Sakarya’da 19 Mayıs Coşkusu

Sakarya’da 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşku ile kutlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel , Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk koydu.  Ardından da Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı programına Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Cüneyt Arıkan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş , SAÜ Rektör Vekili Mehmet Ali Yalçın , Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının Ardından  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel  günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Çelikel’ ;”   19 Mayıs 1919, Türk Milleti’nin Gazi Mustafa Kemɑl Atatürk  önderliğinde ‘ya istiklɑl, ya ölüm’ diyerek vatanını işgal etmek isteyenlere bɑşkɑldırdığı ve milli iradeye dayanan, tam bağımsız bir devlet hedefiyle harekete geçtiği gündür. 19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Türk Milletinin varolma mücadelesinin ilk adımıdır. Samsun’da başlayan milli mücadele, milletimizin azim ve kɑrɑrlılığı neticesinde zaferle tɑçlɑnmıştır.

Aziz vatanımızın güvencesi olan sevgili gençler;   ecdadımızın emaneti olan güzel  ülkemizi daima koruyacağınıza, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkacağınıza,  sorumluluk bilinciyle daha çok çalışarak,  milletinize faydalı bireyler olacağınıza inancımız tamdır. İnanıyorum ki sizler, almakta olduğunuz eğitim, öğretim ve aile terbiyesiyle sevgi, barış, hoşgörü  ve vatan sevginiz ile sizden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha müreffeh bir Türkiye bırakacaksınız.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere 15 Temmuz şehitlerimizi, vatan uğruna şehit olan tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Programı,öğrencilerin şiirleri ve ,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı oluşturulan Engelsiz Mehter Bandosunun gösterisi ile devam etti.

Program Wushu, Taekwondo, Judo ve Okçuluk branşı sporcularının gösterilerinin ardından , Dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalya alan Milli Sporculara ödül takdimi ile sona erdi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!