Salı Sofrası Ah Ercüment ah

featured

Salı Sofrası

Ah Ercüment ah

Yazık çok yazık. Çok ağrıyacağımız bir üç puan daha uçtu gitti. Bekanın golünden sonra her şey lehimize yol alıp giderken rakipten iki Ramazan çıktı, ikinci yarıda futbol ipliğimizi pazara çıkardı. Bu takımın savunmasından sonra, kaledeki güvenilir el, bu sefer giden üç puanın içinde başrol oyuncusu oldu. Birincisi şık frikik golü olsa da ,topun kaleye yönlendiği yer çokça uzaktaydı. Ercüment gibi övgüler dizdiğimiz bir kaleci bu golü yememeliydi. Hadi diyeli yedi. Yahu ikincisine ne demeli. Kalesinden çıkıp hakim olduğu topu taca atsa da sorun bitecek. Ama o ne yaptı? Yanındaki arkadaşına işgüzar bir top vereyim derken ,kaptırılan toptan ikinci golü kalemize pike yaptı.. Aşırı güven ,güven değildir. Ercüment buna benzer bir hatayı Silivri maçın dada yapmıştı. Maraş’ta ipimizi çeken Adam olarak ,son haftalarda methiyeler düzdüğümüz Ercüment’i konuşmak istemezdim de ,yaptığı hata ,yuhalanacak türden olduğu için mecburen dilime dolamak zorunda kaldım. İyi kaleci kötü gol yer ama bunu kendi yaratmaz. Sonuç  beş dakika içinde kalemizde gördüğümüz şok goller sonucu  tamiri zor bir üç puan gitti. Sadece omu ? Bırakın gruptan bir çıkmayı playof içinde tehlikeli can sesleri kapıya dayandı.

TAMİR ZORLAŞIYOR

Sakaryasporun Yeşil Siyah futbol arabasının tamiri her gecen hafta zorlaşıyor. Bazen savunma, bazen kaleci çıkıyor ipimizi çekiyor. Bazen biri çıkıyor kaçırdıklarıyla saç baş yolduruyor. Böyle oluncada kulübenin eli zayıflıyor. Bu takımı ofansif anlamda uçuracağım diyerek Özdemir’den nöbeti teslim alan Korukır kardeşte bu takımın aksayan yüzünü onarmakta yeterli olamayınca ,sez onbaşı hayalleri tükenmeye başladı. Bir dostumun önüme koyduğu bu duruma ışık tutacak bir yakıştırmayla bu konuya nokta koymak istiyorum. Bu Futbol arabasının tamiri, haftalar azaldıkça zorlaşıyor. Bu teknik kadronun ,bu oyuncu grubu içinden sağlıklı bir on bir oluşturamadığı gerçeğinden yola çıkarken ,acaba diyorum bi kan değişimi Rüstemlere konaklamalı mı ?

MESUT  VE DİREKLER

Maraşta kötü günün içinde yine de etkili pozisyonlarımız vardı. Ramazan Civelekin ve Beykanın gollük vuruşlarını kurtaran kaleci Mesut ev sahibi adına alınan üç puanda başrollerde olan oyuncuydu. Bu arada Beykanın etkili, bir vuruşuna da direkler geçit vermeyince  üç puan ev sahibinin cebinde kaldı. Futbol bu bulduğunu atamaz, hata yaparsan kaybedersin. Geride kalan pazarın içindeki futbol manzarasında buna benzer bir futbol resmi vardı. Bakalım kaybedenler şimdi ne gibi mazeret sofrası kuracaklar. Kalan maç bayağı varda ,bizde o kalan maçların tümünü kazanacak futbol yüreği varm?

KİM DAHA ÇOK  SAKARYALI ?

Bir konuyu sizin önünüze serip kimin daha fazla Sakaryalı olduğu konusunda sizin düşüncenize baş vuracağız. Konumuzun başlığında Sakaryalı teknik adamlar var. Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Yılmaz Vural, Bülent Uygun, Hikmet Sevim, Engin Korukır. Birde dışarıdan olmasına karşın bu ile futbolcu ve de teknik adam olarak hizmet veren Çoşkun Demir bakan var. İmparator lakaplı Coşkun hoca  Sakaryayı ,bizde onu sevdik.  ,Bu güne kadar her gittiği takıma bir Sakaryalı yardımcı götürmeyen Teknik adamlar olarak ,  Aykut Kocaman Yılmaz Vural, Engin Korukır gerçekten ne kadar Sakaryalı? Oysa Bülent Uygun, Oğuz Çetin ve Hikmet Sevim mümkün olduğunca her çalıştırdıkları takımlara Sakaryadan yardımcı antrenör taşımışlar. Hatta Sakarya’ya dışarıdan gelen Çoşkun Demirbakan bile zaman zaman  yanına Sakarya dan antrenör getirmeye özen göstermiştir. . Bu saydığım teknik adamlar  içinde bunu alışkanlık haline getiren Bülent Uygun başı çekiyor. Nereye giderse gitsin Bülent Uygunun teknik adam kadrosunda mutlaka bir Sakaryalı yer almıştır. Şimdi size soruyorum sizce bu saydığım isimler içinde kim daha fazla Sakaryalı?

BİRLİKTEN KUVVET DOĞARMI?

Hakemler ilk kez yönetimsel anlamda bir kahvaltıda birlikte resim vermişler. TFFHGD Sakarya Şubesi yönetim kurulu yanına İHK yönetimini de alarak Basının karşısına kahvaltı eşliğinde çıktı. Çıkış iyi çıkış. Birlikte resim vermek iyi çıkışın bir başka iyi halkası. Yolun başındaki ayrışmaların mazide kalması dileği ile  Basın karşısında atılan kahvaltılı dostluk adımını bende önemsiyorum. Amma velakin  iki Başkanından Sakarya Hakemliği adına ortaya attığı düşüncelere alkış göndermek bu günün hakem resmi içersin de çok zor. İHK nin başının yönetimsel anlamda kendilerinin önemli bir jenerasyon olarak tarif etmesi, kendilerinin görevde oluşlarını hakemlik adına bir şans topu olarak önüme koymalarını çok inandırıcı bulmadığımı belirtmek isterim. Kişi kendini beğenmezse çatlarmış. Yıldırım Ercan’a sormak isterim nerede klasmanda ki hakem yeriniz. Atilla Karaoğlan’dan başka tutunacak dalınız mı var? Erkan Engin bir vesile uzatmaları oynuyor. Biz iyi bir jenerasyonun dediğiniz anda cebinizde bunu kanıtlayacak icraatlar olmalı. Her dakika aranarak hakemlere hizmet için hazır kıta olmak, her an hakemlere hizmet için hazır olmak içsel mesele . Ben bakarım benim Hakemliğim klasman  bazında nerede? İki C orta ,üç Ulusal bilmem kaç tane Bölgesel hakem Sakarya’yı kesmez. Özellikle size rütbe katacak Ulusal Hakemlik hamlenize bi bakın ondan sonra çıkın konuşun. Üç ulusal yardımcı hakeminiz var ama önleri açık mı? Yıllarca A.Kadir Aypek sayesinde Klasmanda yardımcı hakem olarak popüler olan Ö.Faruk Yeşilin yerine yukarıya adam taşıdınız mı? Bu sözlerim Sakarya yükselişe geçecek diyen Dernek Başkanı Özgür Aygüne de kapak olsun.

KOCACIKA YILDIRIM DÜŞTÜ

Yıldırımspor bu ilin Amatör futbolda marka takımı. Bilmeyenler için söyleyelim, bu takım Sakaryaya Türkiye Amatör küme şampiyonluğunu ilk kez taşıyan takımdır. Bu takım bu ilin en eski takımlarındandır.  Mazisi başarılarla dolu bu takım Halil Kocacıktan sonra Kemal Pekin Başkanlığında ikinci kez 2 Amatör kümeyi gördü. Bu gün ki düşüşün içinde ilgisizlik ,bu gün ki düşüşün içinde kulübe tek adam bırakılışın izleri vardır. Halil Kocacık tesislerinin dışında başka getirisi olmayan ,yöntemsel anlamda sadece Kemal Pekinin sırtına yüklenen Sarı lacivertli futbol yükü ,bir süre dirense de ,bu kez düştü. Tek adamla olmaz bu işler. Bu işte sadece Kemal Pekinin yalnızlığı isteyen yönetimsel düşünce değil, Sarı lacivertli ekibin geri kalan üyeler ininde vurdumduymazlığı Yıldırımsporu bu günlere taşımıştır. Yıldırımspor küllerinden yeniden doğar. Halil Kocacık zamanında düşülen yerden çok çabuk çıkıldı. Bu günde bu olur. Yıldırımsporun bünyesinde hala sıcaklığını koruyan genç oyuncu grubu bu takımı yine alır, bulunduğu yere taşır. Ancakkkkkkkkkkkkk bu iş sadece Kemal Pekinle ,sadece Murat Gürtürkle olmaz. Bir futbol takımının içindeki yük bu takımı sevenlerce paylaşılmalıdır. Bu paylaşım olmaz ,bu iş yine Kemal Pekine bırakılırsa ,bu gün dünden farklı olmaz.

İNCE İNCE YÜCEL İNCE

Geçtiğimiz günlerde TFFHGD yönetim kurulu önderliğinde Basına verilen yemekte Yücel İnceden ince ve de duyarlı bir hatırlatma kahvaltı masasının en lezzetli kısmına konumuş. Yücel İnce kahvaltıda kısa süre önce yitirdiğimiz sevgili Sırrı Şanlıyı hatırlatarak ,onun spora ve de hakem camiasına verdiği hizmetleri överek Şanlı Sırrıya ölmeden önce verdiği hizmet paketinden bir demet övkü ikram etmiş. Şık ve de yakışıklı ,vefalı bir davranış. Yücel İnceyi bu ince düşüncesinden dolayı benim sofradan haftanın alkışını gönderiyorum. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar . Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın kalanlar benim olsun

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!