olmaz ya) Yaşar Zımba kaybetti. Sonra ne olur dersiniz? Birileri daha  çıkar , bir yeterli imza daha toplar, buyrun Olağanüstü kongre der. Yok yok, bu yol iyi yol değil. Yaşar Zımba bu işi yapamıyor ,biz daha iyisini yaparız diyenler biraz daha çalışıp, üç seneyi beklesinler.O gün  normal kongrede güçleri  yeterse alsınlar Zımbanın altından koltuğu. Efendim bu haftalıkta bana ait sofrayı topluyorum. Siz her zaman olduğu gibi size ait olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!