POTANIN PERİLERİ EUROBASKET 2017 FİNALLERİ ÖNCESİ BASIN İLE BULUŞTU

featured

POTANIN PERİLERİ EUROBASKET 2017 FİNALLERİ ÖNCESİ BASIN İLE BULUŞTU

Yaklaşan Avrupa Şampiyonası organizasyonu öncesinde A Milli Kadın Basketbol Takımı Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 07 Haziran, Çarşamba günü düzenlenen özel buluşmada basın mensupları ile bir araya geldi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı için düzenlenen etkinlikte konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım; “Kadın Milli Takımımız Türk spor tarihinin en güçlü takımlarından, baktığınız zaman son iki olimpiyatlara katıldılar. En son Avrupa beşincisi oldular. Dünya dördüncülükleri var. Hakikatten bizi gururlandıran bir takım inşallah bunun devamını gerçekleştireceğiz. 16 Haziran’da gruplar başlıyor. Grubu birinci bitirip direkt çeyrek final maçı oynamak istiyoruz. Tabii ki zor olacaktır. Her maçın ayrı bir hikayesi olacaktır. Maç maç düşünüp 25 Haziran’da hep beraber gurur duyacağımız bir takım görmek istiyoruz “dedi.

Basın mensuplarına takıma destek oldukları için teşekkür eden Takım Kaptanı Şaziye İvegin Üner konuşmasında “Tempolu bir hazırlık süreci geçiriyoruz, bir nesil değişimi yaşıyoruz. Yeni nesil ile güzel bir uyum yakaladık. Hem bizim için, hem takım için hem de ülkemiz için çok önemli bir şampiyonaya gidiyoruz. İlk beşe girdiğimizde seneye 2018’de gerçekleştirilecek olan Dünya Şampiyonası platformuna çıkacağız, takım olarak ilk olarak bunu hedefliyoruz. Umuyoruz ki ülkemizi Dünya Şampiyonası’nda temsil etme şansını elde edeceğiz. Çek Cumhuriyeti’nden madalya ile dönmek istiyoruz. Bunun için önemli maçlar oynayacağız. Çünkü bu sene şampiyonaya gelen en az on tane takım madalya hedefiyle geliyor. Bu anlamda zor mücadeleler vereceğiz, iyi maçlar oynayacağız. Başarı ile ülkemize dönmek istiyoruz. İnancımız bu, hedefimiz bu bunun için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz” dedi.

Çek Cumhuriyeti’nde 16-25 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EuroBasket 2017 Finalleri’nde ülkemizi temsil edecek A Milli Kadın Takımı, Avrupa Şampiyonası öncesindeki son sınavını Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 10 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’da Letonya karşısında verecek.

A Milli Kadın Takımı Grubunda İlk Maçını 16 Haziran’da Oynayacak

A Milli Kadın Takımı, 16-25 Haziran 2017 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde organize edilecek Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek. A Milliler kadın basketbolunda Avrupa’nın önde gelen 16 takımının 4 grupta mücadele edeceği şampiyonanın B Grubu’nda yer alıyor.

Maçlarını Hradec Kralove’de, Hradec Kralove Arena’da oynayacak olan Ay Yıldızlılar, B Grubu’nda mücadele edecek ve Belarus, Slovakya ve İtalya ile karşı karşıya gelecek. A Milli Kadın Takımımız, grubundaki ilk maçında 16 Haziran Cuma günü Slovakya ile karşılaşacak. Millilerimiz, 17 Haziran Cumartesi günü İtalya, grubundaki son maçında ise 19 Haziran Pazartesi günü Belarus ile mücadele edecek.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!