SAKARYASPOR TAM HAZIR DEĞİL

SAKARYASPOR TAM HAZIR DEĞİL

İsmail Gürses Başkanlığındaki yönetimle yeni sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Sakaryaspor bugüne kadar çok sayıda transfer yaptı. 3 Hazırlık kampı dönemi geçirdi ve bu dönemlerde toplam 5 Hazırlık karşılaşması yaptı. Hani hazırlık maçları ölçü olmaz filan deriz ama futbolcuları görmek ve takımı lige hazır hale getirebilmek adına bu maçların ayrıca da bir önemi var.

Mesela benim seyrettiğim Sakaryaspor, bazı köşe yazarlarının  “2 Yılın takımını yaptık,  Gümbür gümbür geliyoruz “gibi yazılarını hayretle karşılıyorum. Bu maçları taraftar gözüyle değil de bir teknik adam veya futboldan anlayan bir köşe yazarı olarak değerlendirmek lazım.

Bunun acısını daha önce yaşadığımız 3 Sezon öncesi yazılanlar ile liglerin bitiminde yaşadığımız hüsranlardan alacağımız derslerle ölçebiliriz. Ama görüyoruz ki olanlar bizlerde eskiden olduğu gibi aynı tas aynı hamam misali devam ediyor.

HEDEF ŞAMPİYONLUKSA !

Sakaryaspor teknik Heyeti var gücü ile lige başlayacak takım oluşturmaya çalışıyor. Sezon başında alt yapıdan gelenlerle birlikte oluşan 32 Kişilik kadrodan bugün sadece 24 veya 25 Kişisi kaldı. Diğer yandan “ Bizde transfer bitmez “ sloganı ile futbolcu arayışlarına devam ediliyor. Bu görüntüye rağmen teknik Direktör İsmail Cem Cambaz’ın oynatmak istediği ekol ve buna uygun futbolculardan kurulu formasyon bana göre henüz oturmuş görünmüyor. Cambaz’ın kafasında belirlediği şu an için 6 veya 7 Futbolcu var.Kalecinin hangisini ekleyeceğini ise yine Hoca biliyor. Geride kalanlar konusunda ise hala bir takım soru işaretleri var.

Bunun başlıca nedenleri ise klas futbolcular dahi olsalar yeni takıma uyum sorunu, uzun zamandır futboldan uzak kalmış olmaları veya diğer futbolcularla arkadaşlık kurmak sorunu gibi nedenler sayılabilir. Bunun son arayışları ise lig öncesi son hazırlık kampı çalışmaları esnasında iyice açığa çıkacaktır. Ligin ilk 5 Haftası içerisinde alınacak skorlar ise bu takımın Spor toto 3. Ligdeki yol haritasını belirlemeye yetecektir kanısındayım. Ama bir gerçek var ki o da takımda ne olursa olsun iyi bir arkadaşlık havası, Teknik Heyete karşı aşırı güven ve belirlenen hedef Sakaryaspor’un başarılı olabilmesi açısından en önemli faktörler olarak görünüyor. Bizler aslında her türlü yazmaya çalışıyoruz ama sonuçta Sakaryaspor’un menfaatleri açısından bazı konularda destek olmak zorunda kalıyoruz. Gerçekler ise ligin başlaması ile birlikte sahada belli olacaktır. Buna Taraftarların büyük desteği de şarttır.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!