Ne kazandık?

featured

Ne kazandık?

Düzyurttan gelen 3-2 lig deplasman zaferi bazı sıkıntıların üstünü örttü.

Yönetim ve Teknik kadro şimdilik suni bir rahatlama yaşadılar. Bu galibiyet ne anlam ifade ediyor?

İkinci yarı içindeki puan zenginliğinden istediğini alamayan Yeşil Siyahlı futbol düşüncesini, Afyon maçına daha zinde taşımıştır. Düzyurttan gelen üç puan iyidir, hoştur. Hele hele bu galibiyet sıkıntılı bir sürecin içinden çıkıp geliyorsa,  daha da önemlidir.

Kısacası  ligin ilk yarısında yendiğimiz Düzyur’du tamda kritik bir virajda yenerek, hem onları gerilere ittik, hem de geleceğe yeni umutlar taşıdık.

Üç maçta dört puan iyi puan değil. Biz ilk yarıda buradan dokuz puan çıkarmıştık. Artık bunu telafi etmek adına, Düzyurt Milat olsun. Bu filmin devamı gelirse iyi olur. Gelmezse bedavadan heyecanlanmış oluruz. Bunun adı İstikrar oluyor. Başarı İstikrarın olduğu yere yuva yapar. Bu günden tezi yok istikrar adına Afyon maçına kenetleneceğiz.

 MUMİN YİNE ATTI,TUNCAY KONUŞMADI

Sakaryaspor’un gol noktaları için forvete inşa ettiği Coşkun ve Mümin yüzümüzü kara çıkarmayan golcüler oldular.

Bergamaya beraberlik golünü atan Coşkun’la yer değiştiren Mümin, Adliyeden sonra Düzyurt maçını da boş geçmedi. Ne diyelim ayağına sağlık olsun.

Bu haftada onlara çok iş düşecek. Afyon maçı bir yerde tamam mı? devamı gibi bir mücadele olmaya, çok ama çok fazla aday. Müsabaka sonrası maç değerlendirmesi için uzatılan mikrofonlara TFF istemiyor diyerek Tuncay Şanlı konuşmamış. Bizim için fark etmez. Konuşsa da olur konuşmasa da.

Bugüne kadar konuştu da ne oldu? Belki konuşmazsa Sakaryaspor ayaklanır. O saha içine baksın, konuşması gerekenler onun adına konuşurlar. Düzyurt maçındaki skorun içindeki futbol izler için Erçağ’ın çıkıştaki futboluna alkış göndermek gerek. İsmail Gürses’in ele avuca sığan,takım içinde değer b ulan tek transferi bana göre Ercağ.

HUZUR

Sakaryaspor ikinci yarıya huzurlu girmedi. Talha ve Ferhat’ı alt yapıya gönderip onları takımdan gönderme isteği geri tepti. Onlar orada olduğu müddetçe, her kötü sonuç sonrası Medyada ,spor kamuoyunda onların ismi telaffuz edilecek. Size tavsiyem olsun, gönderemediniz, elde kaldılar,alın bünyenize takım içi rekabet artsın.

Allah’ını severseniz bu çocukların futbol aklı, dinamizmi Fahri Tatan’a fark atar. Gelin iç huzur adına, gelin Sakaryaspor’un TFF 2. lig yürüyüşü adına bir bütün olalım. Huzurun olduğu yerde başarı aranır, huzursuz evde rahat olmaz.

Alın bu çocukları bünyenize, belki gün gelir lazım olurlar. Böyle yapmakla paraları çöpe atıyorsunuz. Giden paraların geri dönüşü için gelin Afyon maçı için Rüstemlerin kapısından içeri birlik beraberlik resmi asalım.

YILDIRIMSPOR VE TARİHİ

Yıldırımspor’u tarihinde Türkiye Amatör küme şampiyonluğu, Sakarya da birçok şampiyonlukları vardır.

Yıldırımspor’un tarihinde Fair-Play ödülü vardır. Yıldırımspor tarihinin içinde futbola hizmet bu ilde önemli yer tutar. Yıldırımspor’un amatör futbola ayrılan senelerini yazmaya takvim yaprakları yetmez.

Bugüne gelelim isterseniz. Kemal Pekin’in ellerinde kalan, Sarı Lacivert futbol aşkı olanların devreden çıktığı Sarı Lacivertli renklerin b günkü kuşak takımı Hendekte Hendek Gençlik önünde 4-0 yenik durumdayken sahadan çekilmiş.

Kimse bana şu şöyleydi bu böyleydi diye martafal anlatmasın.

Yıldırımspor’a sahadan çekilmek yakışmaz. Sebep ne olursa olsun ben bu yaşanan olayın arkasında kim varsa ben bu duruşu Yıldırımspora, ben bu duruşu Başkan Kemal Pekine, ben bu duruşu bu takımın teknik sorumlusu Murat Gürtürk’e yakıştıramadım.

Kamuoyunda oluşan tepkileri de okudum, özürleri kabahatlarından büyük. Bu sahanın futbola müsait olmadığı, bu sahada lig maçı oynatılmasının futbola katkı vermediğini ispat etmek adına maça çıkıp 4-0 gerideyken sahadan çekilmek gibi bir yanlışın içinde olunmaz.

Kısacası bazı şeyleri anlatmak adına yapılan bu hamle bende ve spor komu oyunda olumlu intiba bırakmamıştır.

 

STEVEN GERRARD

İngiliz futbolunun efsane yıldızı ,dünya futbolunun da önemli isimlerinden Liverpol’lu Steven Gerrart gecen yıl aktif futbol hayatına nokta koydu.

Futbolda marka olmuş bu isim teknik adamlığa nerede başladı biliyor musunuz ? Liverpol Akademik takımlarında.

İsabetli bir tercih. Futbolculuk başka, oradaki performans başka,Teknik adamlık ayrı bir kulvar. Burada tecrübe ister, burada teknik adamlık yolu bilgi birikim ister. Bunun için hemen birinci adam olmak bazen hayal kırıklığını da beraberinde getirir. Damdan düşer gibi daha diploma elde yokken birinci adam olma yolu seçenler bizde bir hayli fazla. Sakaryaspor da Tuncay örneği sadece bir tanesi.

Kısacası Steven gerrardan  yola çıkarak Teknik adamlıkta, birinci adam kostümü giymeden önce, futbol bedenine, yaptığın icraatlarla Teknik adamlık yakışmalı. Haddini bilmeyen gözü yükseklerde olanlara yöneticiler fazla rağbet etmemeli. Temeli olmayan bina erken çöker. Bizden hatırlatması.

 

MORİNYO ATİLLA

Kim ne derse desin, isteyen beğenir, isteyen beğenmez, Karasulu Teknik adam Atilla Bıçakcı Karasu’nun renkli ,dışa açılan penceresidir.

Karasu’nun adını Türkiye’ye yayan kim? Atilla Bıçakcı. Bütün Ulusal medya kimin sayesinde Karasu’ya akın etti? Atilla Bıçakc’ının sayesinde.

Bana gör Bıçakcı Atilla Karasu’nun Morinyo’sudur.

Var mı itirazı olan? Ve o Bıçakcı Atilla gecen hafta Karasu da Gölkent’i yenerek Kuzuluk Ersoy da ilk üç puan mutluluğunu yaşadı. Parasız pulsuz, idmana değil maçtan maça soyunma odasına gelen oyuncularla bundan iyisini yapan varsa, buyursun gelsin.

Samet Soytürk’ün paralı lejyoner yaptığı Kuzuluk Ersoyspor Süper lige havai fişek eşliğinde çıktıda ne oldu?

DEVRE ARASI TRANSFERİ

Vallahi kim ne derse desin Sakaryaspor’un TFF 2. lige çıkmak adına sezon başı atılan adımlar tutmayınca, hedefe kilitlenmek adına ara transfere koşmada biz, doğru isabet yüzdesinin çok altındayız.

Selahattin Aydın dönemini hatırlayın,Teknik Sorumlu Coşkundere zamanında devreyi lider bitiren takımın içini eften püften sebeplerle boşaltıp yerine yenilerini alınca ne olmuştu? Sadece Play-Off’u gördük.

Osman Özdemir’le TFF 2. lig kapısından Finalde Ankara Demire 2-0 yenilerek hayal kırıklığı yaşamıştık. Bu senede sezon başı transferlerinin bir çoğunu gönderdik yerine yenilerini aldık, sonuç? Bu sezonki devre arası onarımı da büyük ölçüde fiyasko be dostlar. Yeşil Siyah futbol ayarları yine bozuldu,toparla toparlayabilirsen.

KOCAMAN ALKIŞ

Evet mi, hayır mı kampanyası ünlüler arasında erken start verdi.

Şeytan lakaplı tuzu kuru bir muhterem yanına tuzu kuru Burak, tuzu kuru Arda’yı da alarak referandum tarihi açıklanmadan evet kampanyasının fitilini ateşlemiş. Tepkiler var, alkışlar var.

Demokrasilerde olur böyle şeyler derken isterseniz, şu an Konyaspor da Teknik sorumlu olan Aykut Kocaman’a kulak verelim.

Kocaman Aykut’tan Kocaman, alkışlanacak, anlayan için ders niteliğinde bir tepki. Biz Topluma mal olmuş, toplum önünde her kesimden seveni olan insanlar, siyasi olaylarda bu şekilde resim vermememiz gerekiyor demiş. Devam ediyor Kocaman Aykut, Biz kimsenin adamı değiliz. Biz mesleğimizin, dolayısıyla Ben bu gün Konyaspor’un adamıyım. Oyuncularda öyle olmalı. Biz Sırça köşklerde oturan oyuncular değiliz. Toplum içinde yeri olan oyuncularız demiş. İyi demiş.

Sosyal alanlarda üzerimize düşeni yapalım da bu tip siyasi olaylarda herkesin özgür düşüncesini etkileyenlerin safında olmamalıyız demiş. Anlayana sinek saz anlamayana davul zurna az.

HEY İL TERTİP KURULU HEY İL TEMSİLCİSİ HEY ASKF

Yeşilyurt Belde Kışlaçayspor’u yendi ve alt sıraların şekli şemali değişti.

Skorda Yeşilyurt 1-0 kazandı yazıyor. Buna kimsenin itirazı yok. Hakem raporu, gözlemci raporları bu galibiyetin içinde yer alan maç öncesi ve sonrası futbol dışı eylemleri birer birer sıralamışlar. Yazılanlara çizilenlere bakılırsa bu maç hiçte temiz geçmemiş.

Gecen hafta içinde yaşananları İl tertip kurulu tartışmalı iptal edilen Akyazıgücü-Büyükdere Şahin maçını da gündemine almış. Alınan kararlar ne olursa olsun, biz o haklı bu haksız diye bir iddia içinde olmayacağız. Ancak Ey ASKF, Hey İl tertip kurulu, Hey İl temsilcisi alacağınız kararlarla günü kurtarmaya kalkarsanız, alacağınız kararlarla talimatları, gerçekleri ters yüz etmeye kalkarsanız, bizim Amatör futbolumuzda KAOS çıkar.

O öyle olmuş bu böyle olmuş diye sığınmacı kararlara imza atarsanız, bugün aldığınız kararların altında gün olur ezilirsiniz. Saha kapatılacaksa, kapatın, bir takım hükmen yenilgiyi hak ettiyse edin ki, sizin geçmişten bir farkınız olsun.

Efendim bu haftada sizlerle beraber oldum. Bu haftada benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!