“Sakaryaspor bu şehrin gerçeğidir”

“Sakaryaspor bu şehrin gerçeğidir”

RATED ortak yayınında Sakaryaspor’a gerekli desteğin sağlanmamasını eleştiren Başkan Toçoğlu, “Sakaryaspor bu şehirde çok sevilen bir takım. 15 bin kişinin üzerinde, 20 bin taraftarımızla maçlarımızı oynuyoruz. Ama Sakaryaspor’u ayakta tutmak için kimsenin elini taşın altına koyduğunu göremiyoruz. Sakarya’da insanlar sporu seviyor fakat destek anlamında gerekenleri yerine getirmiyor. Sakaryaspor bu şehrin gerçeğidir ve biz elimizden geldiğince takımımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, RATED ortak yayınında şehrin spor yatırımları, Sakaryaspor ve Büyükşehir Basketbol Takımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sakaryaspor’a destek konusunda kimsenin yanaşmadığını belirten Başkan Toçoğlu, şehrin spor geleceğine yönelik önemli yatırımları hayata geçirdiklerini dile getirdi.

 

Sakaryaspor’a destek yapılmıyor

Başkan Toçoğlu, “Sakaryaspor bu şehirde çok sevilen bir takım. 15 bin kişinin üzerinde, 20 bin taraftarımızla maçlarımızı oynuyoruz. Ama Sakaryaspor’u ayakta tutmak için kimsenin elini taşın altına koyduğunu göremiyoruz. Sakarya’da insanlar sporu seviyor fakat destek anlamında gerekenleri yerine getirmiyor. Sakaryaspor bu şehrin gerçeğidir ve biz elimizden geldiğince takımımızın yanında olmaya çalışacağız. Bu yıl da bütün enerjimizi şampiyonluk için kullanıyoruz. Basketbol takımımız Süper Lig’de mücadele ediyor. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Anadolu Efes gibi Türkiye’nin çok köklü takımlarıyla maç yapıyoruz. İnşallah ilk senemizi güzel bir noktada tamamlayacağız” dedi.

 

Sıkı bir Sakaryaspor taraftarıyım

Başkan Zeki Toçoğlu, “Ben futbolu seviyorum ve Sakaryaspor’un da çok sıkı bir taraftarıyım. Elbette zaman zaman üzüldüğümüz konularda oluyor. Tribünlerde sahaya yabancı madde atmadan, kötü sözler söylemeden maçlarımızı izlemeliyiz. Galip geldiğimiz anda sahaya yabancı madde atılıyor. Bu durum kime zarar veriyor? Tabii ki sadece Sakaryaspor’a. Sahamız kapanıyor. 500 bin liralık gelirden takımımız mahrum kalıyor. Biz sahamızda güçlüyüz. Spor kardeşliktir ve tüm bunlara dikkat etmemiz gerekir” dedi.

 

Spora desteğimiz sürecek

Başkan Toçoğlu, “Spor konusuna da bir bütün olarak bakmamız lazım. Biz göreve geldiğimizde şehirde sentetik saha yoktu. Büyükşehir Belediyesi olarak 5 modern tesisi hizmete aldık. Tesisleşmeye önem veriyoruz. Sapanca’daki tesisimiz tamamlanıyor. Taraklı’da, Erenler’de, Akyazı’da sentetik sahaları hizmete aldık. Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri’ni hizmete aldık. Tüm ilçelerimizin spor altyapılarını güçlendireceğiz. Spora destek sunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

2020’de Sakarya’da

“Sadece futbol değil, basketbol, yüzme, atletizm ve bireysel sporları geliştirmemiz lazım. Bisiklet noktasında da önemli adımlar attık. Yeni bisiklet yollarını hizmete aldık. Şimdi de 2020 yılında dev bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Katar’da yapılan bir yarışmada Sakarya 220 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Şampiyona Cumöhurbaşkanlığımızın himayelerine alındı. Yenikent bölgesine Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası projemizi hayata geçiriyouz. Büyük bir organizasyon olacak. Uluslararası organizasyona Sakarya olarak güzel bir ev sahipliği yapacağız. Hem şehrimizin tanıtımı açısında çok güzel bir çalışma olacak” dedi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!