SAKARYA HAKEMLERİ YENİ SEZONA GÜÇLÜ GİRİYOR…

featured

SAKARYA HAKEMLERİ YENİ SEZONA GÜÇLÜ GİRİYOR…

Geçtiğimiz sezon başında MHK tarafından Sakarya İl Hakem Kurulu başkanlığına atanan Ercan YILDIRIM ve ekibi MHK den destek alarak görevine devam ediyor. MHK bölge sorumlusunun yeni atanan Bölgesel Kurul üyelerine herkesin çalışmalarına devam etmesi yönünde talimat verdiği söyleniyor. Hal böyle olunca da Sakarya İl Hakem Kurulu çalışmalarına ara vermeden devam edecek gibi gözükmekte. İlke olarak Sakarya’daki hakem popülasyonunu arttırmayı hedefleyen İHK, MHK’den izin alarak ve Dernek Yönetimiyle birlikte hareket ederek yeni hakem kursları açmayı planlıyor. Ayrıca İHK geçtiğimiz yıllarda hakemliğe/gözlemciliğe küsmüş ve bir şekilde camiadan uzaklaşmış tecrübeli isimleri de camiaya kazandırmıştı. Hal böyle olunca hakem sayısını arttıran İHK Dernek yönetimi ile daha büyük projelere imza atabilmek için hep birlikte güçlü-kaliteli Sakarya hakemliği parolasıyla icraatlarına devam etmeyi planlıyor.

Bu parola kapsamında geçtiğimiz sene sonu klasmana teklif edilen hakemlerin tamamı bölgesel hakemliğe terfi etti. Ayrıca klasmana aday gözlemcilerinde önemli bir bölümü Klasman Gözlemcisi oldu. Başka bölgelerden tayin ile Sakarya’ya gelen hakemlerle birlikte klasman hakem sayısı 24 oldu. Ancak bu sayıyı İHK, Sakarya Hakemliği için yeterli bulmuyor  ve daha fazla sayıda klasman hakemini üst liglere görmek için, hakemlerin antrenmanlarına ve eğitimlerine önem veriyor. İHK ve Dernek iç çekişmelerden uzaklaşarak birlikte hareket ederek, her platformda bir birini destekleyerek  Sakarya hakemliğini beklenen seviyeye çıkartabilir.

Ayrıca MHK’nin geçtiğimiz sene talimatlara koyduğu 100 faal il hakemi barajını bu sene aşarak İHK’ye 1-2 yeni isim takviye yapılması gündemde. Hakem camiasına ve İHK’ye vizyon katacak hakemlik geçmişi üst düzey müsabakalarla dolu, genç hakemlerimize yol gösterici olacak önemli tecrübeleri olan eski hakem hocalarını bu ekstra kadroda değerlendirileceği düşünülüyor.

Sezon başı koşularında Sakarya hakemliği 5 koşamayan hakem dışında %90 lık başarı sağlamıştır.Ülke geneline baktığımızda içerisinde Üst Düzey Hakemlerinde olduğu yaklaşık %30’luk bir hakem grubu koşuyu koşamadı. Ancak TFF-Hakem Antrenörü Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adem ERBAY nezaretinde haftada en az 3 gün antrenmanlarına devam eden klasman hakemlerinin gelecek koşuya kadar eksiklerini tamamlayıp başarılı olacaklarını tahmin ediyoruz.

24’ü klasmanlarda görev alan 91 faal hakem, 12’si klasmanlarda görev alan 40 faal gözlemcisi bulunan Sakarya İl Hakem Kurulu ve Dernek Yönetimi ile uyumlu bir çalışma yürüterek kaliteyi yükseltmiş gözüküyor. Sakarya Hakemliğinin başına geldiğinden beri hakem sayısını 2 katına çıkarmış ve hakem camiamıza olan gönül bağını çok iyi bildiğimiz Sakarya İHK, kurallar ve talimatlar çerçevesinde bu sayıyı daha da arttırmak için özverili bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Futbolun emekçilerine 2016-2017 sezonunda Amatör ve profosyonel liglerde başarılar diliyoruz.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!