Oyuncu Tercihleri

featured

Oyuncu Tercihleri

Nasıl bir takıma sahip olacağınız hangi ligde mücadele edeceğinizle yakından ilgili. Türkiye futbol liglerini oyun zihniyeti açısından kategorize edecek olursak PTT 1. Lig ve Süper Lig seviyelerini bir gruba, 2. ve 3. Lig düzeylerini bir grupta toplamak mümkün.

İlk gurup oyunun kurulmaya çalışıldığı, yapıcı bir yaklaşımla pozisyon üretimi yapılan bir anlayışa sahipken, Sakaryaspor’un da yıllardır kurtulamadığı 2. ve 3. ligler rakibi bozmaya yönelik, fiziki mücadelenin ağır bastığı, vur kaç taktiğinin geçerli olduğu bir ‘’gerilla’’ ligi olarak dikkat çekiyor.

Hal böyle iken siz böyle bir lige kumandanlardan oluşan bir takım kurarsanız, sezon ortasında yayan kalacağınız aşikâr. Bu bağlamda Murat Hacıoğlu, Ragıp Başdağ, Emre Toraman gibi isimler aynı anda bir kadro içerisinde yer bulursa, geçen sezonki Adnan-Cevahir orta sahasında yaşadığımız temposuzluğun aynısını bu sene de yaşama ihtimalimiz doğar. Bu da teknik kapasitesine rağmen yeteri kadar pozisyon üretemeyen ve 0-0, 1-0 gibi sonuçlarla durumu idare eden bir Sakaryaspor anlamına gelir. Bu isimlerin bir futbol takımının mental-teknik yapısına neler katabileceği herkesin kabulü ancak futbol aynı zamanda kondisyon-fiziki güç ayaklarıyla da oynanan bir oyun. Sakaryaspor özellikle ortasahasını, oyunun iki yönünü de oynayabilen, genç, dinamik ve takımı kısa sürede dikine taşıyabilen oyunculardan kurmak zorunda.

Yönetim bu konudaki tercihlerini bu ligin gerçeklerini görerek yapmak durumunda ki sanırım Teknik Direktör Cambaz zaten bunun farkında. Geçen sezon yeteri kadar pozisyon bulamayışımızın altında yatan sebeplerden bir tanesi de durağan, uzun pivot santrafor tercihi idi. Bu tarz bir golcüye sahipseniz, ondan tek başına maçı kurtarmasını bekleyemezsiniz.

Eğer takım iyiyse onun da iyi futbol sergileme ihtimali artar. O ancak beslendikçe gol yapar. Bu da, bu ligde tesis edilmesi zor olan kolektif futbol anlayışına sahip bir takım içerisinde mümkündür ancak. Bu sebeplerden dolayı forvet arayışı içerisinde olan Sakaryaspor tercihini hareketli ve adam eksiltebilen isimlerden yana kullanmalı. Mesela takım kar altında bir Van deplasmanında çok kötü futbol oynuyorken, çıkıp gol yapacak bir futbolcu olmalı. Sizin oluşturacağınız takımın karakteri, o takımın içindeki sporcuların ‘’oyun karakteri’’nin bir bileşeni olacaktır. Yönetimin bunu unutmadan adım atmasını dilerim.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!