OYUNSUZ ŞAMPİYONLUK ZOR

featured

OYUNSUZ ŞAMPİYONLUK ZOR

Ofspor maçında kazanarak ikide iki yapmak, şehrin tekrar toparlanması adına güzel.

Fakat bir üst lige çıkabilmek için böyle bir oyunla seri galibiyetler almak mümkün mü?

Önümüzde on beş maç var ve eğer Sakaryaspor direkt olarak bir üst lige çıkmak istiyorsa, bu maçların on bir on iki tanesine talip olmalı. Çünkü üstümüzde rakipler var ve özellikle Etimesgut Bld. Spor’un puan kaybetme oranı bize göre daha düşük. Onu ancak, seri galibiyetlerle yakalayabiliriz.

Bunun için de anlamlı, ne yaptığını bilen, oyunun gidişatına göre alternatifleri olan bir takım olmalı Sakaryaspor. Ofspor maçında bu özelliklerin hemen hiç birini gösteremedi. Rakip genel anlamda ne yaptığını bilen ve oyunun akışına hâkim olan taraftı.

İlk dönemki dağınık oyun maalesef devam ediyor.  Forvet ile savunma arasındaki büyük boşluklar, orta sahanın oyuna ağırlığını koyamaması maça hâkim olmamazı engelliyor. Haliyle Feyyaz’a sürekli şişirilen toplar, yalnız bir uzunun mucizevî parlamalarına bağlanmış gol ihtimali…

Yalnız bu takımda Fikret diye bir sporcu var, Allah nazardan saklasın, yetmiş-seksen metreyi maç boyunca kullanabilen bir sağbek. Çevik, diri, kendinden emin. Sakaryaspor’un orta sahasında iki tane daha Fikret olsa şu anda liderdik…

Yeni transferlere değinecek olursak, Aykut ve Turgay’ı oldukça beğendim. Sonradan giren Nurullah’ın sprinter bir oyuncu olduğu, takıma dinamizm katabileceği görünüyor. Nurullah orta alandaki durgunluğa bir çare olabilir mi? Bize Stoper gibi geri kaçacak bir ortasaha lazım değil, çıkışlarıyla takımı ileriye taşıyacak, gol pozisyonu yaratacak futbolcular lazım.

Umarım bize artık oyun gerek değil diyen İncedal, bu uzun sürecin zorlama galibiyetlerle atlatılamayacağını, özellikle hücum bölgesinde zenginleşmemiz gerektiğini fark eder.

Kadir Korkut

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!