SAKARYASPOR-STAT-ANTRENÖR-YÖNETİM VS.

featured

SAKARYASPOR-STAT-ANTRENÖR-YÖNETİM VS.

Çokça uzun bir zamanın ardından Sakaryaspor’u , Zonguldak Kömürspor önünde izleme şansı buldum. Sanırım uzun süre ayrı kalmak bazen kuşbakışı bakma imkanı verir ve daha iyi gözlemle fırsatı doğurur.

Bu yazıda bazı birimleri tek tek yorumlayacağım.

STAT:

Şunu kabul edelim ki Sakarya’nın yeni stadı, kentte olabilecek en uygun yere yapıldı. Çünkü şehir zaten diğer yönlere, özellikle Serdivan bölgesine doğru zaten gelişiyor. Tam aksi yönde stadın olması kenti simetrik açıdan düzgün gelişmesine de katkı sağlayacaktır. Ayrıca Karasu,Akyazı, Hendek gibi büyük ilçeler veya kent dışından gelenler için şehir trafiğine girmeden stada ulaşım imkanı sağlanmış durumda. Unutmayalım ki bu stat , Sakaryaspor üçüncü ligde iddiasız bir ekipken yapılmaya başlandı. Süper ligdeki Akhisarspor’un bizden sonra stat sahibi olduğunu düşünürsek bu yeni stadın değerini bilmemiz gerektiği bir kez daha ortaya çıkar. Tek eksik toplu ulaşımın zayıf olduğu bir bölge olmasından dolayı ,sadece araç trafiği oluştuğu için yoğunluk olması bence. Uzun vadede hafif raylı sistem bu bölge için şart gibi duruyor.

SAKARYASPOR:

Takımda fiziki görüntü açısından kusur var. İki stoper dışında takım genel görüntüde oldukça kısa duruyor. Bu kusur, Sezer ve özellikle Batuhan’ın girişiyle giderildi.  Eğer Barcelona gibi sıra dışı bir takımın da kısa boylu olduğunu söyleyen çıkarsa da onunla futbol sohbetinin yapılmayacağı aşikar!! Ben son maçta iki stoperin yanına büyük bir hızla yaklaşabilen iki bek göremedim. Bence yenilen iki gol de bu sancının ürünü. Yine de takımın yeterli kondisyonu var ve sonuca gitmesini de biliyor. Çok hızlı çıkabilen bir takım değiliz ama sete sette de bazı çözümler üretebiliyor bu takım. Bu grubun şöyle bir özelliği var. Grubun liderinin sahip olduğu 45 puanla karşı grupta ancak play-off sıralamasının son basamağında yer alıyorsunuz. Yani böylesi bir grupta tecrübeli takımlar avantaj sağlayabilir.

ANTRENÖR:

Şahsen  sezon başındaki Osman Özdemir’i de , şimdiki Engin Korukır’ı da doğru seçimler olarak görüyorum. Ben Yavuz İncedal, Cem Canbaz, Ercüment Çoşkundere gibi geçici olacağı baştan belli olan , bu kentin havasını daha önce yaşamamış antrenörlere sıcak bakmadım. Engin hocayı sahaya hakim bulduğumu, yaptığı değişikliklerin sonuç verdiğini söylemem gerekli.Sonuçta Sakaryaspor’un kadrosu liginin çok üstünde değil. Bu malzemeden yapılan her yemek, alınan her puan ve yarış içinde olmak önemli. Korukır, sahaya ve tribünlere bu şehrin hamurundan olduğunu hissettirdi, en azından bana…

YÖNETİM:

Canlı yayın gelirinin olmadığı son duraktayız. Dolayısıyla bu yönetim kılı kırk yararak maddi kaynak bulmak zorunda. Geçmiş yıllarda bu kulübü taraftarların yönettiğini, tüzel kurumların elinde kaldığını düşünürsek bu yönetime destek olmak şart. Ben alternatif olduktan sonra yönetimleri eleştiren bir görüşteyim. Yani Fenerbahçeli olsam(!) Aziz Yıldırım’ı eleştiririm. Çünkü Ali Koç gibi alternatif var. Beşiktaşlı olsam Fikret Orman’ı eleştirmem çünkü ondan daha iyi yapacak bir alternatifi yok. Sonuçta bu takım geçen yıl bir alt ligdeydi ve şimdi şampiyonluk potasında. Lig çıkan takımın ilk sene ligde kalmayı hedeflemesi gibi genelgeçer kuralı göz önüne alırsak gidişat kötü değil.

TARAFTAR:

Taraftar konusunda Şanlıurfa televizyonunun yorumuyla değerlendirme yapayım. Ş.Urfaspor’u değerlendiren yorumcu :’ Sakaryaspor taraftar gücü ile maç kazanmayı biliyor. Bilet fiyatları bizden epey pahalı olmasına rağmen tribünleri boş değil. Rakibi baskı altına alıyorlar. Bizim iki hafta sonra Adapazarı’nda yapacağımız maç dönüm noktası.’     Evet , ben bu övgülere rakip Zonguldak Kömürspor tribünleri ile olan dostane tavırları, takımı her iki yarıda tribüne çağırıp destek vermelerini de ekleyebilirim. En kötü maçta bile lider takımdan daha fazla taraftar geliyor. Hele K.Maraş sınavı kayıpsız geçilirse Şanlıurfaspor maçı yeni bir seyirci rekoruna aday olabilir.Ama bir hata var: Oyun içinde Ramazan Sal’ın ıslıklanması çok yanlış, bu kültürü Trabzonspor taraftarı yaydı bu ülkeye ama kendi takımına ihanet gibi bu. Kuşkusuz bu futbolcunun iki golde de hatası var ama bunun değerlendirmesi maç sonunda olur, kararı da mesleği antrenörlük olan kişi verir.

Sonuçta Mart-Nisan gibi futbolda final aylarına girdiğimiz şu zamanda takıma desteği çekmek bir yılın hebası anlamına gelebilir. Şampiyonluk olmasa da mental gücü iyi tutmak gerekir çünkü play-off yoluyla da TFF 1.lige çıkma şansı var. Ki Sakaryaspor da play-off konusunda bu ülkenin en deneyimli camialarından biri.

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!