Sakaryaspor takımı Osman Özdemir’le ikide iki yaptı.

featured

Özdemir’in eli

Sakaryaspor takımı Osman Özdemir’le ikide iki yaptı.

Sancılı sürecin içine yansıyan iki 90 dakikadan çıkan altı puan takımın futbol yürüyüş ayarlarını yukarılara taşıdı. Yeni teknik adam elinin bu işe olumlu katkı yaptığını, alınan skorlardan değil, oyuncu tercihlerinden gördüğümüzü söyleyebiliriz. Yeşil Siyahlı ekibin bir ileri iki geri giden futbol vitesi tam randımanlı olmasa da, geçmişe göre daha iyi futbol sermayesini önümüze koyduğunu, bu sürecin olumlu resmi olarak futbol gönlümüze koyabiliriz.

Payas Belediye karşısında alınan iki farklı galibiyet maç sonu skoru olarak iyide içindeki arızalar onarılmazsa, bugün yaşanan ikinci Osman dönemi içindeki iki haftalık puan ve futbol coşkusu yara alabilir. Gemi su almadan biz uyaralım da gerisi Özdemir Osman hocanın bileceği iş.

SAVUNMA SAVUNMA SAVUNMA

Futbolda savunma çok önemli. Savunmanız sağlam değilse, defans gerisine atılan her top kalenizde tehlike yaratıyorsa orada bir tehlike var demektir. Payas önünde gördüklerimi dün yazdım bugünde sofraya koyuyorum.

Bazen kafa golleri atsalar da ne Zafer ne de Aytaç bu takımın birlikte oynayanı olamaz. Bir oyuncu gol atabilir. İyi kafa vuruşları yapabilir, bakın bakalım o savunma oyuncuları takım savunmasında neler yapıyorlar. Bu takımın göbeği ve kalesi sizi bilmem ama bana hiç ama hiç güven vermedi.

Öyleyse tez elden buraya teknik el değmeli. Kenar beklere hele, hele, Fikret’e sözüm yok . Rakibin önünden yüzde yüz golü çabukluğu ile çekti aldı. Özetle orta saha ve savunma arasındaki boşluk iyi doldurulmalı.

TALHA İYİ DÖNDÜ

Osman Özdemir’in Sakaryaspor’a gelişinin ardından, Ekrem Karaberber tesislerindeki Sürgün hayatı  Payas maçıyla biten Talha bana göre uzatılan formanın içini doldurmak adına, maç eksiğine rağmen biten iyi işler yaptığını söylemek mümkün. Verilen formayı sahiplenmek, verene, verdiğinin hakkını oynadığı olumlu futbol ile karşılık vermek adına Talha mayhoş iyi işler yaptı.

Bu arada bizi de yanıltmadı. Biz ne demiştik, bu yeni transferler transferse eğer, Ekrem Karaberber’e gönderilenlere haksızlık yapılıyor diye feryat etmiştik.

Talha iyi oynadı, iyi mücadele etti. Bunun üstüne çıkacak futbol gücü Talha da var. Osman Özdemir bunu bildiğinden af sonrası ona formayı hemen uzattı. Hani hiçte fena olmadı.

MHK YABANCI DİL DİYOR

Yeni futbol sezonuna daha çok var. Klasman belirleme sınavlarına da bir o kadar zaman var. Ancak Yusuf Namoğlu Başkanlığındaki MHK geleceğe yönelik Hakem ordusu oluşturmak adına tez elden kriterleri belirlemiş.

Bu doğrultuda Yurt geneline yayılan MHK üyeleri Bölgesel ve de İllerde görev yapıp ta gelecek vaat eden hakemleri yakın takibe almış.

Bizim ilden Hakem var mıdır? Yok mudur? Ben bilmiyorum. Ancak yeni klasman Belirlemelerdeki kriterler doğrultusunda işimiz hiçte kolay değil. 2017-2018 Klasman belirleme sınavlarında, klasmana teklif edilen Hakemlerde aranan öncelikli özellik, Yabancı Dil ( İngilizce ) . Yabancı diliniz yoksa artık yükselme şansınız yok. Duyduk ki Sakarya da bazı hakemler yabancı dil kursuna gidiyormuş. Gideceksiniz tabi ki. Bu konuda umarım İHK bu son gelişmeyi Hakemlere iyice işler.

ZIMBA NE DERSE O

Sakaryada ASKF Başkanı yaşar Zımba öyle gözüküyor ki acemilik devresini geride bırakmış, ustalık fiyakası çatıyor.

ASKF Başkanı o, İL Tertip Kurulu Başkanı o, İl temsilcisi Başkanı pardon orada Başkanlık yok ama ( Tezcan Demir kardeşim kusura bakmasın )  orada da dizginler Yaşar başkanın elinin altında.

Yaşar Başkan ne derse o.

ASKF’nin yeni Başkanı çok çabuk dizginleri eline almış gözüküyor. Bizim ağzımıza istemediğim halde İl Disiplin kurulu üyeliği Balı çalıp ta, bizi bir kenara iten Zımba Yaşar’dan her şey beklenir.

Zımba Yaşar’ın etrafında yeri geldiğinde ona karşı duracak, bu işin erbabı kişilere tahammülü yok gibi bir his kapladı içimi. O ne derse evet diyecek kişi ve kişilere yaşam hakkı tanıyan bir düşüncenin peşinde kulaç atan kişi, hiç bizi bir yere taşır mı? Canı sağ olsun. Anlaşılıyor ki, Yaşar Zımba da rahmetli Hüseyin Kama gibi ölünceye kadar ASKF koltuğunu işgal edecek. Baksanıza Tek adam olmuş bile .

Türkiye deki moda düşünce ASKF yede taşınmış.

AYHAN AYDEMİR VE B.DEREŞAHİN

Büyükdere Şahin bu sezon iddialı takımlara kök söktüren iyi oyuncu grubu olan bir takım. Bu takıma el veren sayısı artsa daha iyi işler yapar mı? Yapar yapmasına da bu işler tek kişinin sırtında yürümez be dostlar.

Ayhan Aydemir Teknik adam, Ayhan Aydemir yönetici, Ayhan Aydemir her şey olursa lastik hiç ummadığınız anda patlar.

Büyükdere Şahin bundan haftalar önce Akyazıgücü’ne maça gitti. Şartlar oluşsa beliki de bu maçı kazanıp Play-Off  dalgasına kapılacaklar ama, olmadı.

O gün Büyükdere Şahinin ajandasında olmazsa olmaz olan ne yönetici kartı var ne de Teknik adam kartı. Böyle olunca da bu eksiği tamamlamak için sahada Arifiye’ye dönüş maç saatini aşınca, hakemler maçı tatil etmiş. Eh sonunda uzun uğraşlar sonuç vermeyince Büyükdere Şahine hükmen yenilgi gelmiş. Olur böyle vakalar diyelim de, olmuyor ki. Bir takım sahaya gelirken Teknik adam, yoksa yönetici kartını Talimatlar gereği mutlaka getirmek zorunda.

Bu bir kişinin sırtına binen yük içinde ortaya çıkan bu son durum  beklenmeyen misafir şakası gibi bir şey. Ders almak gerek.

ÖZDEMİRDEN BEKLENEN HAMLE

Sultanbeyli önünde elde edilen galibiyet sonrası Teknik sorumlu Osman Özdemir’in el vermesi sonrası  Talha-Ferhat olayındaki kriz sona erdi. Takımdaş olmak, takım içinde huzura verilen eldir bu el.

Aklın yolu bir, Osman Özdemir  yılların verdiği tecrübe brikimi ile  ikinci yarının kanayan yarasına neşter vurarak, takım içindeki huzuru ateşlemiştir. Bundan sonra top Ferhat ta ,bundan sonra top Talha da.

İlk yarının tembel, yeteneklerini sahaya vermeyen futbol akıllarını Sakaryaspor’un futbol adımlarına ortak etme zamanı gelmiştir. Bu şehrin Medyası , bu şehrin futboldan anlayan yürekleri sizin Ekrem Karaberber tesislerine gidişine destek olmamış ,aksine size destek vermiştir.

Bu saatten sonra her şey sizin elinizde. En kısa zamanda forma kapmayı gerçekleştirin ve biz bu değiliz diyerek bizlere, sizlere inananlara kendinizi kanıtlayın. Bizde bunun adına sizin adınıza yeniden doğuş diyelim.

MORİNYO BIRAKTI MARANGOZ YERİNDE KALDI

Kuzuluk Ersoyspor daki seri yenilgiler sonrası Teknik sorumlu Atilla Bıçakcı  daha fazla tahammül edemedi ve ( Morinyo ) takımdan ayrıldı.

Kuzuluk Ersoy da son farklı Büyükdere Şahin yenilgisi bu istifayı ayaklandıran neden olmuş. Karasunun mütevazi takımında duyduk ki Cavit Alarcın dönemi devreye girmiş.

Kuzuluk Ersoyspor da bir ayrıntı var ki onu yerinden kimse edemiyor. Salim Marongoz’un Futbol şube sorumluğu her daim kulübün en mümtaz yerinde duruyor. Herkes gidiyor, o gitmiyor. Nedir bunun hikmeti?

Bakalım Marangoz Salimin becerisi, deneyimleri düşmemek adına kanat çırpan Kuzuluk Ersoy’u yerinde tutabilecek mi?

PET ŞİŞE

Pet şişeleri boşu atmaya kalksan ,uçar gider. Ama dolusu öyle değil. İsabet etti mi ,hedefi buldu mu , azda olsa can yakar.

Süper ligin iki iddialısı AsAkyazı –Arifiye maçında tribünlerden sahaya atılan dolu Pet şişe sular Akyazı’nın futbola açılan penceresi olan sentetik zemininde adeta saha içinde pike yaptılar. Ben ilk kez bu kadar organize olarak sahaya atılan Pet şişe şenliğine tanık olmamıştım.

Su hayattır,su yaşamdır,Su her şeyimizdir. Bir intikam hırsı, rakibi sindirme operasyonu içinde sularımız bedava heba edilmemeli.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!