OLİMPİYAT ELÇİLERİNİN SAMSUN COŞKUSU

featured

OLİMPİYAT ELÇİLERİNİN SAMSUN COŞKUSU

Deaflympics 2017 meşale töreni için Samsun’a gelen Olimpiyat Elçileri Gökhan Gönül, Sabri Sarıoğlu, Şahika Ercümen ve Ece Vahapoğlu, Dünya ve Avrupa Şampiyonu İşitme Engelliler Erkek Voleybol Milli Takımı’na sürpriz yaptı. Elçilere meşale töreni öncesinde ve sonrasında da ilgi büyüktü.

 

  1. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın Olimpiyat elçileri olan milli futbolcular Gökhan Gönül ve Sabri Sarıoğlu, dünya rekortmeni milli dalışçı Şahika Ercümen ve sunucu ve atlet Ece Vahapoğlu, bir başka Olimpiyat elçisi Mustafa Dağıstan’ın adının verildiği spor salonunda antrenman yapan voleybolculara sürpriz yaptı.

Dünya ve Avrupa Şampiyonu İşitme Engelliler Erkek Voleybol Milli Takımı oyuncuları, karşılarında Olimpiyat elçilerini görmekten şaşkınlık ve mutluluk duyarken, elçilerle kısa bir maç yaptılar.

Deaflympics’te mücadele edecek tüm sporculara başarılar dileyen milli futbolcu Gökhan Gönül, “Samsun’un küçük bir köyünden çıkıp, futbolda belirli bir yere gelip, bugün tekrar Samsun’a döndüğümde burada olmak bana hem gurur hem de onur veriyor” dedi.

Milli futbolcu Sabri Sarıoğlu ise, “Çok güzel bir organizasyon. Ülkemizde olması, özellikle de memleketim Samsun’da olması beni çok mutlu etti. Burada olmaktan dolayı çok gururluyum. Büyün sporculara başarılar diliyorum. Özellikle milli takımımıza biraz daha fazla başarılar diliyorum” diye konuştu.

“SAMSUN TAM BİR OLİMPİYAT ŞEHRİ OLDU”

Olimpiyat elçileri daha sonra meşale töreni için Batı Park’a geçti. Meşaleyi Lozan’dan alıp getiren Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül’e burada ilgi büyüktü. Samsunluların ve özellikle gençlerin Olimpiyat’a sahip çıktıklarını görmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Akgül, “Samsun tam bir Olimpiyat şehri oldu. Samsun’un bundan sonra da önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacağını düşünüyorum” dedi.

Taha Akgül’ün getirdiği Olimpiyat ateşiyle meşalelerini yakan Olimpiyat elçileri daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın önderdliğinde Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’na yürüdü. Meşale burada Bakan Çağatay Kılıç tarafından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a teslim edildi.

Burada yaptığı açıklamada tüm sporculara başarılar dileyen Şahika Ercümen, “Bu organizasyonda olmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Milli sporcu tüm kardeşlerime sevgilerimi gönderiyorum. Samsun’un böyle büyük bir organizasyonun altından en iyi şekilde kalkacağına inanıyorum” dedi.

  1. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, 18 Temmuz’da yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenecek açılış seremonisiyle başlayacak.
Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!