Sakarya’da bir ilk gerçekleşti

featured

Sakarya’da bir ilk gerçekleşti

 

Türkiye Gençler Eskrim Federasyon Kupası müsabakaları, Yenikent Spor Salonunda yapıldı.

Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de kısa bir geçmişe sahip olan Eskrim branşında Sakarya’da bir ilk gerçekleşti. Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel’in gayretleri ile , kısa bir süre önce ilimizdeki eskrim çalışmaları Sakarya Spor Salonunda başlamıştı.

İlimizin eskrim branşındaki atağını yakından takip eden Türkiye Eskrim Federasyonu , Gençler Eskrim Federasyon Kupası Eskrim Müsabakalarının ilimizde yapılmasını onayladı.

11-12 Şubat tarihleri arasında 15 Temmuz Camili Mahallesinde bulunan Yenikent Spor Salonunda yapılan Federasyon Kupası Gençler (Epe) müsabakalarına Erkeklerde 68 , bayanlara 56 olmak üzere toplam 124 sporcu katıldı. Şampiyonada ilimizi sadece ferdi olarak Birgül Berru Tabakoğlu temsil etti.

Eskrim Antrenörü Serap Tabakoğlu, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel’e eskrim branşına göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür etti.  Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; “ Sakarya’da yine bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz.  Türkiye Gençler Eskrim Federasyon Kupası müsabakalarına en iyi şekilde ev sahipliği yaptık” şeklinde konuştu.

Müsabakalar sonrasında Genç Erkeklerde Mersin Büyükşehir Belediyespor takımından Ömer Kaan Öztunç Türkiye Kupası şampiyonu, Ali Ege Say Türkiye 2. Olurken, Erzurum Gençlikspor kulübünden Bumin Kağan Özdemir Türkiye 3. Oldu.

Şampiyon sporcuya ödülünü Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel , 2. Olan eskrimciye ödülünü Türkiye Eskrim Federasyonu yönetim Kurulu üyesi Halit Bostancı ve 3. Olan sporcuya ödülünü Sakarya Amatör Futbolcular Derneği Başkan Ömer Bektaş verdi.

Bayanlarda da Trabzon Türk Telekomspor’dan Aybüke Öztürkmen Türkiye şampiyonu , Antalya’lı Use Çisem Ay Türkiye 2., Mersin’den Bağdagül Tuncan Türkiye 3. Oldu.  Bayanların ödüllerini Geyve İlçe Spor Müdürü Nurcan Tabakoğlu ile Eskrim Antrenörü Serap Tabakoğlu birlikte takdim ettiler.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!