SAKARYASPOR CUMHURİYETİ

Efsane Sakaryaspor’dan bahsediyoruz. Şimdiler de tarihini arar olmuş. Şehir futbol şehri Sakarya. Sayısız milli takıma futbolcu göndermiş, bacasız dumansız futbolcu fabrikası Sakaryaspor. Belediye yönetimleri sivilleşme derken gelinen son nokta 3. Lig.

Belediyeler kendi egolarını tatmin etmek, kendi adamlarına koltuk bulmak adına spor faaliyetlerini sürdürüyor. Sivil insifiyatif olarak büyük umutlarla yönetime gelenler de hem kendi reklamını hemde rant için, bazıları da parasal güç sağlamak adına başkanlık veya yönetim kurulunda yer alıyor.

Hal böyle olunca Sakaryaspor’un geldiği nokta da normal olarak görünüyor. Belediye Başkanları “takıma destek oluyorum, tesis yapıyorum, sahip çıkıyorum” diyerek övünüyor! Pardon ama kimin parasını kimin imkanlarıyla bunları yapıyorsun? Babanın malımı parası mı ? Yoksa kendi paran malın mı? Yahu senin benim vergilerimle oluşan bütçeden bunları yapıyorsun. Bu zaten sosyal belediyelerin asli görevi kısacası varoluş sebebi!

Normal yapması gereken görevi abartarak kendine yontmak şimdiki birçok belediyemizin yaptığı ego eylemi. Futbol şehri Sakarya ismini taşıdığı Sakaryaspor. Sakaryaspor başarısızsa o şehrin yerel yöneticileri de başarısız demektir. Bunun altını çiziyorum ve Sakaryaspor bugün 3. Ligdeyse yerel yönetimler de 3. Sınıf birer yönetici olduklarını da hatırlaması gerekir.

Güzel olan şey sadece taraftarı. Taraftarlar da her şeye rağmen biraz daha eğitimli ve daha dikkatli olmasında fayda var. Küfür, şiddet gibi eylemlerden uzak durup, takımına kayıtsız şartsız destek vermeye devam etmeli.

İnsanlar artık spor sayfalarını okumak istemiyor bile. Çünkü hak etmediği bir yerde Sakaryaspor. Bu durumda şehir hem ekonomik hemde sosyal kayıplar içinde bulunuyor. Bugün futbol büyük bir pasta. Hem psikolojik hem de maddi bir güç. Şehre vizyon katan da bir araç

Unutkan bir milletiz ve hemen unutuyoruz. Sakaryaspor belediyelerin artık arka bahçesi gibi veya oyuncağı hale gelmiş. Birileri peşkeş çekiyor “Padişahım sen çok yaşa” diye birileri de Yeşil-Siyah renklerden ekmek yiyor. Neden ? Belediyenin adamı olduğu için.

Sakaryaspor Belediye Cumhuriyeti oldu Sakaryaspor. Başkan ne derse o olur. Ne halkın dediği ne de şehrin ne beklediği önemli onlar için. Sakaryaspor’a bakıyoruz maaşla çalışan bir başkan ve hesap vermeden yapılan astığıma astık kestiğim kestik uygulamalar. Bu takımın asıl patronu unutulmamalı ki taraftarları ve dernek üyeleri yani kongre üyeleridir. Yanlış yaptığında hesap verilmeli. Ancak nerede kime hesap verilecek ki? Sakaryaspor olmuş rant kapısı ve oyuncak. 

Sivil yönetimde başkanlık yapan Halit Evin, İsmail Gürses, Vedat Yaşlıca’ya büyük saygı duyuyor ve gönülden hizmetleri için kendilerine Sakaryalı olarak teşekkür ediyorum. Yeniden bir sivil duruşun Sakaryaspor’u ayağa kaldıracağı görüşündeyim. Sakarya’da ki tüm belediyelerimizin de sivil kadrolara Sakaryaspor için destek vermesini, yok o bizim partilimiz değil yok bizim adamımız demeden kayırmadan sadece Sakaryaspor için destek vermelerini daha doğru olacağı görüşündeyim.

Şehri; Sakaryaspor’u Belediyelerin Cumhuriyeti olmaktan kurtarmaya davet ediyor, tüm eski Sakaryaspor belediye başkanlarının bir araya gelerek sivil ve güçlü bir yönetim oluşturmaya çağırıyorum…

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!