Pazardan geriye kalanlar

featured

Pazardan geriye kalanlar

Terör Şehitlerinin olduğu bir gün sonrası oynanan bir puan oyunun içine çok şey yazmak içimden gelmediğini dün sizinle paylaşmıştım. Bu gün pazara doğru geriye dönüş yapıp Muğla maçından elde kalan bazı bilgileri sizinle buluşturmak istiyorum. Şans paketinden çıkan üç puan Sakaryasporun almak istediği puanın isim babasıydı. Bu karşılaşmada Serdarla girdiğimiz net pozisyonun dışında pozisyonumuz yoktu. Tuncay şanlının iyi oynamayanlara tahammül edemeyip ,başkalarına forma vermek adına ,sırtından forma aldığı oyuncular Murat Hacıoğlu ,A.Kadir kulubedey di. Talha onlar kadar şanslı değildi. O saha dışında trübünlerdey di. Ferhatın da kulube nöbetinde olduğunu anımsattıktan sonra dönelim maça. Buna kulube fotoğrafına bakıp Tuncayın hamle planı diyenler olursa da bi şey demeyiz. Nitekim Murat Hacıoğlunun 60 da Anılın yerine oyuna girmesi sonrası Muğla savunması ve kaleci hatalarıyla 0-0 kilitli maç çözüldü. Önce kaleci hatasından takımın en hareketli ,istekli oyuncusu Ercağın ,ardından Murat Hacıoğlunun Enese bıraktığı ortaya savunma ters vurduğu topta  fark ikiye çıktı. Oysa ondan önce konuk takım eğer 53 forma nolu oyuncu Çoşkun Korkmaz ,çıkılan kontrataklarda savunma derinliği arasına atılan toplarda ,karşı karşıya yakaladığı net iki pozisyona bir golcü vuruşu yapabilseydi,Atatürk stadında plak terse dönebilirdi. Ama futbol bu bazen şans paketi içinden böylesi sonuçlar çıkabiliyor. Sakaryaspor dün biraz anlatmaya çalıştığım gibi şans talih kader kısmet oyunu içinden istediğini alan takım olarak ünlendi. Bizi iyi tanıyan İsmail Çambaz eğer evine puansız döndüyse önce oyuncusu Çoşkuna sonra kalecisi  Hasan Kayaya sitenm notu uzatsın. Bir de takım fotoğrafına bi bakalım. Kaleci Ozan ilk yarıda net bir pozisyonu önledi. Fikretin bindirmeleri yine alkış aldı. Canberkle girilen pas trafiklerinde  Sakaryasporun kanat bindirmeleri heyecan kazanıyor. Ercağ gayretlide çok lüzumsuz alanlara koşuyor. Attığı gol balığınada olsa onun adına sevindirici gol olarak kayıt altuına alındı. Serdar çok top kaybıyla oynadı. Anıl iyi başladı ,aynı şekilde sürdüremedi. Ben A.Kadirin yerine forma uzatılan Hüseyin Altuğu A.Kadire göre daha derli toplu gördüm. Sonuç, kötü oyunun içinden çıkan üç puan iyi puandı. Bizi ikinciliğe taşıdı ,bizi üst sıralarda tuttu.

HAKEM CUVALLADI

Maçın genç hakemi Ozan Bilge maça iyi başladı. Fiziki yapısı yer alışları kararları 11 dakikaya kadar iyiydi. Ama o dakikada Sakaryaspor atağında dışarıda olan pozisyona penaltı çalarak değim yerin deyse çuvalladı. Bereket iki nolu yardımcı Can Öztekin orta hakemi kurtardı ve pozisyonun dışarıda olduğunu kendine iletti ve haksız  bir karar ipten döndü. On un dışında hakem  maçı iyi yönetti. Futbolda hakem atış yapılmadan kararından dönebilir. Muğla galibiyeti içinde bu yaşandı ve hoş bir anı olarak geride kaldı.

BİZİM TRİBÜN KOPTU

Sakarya Medyasına ait Basın Tribünü artık bizden koptu. Artık ağız tadıyla maçın kıritiğini oyun anında yorumlamak ,arkadaşlarımızla paylaşmak çok zor. Çoluk Çocuk ,Aileler den buna fırsat yok. Nasıl olsun ki, çoğu oynayan ,oynamayan oyuncuların eşleri veya yakınları.Bazen yapılan eleştireler kafa çevirip anlam yüklediklerine de tanık oluyoruz.  Onları görüp te bayan Bazen maça getirdiğimiz Bizim çocuklarımıza ,torunlarımıza musaması olmayanlara selam olsun. Özetle biz basın tribününde biz bize  değil ailelerle çocuklarla iç içe maç izliyoruz.

TALHANIN GÜNAHI NE?

Talha Bingölden sonra içerdeki Muğla maçındada tribün nöbetindeydi. Talha neden niçin tribünde? Büyük ödemelerle ,büyük umutlarla alınan bir oyuncuyu , içeriden dışarıya hapsetmek neyin nesi. Tuncay şanlının oyuncu tercihleri arasındaki gitgellerde  Talhanın yerinin tribünlerde olmasını biz yadırgıyoruz. Talha kötü,pek ala diğerleriçokmu iyi? Talha bu takımda açık oynarsa tabi kötü olur. Siz on numara konumundaki bir oyuncuyu oyun planınızda sol kulvara çekerseniz o sizin sorununuz olur. Biz takım kuran değiliz. Takımı ilgili olnalra yapar. Ama Sakaryaspordaki verimsizliği Talhaya yıkmaya kalkarsanız biz orada tavır koyarız. Bunu Tuncay için değil Sakaryasporun menfaatleri adına yaparız. Bu takımın oyuncu grupu içinde Talha bir çırpıda tribünlere yollanacak oyuncu değil. Şunuda görmüyor değiliz. Tuncay şanlının oyuncu tercihleri değişkende olsa ikinci yarı için bazı oyuncularla yol ayırımı yaşanacağının izleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

BJK  LIK RUHU?

Yasin Sülün Beşiktaş alt yapısında sportmenlik adına bazı olay lara imza atarak spor kamuoynun beğenisini topluyor. Spor centilmenlik ,spor sevgi ise ,çentilmenlik adına yapılanları neden bu kadar büyütürüz ki. Yasin sülün bir maçta haksız penaltıyı oyuncusuna auta attırmış. Yasin son olarak FB ile oynanan  ve 3-0 devam eden oyunda FB ouncusunun capraz bağlarının kopmasından etkilenerek ,sahada değişiklik hakkını kulalanan rakibi bu nedenle on kişi kaldığı için, oda bir oyuncusunu dışarı almış. Medya bu konuyu aldı hemen gündemine taşıdı. Bazılarına göre bu 3-0 galipken değil,mağlupken yapılsa daha fazla değer taşır diyor. Bende buna katılıyorum. Ancak toplum olarak sporda öylesine yoz bir yere geldiki bu gibi olaylar bile, o an için ruhumuzu okşuyor. Yinede öyle veya böylesi olayların sahalarda gezmesi zarar değil sporumuza ,sporun içersin deki olması gereken güzellikleri besler. Altında farklı şeyler aramak yerine  başkaları ne düşünürse düşünsün ,böyle düşünmek daha insancıl diye düşünmek istiyorum

YAŞA SALPAT ÇOK YAŞA

Serdivanspor Baldaki en tecrübeli takımımız. Ayağını yorganına göre uzatmakla ,Sakaryalı vede üniversiteli gençlere yönelik transfer politikalarıyla ünlü bu takım, şu sıralar Bala hayal kırıklığı taşımış durumda. Baldaki Serdivan hikayesinin kahramanları üzerinden bu güne göndermede bulunarak bazı gerçeklerin altını eşelemek istiyorum.Bu gün gelinen Sarı Siyah futbol torbasının içersin de Başroller de yılların futbal dan sorumlu genel kaptanı İsmet yaşa ile, takımında başında teknik sorumlu olarak, yetersiz diplomaya rağmen ,yerini kimseye kaptırmayan Reşat Salpat önderliğindeki Serdivan var. Onlar bu gün için  hiçte görmeye alışkın olmadığımız yere demir atmış durumda.Dinlendiği haftada son sırada olan Sarı Siyahlı ekipin alt sıralarda olması  bize şöyle dedirtiyor,Ah be Serdivan sen bu hallere düşecek takımmıydın. Hoş Sapancanın atağa kalktığı düşme potasından kopacak derecede iyi sonuçlar alması yaşasa da İl içi çekişmeye indirgenen Bal  liginde Sakaryanın futbol hali gelecek adına etrafa hiçte ışık saçmıyor. Gecen hafta bu konuyla ilgili Adapazarısporu ele alarak  buraya taşıdığım konuyu okuyanlar bilirler,o bir Sevimli Bal rüzgarıydı, mazide kaldı. Son not ,Serdivan aile şirketi değil ama siyaseten buna benzer şekilde yönetildi. Hep aynı düşünce gelişmeden bir takımın futbol bahcesinin de gezerse ,bu işe değişim ( İsabetli),heyecan yüklenmezse  futbolda bunları yaşamak kaçınılmaz olur. Bi insan hep aynı yerde yürümekten ,hep aynı yemeği ,hep aynı suyu içmekten bıkmazmı be..Biz bu Sarı Siyah düşünce paketini gecen hafta kazanılan 2-0 lık  deplasmandan zaferine rağmen, yerinden alıp başka bir yere koymuyoruz.

BAŞKANDAN BAŞKANA JEST –

Öyle görülüyorki Büyükşehir Başkanı ile ASKF Başkanının araları normale dönmüş. Baksanıza Büyükşehir ASKF Başkanının altına son model bir araba tahsis etmiş. EEEEE nede olsa ikisi de başkan canım. Başkanlar arası böyle jestler olur. O yüzdende Zeki Başkanın bu jestini büyütmemek gerek. Yaşar Başkana yeni arabası hayırlı olsun Artık Futbolun hizmetine daha çabuk ve daha seri olarak koşar. Ha bu arada Yaşar Zımbaya tahsis edilen yeni araba akıllı telefon gibiymiş. Gideceğin yeri söylüyorsun araba oraya gidiyormuş. Ben bilmiyorum. Yaşar başkan arabanın özelliklerini anlatırken ondan duydum.

 

ATAMALAR NEDEN GEÇ KONURKİ

İHK  onuncu hafta Hakem atamalarını sitelerine geç koymuş. Cumartesi Pazar günü müsabakalara atanan hakemleri öğrenmek adına tıkladığımız site Cumartesi tam gün ,Pazar günü ise yarım gün hakem ve gözlemci atamalarını öğrenmemize set çekmişti. Sonradan bi baktık ki Hakem atamalarını siteye düşmüş. Bayram geçtikten sonra kınayı .. Bir yerine sür misali.

İyi niyetlerine inanmış olsak olur böyle vakalar,sonuçta teknolojik bir olay deriz de ,dedik ya iyi niyetlerine inanamıyoruz ki. Neyse bu İHK nin yaptıkları yapacaklarının teminatı diyerek bundan sonra ,siteleride onların olsun diyerek bu defteri kapatıyorum. Dernek yönetimine ricam olsun,hakem ve gözlemci atamalarını İHK den alıp ,kendi sitenizden yayınlayamazmısınız. Süper lig te ilk yarı biterken gördükki  aynı uygulama son haftada devredeydi. Bunlar kimi kimden saklıyorlarki..

GÜNAHKAR SADECE HAKEM Mİ ?

Beşiktaş ikinci turu ,yani çeyrek finali göremedi. Caner ve Taliscanın sakatlıklarının ardından sezon başı futbol ayarı sakata gelen Siyah Beyazlı ekip yinede, Şampiyonlar liginde Ceyrek final heyecanını Kieve kadar taşıdı. Burada bir hakem çıktı bir yanlış penaltı ve birde kırmızı kartla Beşiktaşın umutlarına darbe vurdu. Hakem kötü,pekala Beşiktaş çok mu iyi? Hakem hataları dün vardı ,bu günden olacak. Sen işine bakacaksın. Sen eski adı İnönü , o ad bana göre hala geçerli ,bu günki paralı adı Vodofon Arena olan futbol mabetin de, üç maçtan bir galibiyet çıkaramayacaksın ,kendi işini kendin göremi yeceksin ,hemen  hakeme saldıracaksın. Bedavadan zaman kaybetmeyin işinize bakın. Bizde bir laf vardır,Sona kalan dona kalır. Sona kalmıyacaksın oraya gelene kadar kendi işini kendin göreceksin. Beşiktaş  kendi işini kendi evinde görememenin açısını Kievde çekti. Ders çıkarmak gerek. Hakeme sallamak en son iş olmalı.

TRANSFER SENORYOLARI

Sakaryaspor Ocak transferini bekliyor. Sakaryaspor bu süreçte mutlaka ama mutlaka transfer yapacak. Öncelik golcüde  olacak. Öncelik orta sahada ,öncelik kanatlarda olacak. Yani kısacası sezon başı büyük hayallerle kurulan ama gereken verimi göstermeyen oyuncu grubundan gönderebilirsen gidenler olacak ,gelenler olacak. Gazeteler  kaleye Serdar ,forvete Nobre,Semih  isimlerini yakıştırmışlar. Sizce bu isimler Sakaryaspor a gelir mi? Veya şöyle diyelim bu oyuncuların maliyetini Sakaryaspor karşılar mı? İki şıkkın karşılığına da ben hayır diyorum. Hem sonra futbolcu izleme komitesinin belirlediği isimler ne olacak? Yok yok Sakaryaspor devre arası ikinci transfer dönemini ,çok iyi geçirmek zorunda. Şimdiden uyarıyoruz. Geçmişte ismi güzel olanlar değil ,bu takıma direk katkı verecek oyuncular olmalı ara transfer tercihi. Bunun içinde şimdiden Teknik sorumlusu ,Sportif trektörü ,Futbolcu izleme komitesinin başı bir araya gelip düşüncelerini yönetimin önüne koymalı. Efendim sofrayı toplama vakti geldi. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!