Okul Sporlarında Yine Zirvedeyiz

featured

Okul Sporlarında Yine Zirvedeyiz

2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı sonunda Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Okul Sporları Faaliyetlerine katılım bir hayli yüksekti.

İlhan Sütlü İl Temsilciliğinde , Mehmet Akova , Atilla Eken , Numan Savur ve Özgür Çetinkaya’dan oluşan Okul Sporları ekibi  2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılına da damga vurdu.

Geçtiğimiz Yıl Okul Sporlarında yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel , il genelinde 38 branşta , takım sporlarında yapılan 1619 spor faaliyetlerine , 851 okul takımından 10.158 öğrenci katıldı. 185 Yerel Faaliyete , 1599 okul takımından, 5389 sporcu katıldı. İl dışı faaliyetlerine ise 179 idareci, 301 antrenör , 1.720 sporcu katıldı. İlimizde Yarı final grup müsabakaları sayısı : 36 , İlimizde yapılan ulusal okul sporları takım sayısı 382, müsabakalara katılan sporcu sayısı 2.643. İlimiz sporculara Ulusal müsabakalarda ferdi branşlarda 83 derece, takım branşlarında ise 9 derece yaptılar. Genel olarak ise Okul Sporlarında 56 1.’lik, 32 2.’lik, 27 3.’lük, 15 4.’lük elde ettik. Tüm Branşlarda lisanslı sporcu sayımız 28.626. Geleneksel Çocuk oyunlarında ise 33.160 öğrencimiz spor yaptı. “ dedi.

Çelikel  ; Takım derecelerinde ise Hacı Zehra Akkoç MTAL. Genç Kızlar Bisiklet takımı , Mithatpaşa Ortaokulu Yıldız Kız Atletizm takımı, Mithatpaşa Ortaokulu Yıldız Kız Atletizm takımı, Tansu Çiller MTAL Genç Erkek Atıcılık takımı Türkiye Şampiyonu, Sakarya Spor Lisesi Genç Erkek Atletizm Takımı, Kazım Karabekir Ortaokulu Yıldız Erkek Bisiklet takımı (Yol Yarışı) Türkiye 2.’si, Pamukova MTAL Yıldız Kız Dart takımı, Kazım Karabekir Ortaokulu Yıldız Erkek Bisiklet takımı (Saat Yarışı) , Özel Şahin Ortaokulu Yıldız Genel Satranç takımı Türkiye 3.’sü,  SATSO MTAL Genç Kız Atletizm takımı Türkiye 4.sü olarak ilimize döndü. “ dedi.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; “ Geçtiğimiz yıl Okul Sporlarında Türkiye 2.’si olmuştuk. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılında da Okul Sporları Faaliyetlerine , Sakarya olarak damga vurduk. Bu başarıda pay sahibi olan başta öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere , Okul Sporları İdarecilerimizi kutluyor. Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum “ şeklinde konuştu.

Türkiye 2.’si olmuşlardı

Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığınca her yıl çeşitli kriterlere göre yapılan değerlendirmeler neticesinde 2015-2016 Eğitim öğretim yılı verilerine göre ; ilde yapılan 36 farklı branşta 1492 müsabaka, yüzde 26,09’luk toplam öğrenci sayısının spor yapan öğrenci sayısına oranı ile ve ulusal müsabakalarda ilimiz sporcularının aldığı toplam 110 madalya sayısı ile Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Ekibi , Marmara Bölgesinde 1. , Türkiye genelinde ise 2. oldu.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!