Salı Sofrası Başarısızılığa kılıf

featured

Salı Sofrası  Başarısızılığa kılıf

Talha alt yapıya gönderilmiş. Yolda Ferhat’ta olabilir. Üst yapıda onu oynatacağı yeri bilmeyen, kafası bu işe basmayan, acemi kararıdır Talhanın alt yapıya gönderime eylemi. Bana göre Tuncay şanlı ilk yarı için alt yapıya önce gitmesi gereken kişidir. Yakışıklı resmin altında iyi teknik adam resmi vermeyen , elindeki futbol sermayesinden verim alma becerisi olmayan Tuncay şanlının bu kararı ,İsmail Gürses Başkana artı değil eksi yazar. Pardon yahu Talha’yla ,Ferhat’la bu ligin üstünde paralarla dört yıllık sözleşmeyi kim yaptı?

TRANSFER TRANSFER

Biz Talha konusunda ne dersek diyelim ,öyle görülüyor ki yol ayırımı kapıya dayanmış. Bu iş nasıl olacak ,taraflar ayrılık kesinleşirse eğer ne gibi şartlarda ayrılık için el sıkışacaklar. Adamın tabu gibi 4 yıllık sözleşmesi var. Gitmem derse , alt yapıya göndermek sorunu çözecek mi? Bu arada belki bu gün ,belki daha önce transfer bonbaları patlamaya hazır bekliyor. Aldığımız haberlere el sıkışmalar yaşama geçmiş. Gürültü koparmasın, kulüpleri  su yapmasın diyerek ikinci yarıda Sakaryaspor forması giyecek üç oyuncu cepte . Kim mi bunlar? Gazeteler yazdığı zaman okursunuz. Bir orta saha ,bir santrofor ,Bir sol dış oyuncusu . Ozanla yollar ayrılırsa, Ozan kendi giderse  kalecide hazır kıta beklemede. Belki siz Salı sofrasını okurken transferlerin isimleri , resimleri ortaya çıkmış olur.

YAŞA GİTMİŞ

Serdivansporla özdeşleşmiş bir isim olan futbol delisi , Serdivan aşığı İsmet yaşa sarı siyahlı ekipten sağlık sorunları nedeniyle ayrılmış. Artılarıyla eksileriyle anılan bu kardeş yine de Serdivanspor sevgisiyle dolu bir yüreği vardı. O yürek bir gün gelir yorulur. İsmet yaşa kardeşin gür sesini , takımdaki sporcularına yabancı şöhretlerin ismini konduran kıvrak zekasını  unutmayacağız. Sağlık yaşamın en özel yeri. Sağlıklı olacaksın ki hizmet aşkın olsun. Sağlık sekteye uğradı mı hiçbir işten ne zevk alırsın nede keyif. Güle güle sevgili Yaşa. Yeni yaşamında sağlıklı günler dilerim.

BİZİM İLDE HAKEMMİ VAR ?

Zaman zaman Briç kulübüne gider orada Sakaryanın duayen ,yaşayan efsane hakemi A.Kadir Aybek’le hakemlik adına laflarız. Birileri onun kapısını çalmasa da, o mevcut MHK nin içinden bazı isimlerle hala sıçak ilişkilerini korur. Geçenlerde bir MHK üyesi son Sakaryaspor maçını yöneten hakemle ilgili ondan bilgi almış. Hocam dedim diğer illerin hakeminden bize ne ,biz bakalım bizim ile deyince ,aldığım cevap bir hayli ilginçti ,bizde Hakemmi var? Hem sonra ben hakemin iline bakmam ,hakem benim için hakemdir. Varsa iyi hakemler bizden bilgi alanlara öneririz dedi. Biz dede Levent Gümüşdere Balda ,Atilla Karaoğlan TFF 2 liginde iyi gidiyor dedim. A.Kadir Aypek bu tespitime katılmakla birlikte ,başka var mı diyerek  acı bir hakem gerçeğini masa üstüne koydu. Bu düşünceyi masadan alıp, bir yerlere taşımak benim değil ,biz bu işi iyi biliriz diyen günün İHK sinin işi. Son olarak  Sakaryada hakemliği yücelteceklerini söyleyenler gecen yıl sonu Serkan Önsala sahip çıkamadıklarını, bir iddia olarak A.Kadir Aypek hoca önüme koydu ve sohbet bitti. Sakarya hakemliği bitmiş ,uzatmaları oynuyor .Bizim sohbetimiz bitse ne yazar.

OZAN NİYE GİTSİN ?

Ozan iyi kaleci olmayabilir, Ozan Sakaryasporu TFF 2 lige taşıyacak kadro içinde kaleyi korumak adına yetersiz olabilir. Bütün bunlara eyvallah. Ancak bir oyuncu tribünlere dönüp küfür edebilir mi? Tribünlerden herhan ki bir tepki gelmeden, o dönüp tribünlere tepki verebilir mi? Kısacası ateş olmayan yerden duman çıkar mı?  Hiçbir şey durup dururken patlak vermez. Biz bu olayda o suçlu bu suçlu diyerek taraflar için idam sehpası kurmuyoruz. Ancak Taraftar bu gün kaleci Ozanı hedefe koyup gitsin derse ,onları demesine göre gidecek kalacak olanlar belirlenirse, bunun sonu gelmez. Sarı Öküz hikayesini bilenler bilir. Bu gün Ozan ,yarın bir başkası. Bu gün Ozanın Sakaryada işi bitti diyenler yarın sizin işiniz bitti derlerse ne olacak? Bakın beyler bu işlerde haklı haksız bulma işi yönetimlerin işidir. Böylesi durumlarda kalması ve gitmesi gerekenleri ben , siz ,o ,bu değil yönetim belirler. Bana göre bu işte tribünler değil karar vermesi gereken merci Yönetim dir. Bana sorarsanız Ozan ilk yarı performansıyla en az gol yiyen olsada ,kalede ki hatalı duruşlarıyla ,yediği hatalı gollerle hedefe kilitlenen sakaryasporun aradığı kaleci değildir. Basının içinden bazı kalemlerde taraftar ağzı ile konuşmuş. Eleştirirsiniz eyvallah. Ama mutlaka gitmeli demek medyanın işi değil.

SALON BUZ KESMİŞ

Bizim gazetede salon menşeli bir haber. Atatürk Spor salonunda Yerel liglerin oynandığı Lütfü Yamanda kaloriferler yanmıyormuş. Siz liyakata bakmadan Müdür atarsanız ,o Müdür o koltuğun altında ezilir kalır. Salonların kaderi bu olmamalı. Siz Büyükşehirin TFF Basketbol 2 lig maçını sıkıysa kalariferleri yanmayan salonda oynatmaya bir kalkın bakalım. Amatörler olsa da olur olmasa da. Onlar, Hakemler buz kesen salonda oynasalar ne olur, oynamasalar ne olur? Salon buz kesmiş Bizim Sakarya haberine bir ilavede biz yapalım, Salon buz kesmiş ne olur,Türkiye buz kesti be. Not.Gecen hafta içinde Bizim Sakaryanın haberi ses getirdi ve ilgili olanlar salonlara gerekli sıcaklık teminini yaşama geçirmişler. Görevlerini yaptılar, büyütmemek gerek.

ULUSAL HAKEM KARNESİ

Sakarya hakemlerinin içinde liglerde görev yapan hakemlerimizin ilk yarı maç karnesine bi göz attım. Bize verilen maç sayıları ile rakiplere verilen maçlar arasında bayağı fark var. TFF 1 Lig hakemimiz  Erkan Engin ligte 4 (Orta) 3 ( 4 Hakem) Kupada 1( Orta) görev almış. Gelelim 2 numaralı Hakemimiz Atilla Karaoğlana Bir kupa olmak üzere toplam 7 maç almış. Rakipleri mi ne kadar maç almış? En düşük alan 9,en fazla maç alan 10 ve 11. Sizce sezon bu yarış bu rakamlarla sürüp giderse Atilla Karaoğlan TFF 1 ligine çıkabilirmi? Gelelim TFF 3 lig te düdük çalan Serkan Önsal ile Burak Olcara. Serkan Önsal 7 orta ,3 Dördüncü hakemlik almış. Burak Olcar ise sadece 5 orta dörtte (4) Hakemlik almış. Burak Olcar il içinde rakip başı Serkan Önsalın bile gerisinde kalmış. Özetle hakem kardeşlerimizin bu maç tağıtımı içinden çıkıp yukarılara yükselmeleri yok denecek kadar az. Sonuç Sakarya Hakemliği gerileme devrine girmiş durumda. Bu düşüşten bizi kim kurtarabilir ki..Bu günün İHK simi,hadi canım sizde. Onların bir tek becerikli oldukları alan var, kendi yandaş hakemlerime maç vermekte Allahları var bayağı iyiler.

BİZİM SAKARYA FARKI

Bizim Sakarya sporda  Amatör futbolun ilk yarı nabzını en iyi tutan, ilk yarının futbol imarını en iyi çeken gazete. Eldeki zorlu koşullara rağmen verdiğimiz bu hizmetin doğruluğunu , Bana  değil ,bunu takımların Başkanlarına Teknik sorumlularına sorabilirsiniz. Ben ilk yarının ardından süper ligin ilk yarı enlerini,Süper ligte başkan ve teknik adamların ilk yarı düşüncelerini , sizlerle buluşturdum. Klasman ligine kadar uzanmayada gayret göstereceğim.

İKİLİ İLİŞKİ VE CAFER ERDOĞAN

Cafer Erdoğan karasunun Eğitimde  önemli bir ismi. İyi bir Edebiyatcı. Bazen Spordaki gelişmeler için dede yer alır. Kalemi iyidir. Düşünceleri de bir o kadar iyidir. Sakarya sporla ilgili olarak Sportif 54 çıkan yazısını okudum. Sakaryasporun Maltepe maçını göz önün dede bulundurarak Yeşil Siyahlı ekibin oyuncu grubunun içinde çok sıradan oyuncular olduğuna vurgu yapmış. Doğru söze ne denir. Sezon başı TFF 2 lig hayalleri ile süslü takım kurduklarını düşünenlerde bu noktaya geldiler. Cafer Erdoğanın düşünce fırtınası içinde kullandığı bir notu üzerime almıyorum. Kendine göre bazı doğruları Spor kamuoyu ile buluşturan Erdoğan cafer , Merkez medyadaki kiler ,ikili ilişkiler nedeniyle Sakaryaspor gerçeğini net ve yalın yazamazlar, ben onlara bakarak daha rahatım demiş. Ben bunu üzerime almadım Cafer Erdoğan .Bu satırların yazarı  sakaryasporunun parlatılmaya çalışıldığı günlerde bile gibi iyi bir takım olmadığını , sadece gecen yıldan daha iyi bir takım olduğunu çok önceden yazmıştı. Bu satırların sahibi ,Büyük paralar verilerek kurulan takımın, bu üstünde olduğuna siz inanabilirsiniz ama ben inanmıyorum diyerek çok önceden ortaya çıktığımı bu vesileyle Karasudaki dosta iletmek isterim. İkili ilişkilere göre kalem oynatmak benim işim değil. Bu idda sahibi olarak bunun içindekiisimleri verme cesareti gösterseydin daha iyi olurdu Cafer hocam.

SEVİMLİ LİDERLİK

Bizim ilin dışarıda en fazla görev yapan teknik adamları arasında yer alan Hikmet Sevim Sancaktepede ilk yarı liderlik keyfi yaşadı. Hikmet Sevim önderliğindeki Sancaktepe birde Kupada gruplara kaldı. Bir üçüncü lig takımı olarak Kasımpaşaya 2-1 ,Rizeye 1-0 kaybeden Sancak tepedeki futbol yükselişi Sevimli ellerde ilk yarı için iyi prim yaptı. Fazla para ödemeden sisteme dayalı oyuncu grubuyla Hikmet Sevimin yaptıkları tecrübe birikiminin Teknik anlamda dışa vurumudur. Hikmet Hocanın Sancaktepesi ilk yarı itibariyle en yakın rakibi Kocaelispor’un 8,Altayın 9, Çorum Belediye ve Van BŞB nin 10 ar puan önünde liderlik koltuğuna oturdu. Sadece bir kez oda Altaya kaybeden Sancaktepeyi ve Hikmet sevim hocayı kutlarız. Bu arada bu vesileyle büyük paralarla, büyük oyuncu aldıklarını sananlara  carpıçı bir örnektir Sancaktepe ve Hikmet Sevimin sergiledikleri performas ve transfer hamleleri. Allah utandırmasın diyerek,Hikmet sevim  Sancaktepe dosyasını  kapatalım.

FATİH EFENDİ TOPUZAYAK NEREDE ?

Fatih Sucuoğlu Hakemlik döneminde benimde yetişmesine katkı verdiğim birisi. Hakemlik için el verdiğim bu kardeş yıllar sonra Denizlide görev yaptı. Gün geldi Sakaryaya yuvasına döndü. Şimdilerde İHK de Hakem Atama sorumlusu. Bu kardeşin Denizli aşkı gecen yıl Sakaryalı olmayan Denizlili olan, okulu bitince gitmesine kesin gözüyle bakılan tayfun Topuzaya kı hakem yapmak ,Hakem yaptıktan sonra ( Kaldıki bu yönü tartışılır) birde onu Bölgesel klasman hakemi yapılmasına el verdi. Ben bu işin orasında burasında değilim. Nerede bu kardeş şimdi? Okulu biter bitmez hayır gitmeyeceğim, Sakaryada hakemliğe hizmet edeceğim demiş demesine ama Bölgeselliği kapar kapmaz pır diye Denizliye uçmuş. İHK ye tavsiyem olsun Klasman yatırımlarını lütfen kendi ilinizin çocuklarına yapmaya özen gösterin. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar.Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!