Sakarya Spor Kamuoyuna

Sakarya Spor Kamuoyuna

Sakarya Amatör Süper Ligi 13. Haftasında oynadığımız Karapürçekspor-Hacıkışlaspor maçının ilk yarısının bitmesine kısa bir süre kala hiçbir zaman tasvip etmediğimiz bir olay yaşanmış,

yaşanan bu süreçten sonra maçın hakemi Burak Olcay tarafından maç ertelenmiştir.

Hakem Burak Olcay tarafından ertelenen maçın akabinde, 03.02.2016 tarihinde Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda,

ASKF Başkanı Sn. Yaşar Zımba, Futbol İl Temsilcisi Sn. Ali Arslan, İl Hakem Kurulu Bşk. Sn.Ercan Yıldırım, TFFHGD Sakarya Şube Bşk. Sn.Özgür Aygün, TÜFAD Sakarya Şubesini temsilen Sn.Recep Eren katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilmiş, toplantının bitiminde basın açıklaması yapılarak Kulübümüz Hacıkışlaspor’un ligden ihraç edildiği açıklanmıştır.

Kulüp yöneticilerimiz tarafından kararı alan merciler ile irtibata geçilmiş, kararın hangi maddeye istinaden verildiği sorusuna bir cevap alınamamıştır.

Ayrıca kulübümüz karar sürecinde yargısız bir infaza mahkum edilmiştir. Kararın tebliği konusunda Futbol İl Temsilcimiz Sn. Ali Arslan ile yapılan görüşmelerimizde tebligatın karar alındıktan iki gün sonra (05.02.2016 Cuma) tarafımıza gönderileceği söylenmiş fakat kulübümüze herhangi bir tebligat ulaşmamıştır.

Karar alındıktan sonra oynayacağımız AS Akyazıspor ve Erenlerspor müsabakaları SASKF resmi sitesinde haftalık programa dahil edilmemiş, bu süreçte futbolcularımız maddi ve manevi zararları oluşacağını öngörüp farklı takımlar ile anlaşarak kulübümüz ile ilişkilerini sonlandırmıştır.

Kulüp yöneticilerimiz, alınan bu kararın adaletli bir şekilde verilmediğini, yanlış bir adım atıldığını gerekli mercilere iletmiş fakat taleplerimiz ciddiye alınmamıştır. Sürecin resmi bir anlam kazanması ve itiraz hakkımızı kullanabilmemiz için SASKF’den bir yazı beklerken, karar alındıktan yaklaşık 8 (sekiz ) gün sonra yine basın yolu ile SASKF’den kararın iptali ve lige devam etmemiz gerektiği konusunda açıklama yapılmıştır.

Kulübümüz hukuk dışı yaşanılan bu süreçte büyük bir yara almış ve fazlasıyla kan kaybetmiştir. Şimdi gelinen noktada ise takımımızın sahaya çıkması istenmektedir. Birçok futbolcumuzun kulübümüz ile ilişkisini kestiği bu hukuk dışı süreçte, kısıtlı kadro ile imkansızlıklar içinde bir takım hüviyeti oluşturulmaya çalışılmıştır. Gelinen noktada ise 13-14-15-16 yaş gruplarındaki sprocularımızın, kimi takımların Play-Off mücadelesi verdiği, kimi takımların ise küme düşmemek için canını dişine taktığı bir lig ortamında oynaılması isteniyor. Adalatle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu gelişmeleri Sakarya kamuoyuna duyuruyoruz Bir köy takımı üzerinde uygulanan bu yanlış karar ve karalamanın hakkaniyet ilkesine dayalı bir anlayış ile sonlanacağı anlaşılmıştır. Empati kuramayan, olayları tek bir boyutla aceleci bir tutumla oldu bittiye getiren bu zihniyte karşılık Hacıkışlaspor kulübü olarak, Sakarya futbolunun ahlaklı ve kalıcı bir eğitim anlayışı, empati olgusu ve iyi diyaloglar ile düzelebileceğini söylüyoruz. Sorun olarak görülen kişilerin spor ortamından uzaklaştırılması ve sahaların kapatılması gibi kararlar alınırken bile defalarca düşünülmesi ve esaslara uygun hareket edilmesi gerekirken, bir kulübün mevzuata aykırı bir anlayış ile ligden ihraç edilmesi, hatanın bu karara imza atanlardan kaynaklandığını göstermektedir. Hacıkışlaspor Kulübü olarak gerek kulübümüz adına, gerekse diğer kulüpler adına haksızın karşısında duracağımızı, haklının ise her daim yanında olacağımızı tüm Sakarya Spor Kamuoyunun bilmesini isteriz. Hacıkışlaspor Kulübü adına

Av. Batuhan Severcan

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!